Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukroví 3 dny při pokojové teplotě

Od: zmatena* odpovědí: 7 změna:
Ahoj
napekla jsem cukroví - slepované, perníčky a vanilkové rohlíčky. Slepované zatím nemám slepené. A bohužel jsem ho zapomněla přendat do lednice a po tři dny bylo v potravinové skříni víceméně při pokojové teplotě. Je to na vyhození? Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Cukroví v lednici - to není dobré. Já ho dávám do mís a krabiček do chladné špajzky. Myslím, že spíž či nějaké chladná místnost je u každého bytu. Záchod bych vyloučila. *smich*

Vzpomínám na dětství. Mamka a babička před Vánoci pilně pekly, v obchodě si vyprosily krabice, vystlaly je ubrousky a cukroví do nich skládaly. Pak to uschovaly do ložnice na vysokou skříň. Měli jsme tehdy jen kuchyň, ložnici pro rodiče a 2 děti a pro babičku její pokojík.

Taťka nás, dcery, v nestřežených chvílích bral na ramena, nosil ke skříni a my pečlivě vybíraly kousky, které mamka s babičkou chystaly na Vánoce. Poctivě jsme se dělili. Obvykle tam toho mnoho nezůstalo. *smich*

Jsou to hezké vzpomínky, už se to nevrátí. Nikdy nám nic nebylo. Jen mamka řádila. Proto si myslím, že Vašemu cukroví nic nebude. Na mísách na svátečním stole je také přece v určité teplotě, která nepřipomíná ledničku. I když já ho mám tedy ve špajzu, jak jsem uvedla zkraje, ta pokojová teplota nevadí. Pokud je to neplněné, máslové krémy či šlehačka by teplo snášely hůř. Jaga.

doplněno 15.12.20 05:22:

Cukroví by se mělo po upečení rozležet, aby se prolnuly chutě a hlavně, aby změklo, zvláčnělo. A to se nemůže odehrávat v nízké teplotě ledničky. Proto jste to udělala, byť nevědomky, nejlíp, jak jste mohla. *palec2*

zmatena*
hodnocení

Moc děkuju za uklidnění schválně jsem dala teploměr do chodby, abych zjistila, kolik tam je stupňů. Pokud by to bylo dobré, tak odtahnu kousek skříň a cukroví dám za ní, je to hned u dveří. Tak uvidím

hodnocení

3x

Není to na vyhození. A skladování vánočního cukroví v lednici je větší prasárna, než při pokojové teplotě.

doplněno 14.12.20 21:47:

Víceméně ideální teplota pro skladování by měla být tak 10 - 15°C. Bohužel nalezení místa pro skladování za této teploty je váš problém.

Moje prateta před cca 55 lety cukroví takhle skladovala ve venkovské chalupě v ložnici, kde ta teplota 10 - 15°C byla. A cukroví vynikající.

zmatena*
hodnocení

Díky za odpověď. A jak tedy na to? Kam s tím? Balkon nemám, na venkovní parapet se mi to nevejde. Napadla mě tedy jen lednice. Jak třeba s plněným cukrovím? Děkuji
liska5

To by šlo, ale do nějaké zacvakávací krabice či krabičky. Cukroví obsahuje tuk a je jemné chuti, aby nepochytalo pach ostatních potravin z ledny /hotovky, uzeniny, zrající sýry ap. / a taky nenabralo příliš vlhkost.

Jestli leželo v pokojové teplotě pár dní, to vůbec nevadí.

zmatena*
hodnocení

Moc děkuju za reakci. Cukroví mám teď uložené v dobře těsnících plastových nádobách v lednici, krabice mám ještě zabalené do igelitu. Nemám možnost kam jinam cukroví uložit. Na jedné straně bytu mám okna s venkovním parapetem, ale věčně jsou tam nedopalky, popel od sousedů, tak tam nechci cukroví davat.
Nevím, na co jsem myslela, že jsem cukroví uložila do teplého špajzu, hned, jak jsem si to uvědomila, tak jsem ho prendala. Chuťově mi přišlo také v pořádku, tak snad už letos nebudu zmatkovat, ať z toho pak nemám špatné svědomí :D
14.12.20 22:59

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]