Nejste přihlášen/a.
Jsm babča šetrná, co se týká jídla. Zbyl nám salát také, byla ho ale jen asi jedna porce, ráno jsem ji donesla slepičkám. Říkám si, ať mají ty holky taky Vánoce.
Nejhorší je, že svůj dotaz dáváte 27.12. kdy jsou salátu už 4 dny. U mě dokonce 5 dní, dělám ho den dopředu, aby se rozležel. A to už v něm nějaké pochody probíhají, co si budeme povídat. Je tam ta majonéza, cibulka zkysne...Podle mě byste ho měl dát taky zvířatům, pokud máte tu možnost. Když nemáte, tak k sousedům, známým. Třeba Vám za to v létě dají nějaké vajíčko. Pořád lepší, než strávit pár dní na záchodě. Pokud byste salát zpracoval už 25.12., myslím, že by to dosud jedlé bylo. Teď už bych mu nevěřila.
A příště si to rozvrhnout tak, aby salátu bylo, co se sní. Nám se to letos docela povedlo. Jaga.
Já bych to vylepšila uzeninou a zapekla. A buď by mi to pak chutnalo, nebo nechutnalo. Byla by to jakási zkouška, něco nového. Zdravotních problémů bych se nebála. Prošla jsem v dětství poměrně tvrdou výchovou k šetrnosti s potravinami. Jedno z babiččiných hesel bylo Přepečeme to.
Překvapily mě poznámky o cibuli. Dělám si bramborové saláty průměrně třikrát za měsíc. Klasiku, "chudý" a s koprem. Do všech dávám syrovou cibuli. Proč by měla cibule vadit?
Salát bez cibule bychom nikdo nejedli, nic nespařujeme a dojídáme pátý den bez problémů. Letos se dojedl čtvrtýl den, dělám ho den před Ježíškem.
Dávám cibuli a vydrží i do Silvestra. Ségra cibuli spařuje, kratce povaří v kapce vody a pak prý v salátě nevadí nikomu.
Běžně dávám do salátu cibuli,ale od jisté doby ji nechám na tuku zesklovatět.Ale čtrnáctidenní výdrž?To děláte pak por celý pluk?3,max 5 dnů delší výdrž nemá,pže se do té doby sní!
Ja s přítelom si děláme na Vánoce salat každý svůj.Brambory,mkrvu,hrášek,vejce,majonézu a sůl dávame obaja.On tam navyše dáva nakrájané kyselé okurky,syrovou krájenou cibuli,smetanu a dost mletého pepře.Ja okurku,cibuli,smetanu ani pepř nedávam.Dávam jen majonézu a mám v nem ješte rada sterilizovanou kukuřici.Tu zase nedáva on.Když jsem pred lety prišla do Čech,dost ma překvapilo,že vela lidí tu v Čechách dáva do bramborového salátu salám.Na Slovensku ho tam nedáva nikto.Prijde mi to divné doteď.
ivča: to s tím salámem myslíte tzv. "vlašský salát". A tam se cibule teda nedává nikdy. Jinak já dělám salátu i 10 kg. Za dva týdny se to sní.
Právě že ne.Myslím vánoční-bramborový.Osobne poznám dost lidi,co do nej salám davají (povačšinou Gothaj) a berou to jako normálni věc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.