Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak podávat vánočku netradičně?

Od: sweebre odpovědí: 14 změna:

Milí rádci,

jak jíte/podáváte návštěvám vánočku? Mamka pekla ještě jednu vánočku dneska a ráda bych si ji zítra k snídala dala pro mě nezvyklým způsobem, vždycky jsem ji jedla jen tak. Někdo na ni maže máslo, někdo marmeládu, jak ji máte rádi zrovna Vy?

Díky za všechny sladké inspirace a přeji krásný zbytek roku:)

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar jethro

Z vánočky je luxusní žemlovka.

 

hodnocení

6x

Jako mlaďoch si pamatuji - celkem fajn náhrada buchtiček. Já znal buchtičky s krémem,jinde tomu asi říkali buchtičky se šodo nebo tak nějak. A když jsem byl línej dělat buchtičky,nakrájel jsem vánočku. Bohajeho,kolik roků jsem to nejedl - mám plán na zitřejší oběd...*ua*

 

pb®
hodnocení

3x
My máme po babičce tak dokonalý recept na vánočku, že ji netřeba nijak vylepšovat. K té se sedne a dokud je co krájet, tak se od ní nevstává. Není suchá a dusivá, netřeba jí mazat máslem nebo marmeládou, maximálně trošku pocukrovat.
host

Tak, tak. Dobrá vánočka se nemusí ničím vylepšovat. To jen chudé vánočky se něčím namažou (máslem, marmeládou, nutelou), nebo se suché rozdrobí slepicím. Není nad dobrou domácí vánočku jako od babičky - máslovou s rozinkami a mandlemi.

 

hodnocení

2x
avatar libor007
Žena si právě dávala vánočku s bramborovým salátem. Na východním slovensku to tak jedí. Myslím, že to je víc než netradiční :)

 

matoska
hodnocení

2x
Rozhodně jako francouzský toust- je to stokrát lepší, než klasický francouzský toust. Obalit ve vajíčku s mlékem a skořici, osmažit na másle, přelít javorovým sirupem nebo jen pocukrovat.. pecka snídaně :)

 

liska5
hodnocení

2x

Jako sendvič. Ale bacha, žíhne se snáze, jak chleba. Hlavně starší vánočku nebo kus z mražáku nakrájím na 1 cm plátky, máznu je máslem, pokladu nakrájenýma sušenýma švestkama, případně přidám pár kousků vlašs.ořechu, přiklopím druhou /namazanýma stranama k sobě/ a zapeču ve vaflovači.. Stiskem a švestkama se slepí. Já si k tomu ještě přijídám hustý řecky bílý jogurt. Prostě takový zákusek..Navrch křupe, chutná jak čerstvý a pěkně voní.

Jinak z vánočky dělám žemlovku s jablky.

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Někdo si rád namaže vánočku máslem, nebo marmeládou. Peču vánočku z másla, proto mi připadá zbytečné, plácat další máslo navrch.

Dcera dělá v létě višňový džem, pro zetě, ten ho má na vánočce strašně rád.

U nás se vánočka na velkém tácu krájí na plátky a jí. Je pokaždé moc dobrá a nikoho nenapadne hloubat nad tím, zda je to podávání tradiční či netradiční. ;) Prostě nám to chutná. Jaga.

Viděla jsem příbuznou, jak si kousky vánočky máčela do kakaa či bílé kávy. Jestli Vám to připadá netradiční, můžete to zkusit. Prý je to dobré. Já neměla tu odvahu.

 

hodnocení

1x
avatar clayman
Udělat z ní francouzský toust. Nedávat moc másla a je to vynikající a ne tak kalorické.

 

hodnocení

1x
A mně to nedá...
Musím reagovat na příspěvek, že na Slovensku se jí vánočka s bramborovým salátem.
Proč ne?
Nedávno jsem se dívala na "Kluky v akci."
Tam podávali bramborové placky s marmeládou a na ně položili pečený bůček :-D
Připomenu frázi že Švejka, kde pan Smolík v ovčíně dává Švejkovi a ještě jednomu vařené brambory.
A povídá jim, aby jedli.
Že vzpomíná jak lidé jedli z hladu šťovíky a pučálku.
A ti bohatí nejraději skopové a všechno masteny máslem a sádlem.
Dejte si tu vánočku třeba se sýrem a šunkou, třeba jako chlebíčky.
U nás se baští moje domácí také s máslem.
Veliká dobrota :)

 

hodnocení

1x
avatar gotrekzagary

Vánočku už jsem hromadu let neměl a návštěvy (když už přijdou) chodí za jiným účelem, než je vánočka.

Pokud ji chcete zkusit netradičně, můžete ji zkusit namazat hořčicí, nebo tatarskou omáčkou... ;)

joudic*
s koprovkou a vajickem natvrdo se mi jevi velmi netradicni

 

vv
hodnocení

1x
Ja si celkem oblibil vanocku s horcici a se sunkou kdysi u kamarada jsme tak dostali namazany chleba (tenkrat pro me nova kombinace) a po case jsem na to dostal doma chut a byla k dispozici jen vanocka. Tak jsem si rekl, ze za zkousku nic nedam. Max par chvilek na zachode a nakonec mi to zachutnalo

Máte zvláštní chutě. Jeden známý, městský člověk z paneláku, dostal kdysi od kolegy v práci domácí jitrnici. Vymačkal si ji na krajíc chleba, navrch naplácal silnou vrstvu jahodového jogurtu a svačil. Nic mu nebylo a moc si to pochvaloval.

Jiný pán zase v práci - byla gulášovka a druhý chod povidlové buchty. Nalámal ty buchty do té polévky, zamíchal a obědval. Lidé utíkali z jídelny, nikdo se nemohl dívat, jakou šlichtu to jí. Vypadalo to jako zbytky pro čuníky. Ale jemu chutnalo. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]