Nejste přihlášen/a.
Milí rádci,
jak jíte/podáváte návštěvám vánočku? Mamka pekla ještě jednu vánočku dneska a ráda bych si ji zítra k snídala dala pro mě nezvyklým způsobem, vždycky jsem ji jedla jen tak. Někdo na ni maže máslo, někdo marmeládu, jak ji máte rádi zrovna Vy?
Díky za všechny sladké inspirace a přeji krásný zbytek roku
Jako sendvič. Ale bacha, žíhne se snáze, jak chleba. Hlavně starší vánočku nebo kus z mražáku nakrájím na 1 cm plátky, máznu je máslem, pokladu nakrájenýma sušenýma švestkama, případně přidám pár kousků vlašs.ořechu, přiklopím druhou /namazanýma stranama k sobě/ a zapeču ve vaflovači.. Stiskem a švestkama se slepí. Já si k tomu ještě přijídám hustý řecky bílý jogurt. Prostě takový zákusek..Navrch křupe, chutná jak čerstvý a pěkně voní.
Jinak z vánočky dělám žemlovku s jablky.
Někdo si rád namaže vánočku máslem, nebo marmeládou. Peču vánočku z másla, proto mi připadá zbytečné, plácat další máslo navrch.
Dcera dělá v létě višňový džem, pro zetě, ten ho má na vánočce strašně rád.
U nás se vánočka na velkém tácu krájí na plátky a jí. Je pokaždé moc dobrá a nikoho nenapadne hloubat nad tím, zda je to podávání tradiční či netradiční. Prostě nám to chutná. Jaga.
Viděla jsem příbuznou, jak si kousky vánočky máčela do kakaa či bílé kávy. Jestli Vám to připadá netradiční, můžete to zkusit. Prý je to dobré. Já neměla tu odvahu.
Máte zvláštní chutě. Jeden známý, městský člověk z paneláku, dostal kdysi od kolegy v práci domácí jitrnici. Vymačkal si ji na krajíc chleba, navrch naplácal silnou vrstvu jahodového jogurtu a svačil. Nic mu nebylo a moc si to pochvaloval.
Jiný pán zase v práci - byla gulášovka a druhý chod povidlové buchty. Nalámal ty buchty do té polévky, zamíchal a obědval. Lidé utíkali z jídelny, nikdo se nemohl dívat, jakou šlichtu to jí. Vypadalo to jako zbytky pro čuníky. Ale jemu chutnalo. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.