Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukroví - kolik dat Hery

Od: wooudenee odpovědí: 4 změna:
Dělat cukroví podle tohoto receptu je fakt možné že se tam dává 500 g hery?
pecenecukrovi.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

U cukroví bych nešetřila a použila máslo, cukroví bude mít lepší chuť. Spíše bych zmenšila dávku mouky, cukru i tuku (3/4 kila mouky se mi zdá moc).

hodnocení

2x
Klasické linecké těsto na stejný poměr. 3:2:1, takže ano. Udělejte poloviční dávku. :).

hodnocení

1x

Možné to je, je to totiž dávka, jak pro dívčí penzionát. To budete jíst ještě na Velikonoce.

Všechny recepty dělím dvěmi až třemi. I ty na cukroví.Raději mám 5 druhů po 30 kouscích, než 150 kousků od jednoho druhu. Před pár dny jsem dělala lívance. Recept po babičce. 1,5 l mléka, 80 dkg mouky. To bylo jak pro celá kasárna. Udělala jsem z 1/2 l mléka, najedli jsme se oba. Stavil se bratranec, najedl se taky. A ještě zbylo. Nevím, proč se občas uvádějí tak ohromné dávky.

Tyhle banánky dělám taky. Ale abych nemusela špinit pytlík a malovat stejné kousky na plech, používám těsto vytlačované mašinkou. Je to rychlejší, pěkně se to dělá, rozhodně líp, než práce se sáčkem. Nedávám heru, ale máslo. Jaga.

darina
hodnocení

0x

Je to možné, máte tam na tu dávku zase až 3/4 kilo mouky. A třené těsto nemá býti moc tuhé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]