Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapečený bramborový salát

Od: clayman® odpovědí: 24 změna:
Dobrý den,
Jako každý rok máme i letos zbytečně moc bramborového salátu. Napadlo mě, že bych ho zapekl jako se dělají francouzské brambory. Všechno už v tom je, smetanu bych vynechal, protože je v tom majonéza. Asi bych přidal pár syrových vajec, aby se to spojilo.
Máte zkušenost?
Běžně pečeme maso v majonéze, je to pochoutka, tak ani tohle nemůže být špatné.
Našel jsem nějaké recepty ale žádný není vyloženě jako upečený zbytek bramborového salátu.
Nezkoušeli jste?
doplněno 28.12.20 11:51: VÝSLEDEK: Jsou z toho lepší zapečené brambory.

Zapečený bramborový salát

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nám nikdy nezbyl, ale zapečení bych se nebál. Jen bych přidal trochu salámu (poud už tam není) nebo uzeného.

Až jsem dostal chuť ..

hodnocení

2x

Jsm babča šetrná, co se týká jídla. Zbyl nám salát také, byla ho ale jen asi jedna porce, ráno jsem ji donesla slepičkám. Říkám si, ať mají ty holky taky Vánoce.

Nejhorší je, že svůj dotaz dáváte 27.12. kdy jsou salátu už 4 dny. U mě dokonce 5 dní, dělám ho den dopředu, aby se rozležel. A to už v něm nějaké pochody probíhají, co si budeme povídat. Je tam ta majonéza, cibulka zkysne...Podle mě byste ho měl dát taky zvířatům, pokud máte tu možnost. Když nemáte, tak k sousedům, známým. Třeba Vám za to v létě dají nějaké vajíčko. Pořád lepší, než strávit pár dní na záchodě. Pokud byste salát zpracoval už 25.12., myslím, že by to dosud jedlé bylo. Teď už bych mu nevěřila.

A příště si to rozvrhnout tak, aby salátu bylo, co se sní. Nám se to letos docela povedlo. Jaga.

hodnocení

Bez cibulky. Lednice nám chladí správně, takže bramborový salát je stále fresh... On je rozdíl kdy lednice chladí na 8C nebo 5. ;)

Já se jednou asi 10 let nazpět po starším bramborovém salátu otrávil.Od té doby salát po 2 dnech dostanou slepičky.

liska5
hodnocení

2x

Dobrý nápad! Jen já v tom mám nadrobno kyselou okurku, tak to bude mít nakyslou chuť. Jen to nepřipalte. Vymažte pekáč sádlem a vysypejte trochu strouhankou. Do toho můžete přidat i uzeninu.

hodnocení

Jj, zkusím. Ale spoléhám na pečící papír. :)

hodnocení

2x

Já bych to vylepšila uzeninou a zapekla. A buď by mi to pak chutnalo, nebo nechutnalo. Byla by to jakási zkouška, něco nového. Zdravotních problémů bych se nebála. Prošla jsem v dětství poměrně tvrdou výchovou k šetrnosti s potravinami. Jedno z babiččiných hesel bylo Přepečeme to.

Překvapily mě poznámky o cibuli. Dělám si bramborové saláty průměrně třikrát za měsíc. Klasiku, "chudý" a s koprem. Do všech dávám syrovou cibuli. Proč by měla cibule vadit?

Cibule jako první,pže je syrová, začne kvasit a zhatí salát,po delší době!

Salát bez cibule bychom nikdo nejedli, nic nespařujeme a dojídáme pátý den bez problémů. Letos se dojedl čtvrtýl den, dělám ho den před Ježíškem.

hodnocení

0x

Kdy už lidi konečně pochopí, že se do br. salátu nedává cibule! *zed*

Pak vydrží v lednici i 14 dní.

liska5

Dávám cibuli a vydrží i do Silvestra. Ségra cibuli spařuje, kratce povaří v kapce vody a pak prý v salátě nevadí nikomu.

72mona
Tolik emocí kvůli cibuli. *alene*
A proč mít v lednici 14 dnů salát, který mi navíc nechutná? Bez cibule to není ono. M.

Běžně dávám do salátu cibuli,ale od jisté doby ji nechám na tuku zesklovatět.Ale čtrnáctidenní výdrž?To děláte pak por celý pluk?3,max 5 dnů delší výdrž nemá,pže se do té doby sní!

72mona
Někdo dává i jablka... M.

Ja s přítelom si děláme na Vánoce salat každý svůj.Brambory,mkrvu,hrášek,vejce,majonézu a sůl dávame obaja.On tam navyše dáva nakrájané kyselé okurky,syrovou krájenou cibuli,smetanu a dost mletého pepře.Ja okurku,cibuli,smetanu ani pepř nedávam.Dávam jen majonézu a mám v nem ješte rada sterilizovanou kukuřici.Tu zase nedáva on.Když jsem pred lety prišla do Čech,dost ma překvapilo,že vela lidí tu v Čechách dáva do bramborového salátu salám.Na Slovensku ho tam nedáva nikto.Prijde mi to divné doteď.

ivča: to s tím salámem myslíte tzv. "vlašský salát". A tam se cibule teda nedává nikdy. Jinak já dělám salátu i 10 kg. Za dva týdny se to sní. *nevi*

Právě že ne.Myslím vánoční-bramborový.Osobne poznám dost lidi,co do nej salám davají (povačšinou Gothaj) a berou to jako normálni věc.

hodnocení

0x

Napište, jak to pak chutnalo. Docela mne ten nápad zaujal. To by mne teda nenapadlo a to jsem dost vynalézavá. Jestli to bylo dobré, tak také vyzkouším. Já už teda salát nemám, ale nezapomenu na to.

hodnocení

Zítra na oběd :)
liska5

Asi to nebude mít soudržnost. Přeci jen to vajíčko to při zapékání slepí.

hodnocení

Kilo a půl bramborového salátu a 3 syrová vejce. Na půl hodiny na 180C, po půl hodině přidám na to kuřecí stehenní steaky. Dohromady zase půl hodiny.
Zapečený bramborový salát #2
Zapečený bramborový salát #3

hodnocení

0x

No vypadá to docela lákavě. Tak je na světě další recept, který ještě nebyl nikde zveřejněn. :)

hodnocení

0x

Jak to dopadlo?

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]