Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakoupil jsem olejovou fritézu a nabzí se otázka jaky olej zvolit. Nejprve jsem četl, že je dobrý arašídový olej, protože zvládá vysoké teploty. Bohužel v běžném hypermarketu jsem jej nenašel a nakonec jsem zjistil, že je údajně dost aromatický.
Dále mě zaujal řepkový olej, ten je prý dobrý ale nevydrží moc dlouho. No a teď jsem na Tescu našel přímo "Olej na fritování" od Oleany. Není tam přímo v názvu uvedeno z čeho to je, asi ze slunečnice. V čem smažíte Vy a co by jste mi mohli doporučit?
Předně chci řícf, že cena pro mne nehraje roli. Nechci brát to nejlevnější ale zase kupovat xx litrů oleje za několik stovek také ne. Cena do 150kč za litr. Je mi jedno jestli by to byl olivový olej z pokrutin nebo řepka případně tedy ten co nese v názvu, že je přímo na fritování.
Chci to nejlepší co se dá běžně sehnat.
Roky používám běžný olej, slunečnicový, řepkový, levný do 30kč prostě jaký zrovna mám. Fritézu mám na 1l oleje, usmažím řízky a olej sleji do lahve od mléka a dám do lednice. Příště použiji na řízky, hranolky naposledy se použije na ryby a pak si olej bere manžel na chalupu, napustí s ním kde co ze dřeva i vrata. Vy chcete to nej, já chci aby to moc nestálo a splnilo účel.
Naposledy na ryby? Olej, který je už nasmrádlý řízkama a hranolkama rozhodně přebije chuť rybího masa. No nevím... nechutnají ty ryby pak po vepřovém řízku?
Už nepoužívám friťák, mám tu horkovzdušnou fritézu. Ale když jsem používala, tak jsem kupovala vyloženě fritovací olej. Bylo to na něm napsáno a zrovna levný nebyl. Ale vydržel dlouho. Byla to značka Lukana, ale teď jsem se dívala na "netu" a nikde už ho nenabízí. Asi od té doby změnili značku. Ale ten byl opravdu dobrý. A jelikož jsem našla ještě zbytek v lahvi, tak vidím, že byl slunečnicový, je tam napsáno vysoká tepelná odolnost, až na 210 stupňů celsia. Tak možná hledat podobný.
No tak to je škoda. To je jako se vším, co bylo dobré, mizí a místo toho nastupují nekvalitní suroviny a ještě se nestydí za ně chtít víc peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.