Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám trochu (alespon pro mě) nechutný dotaz, ale důležitý. Zajímalo by mě, když se někdo (kdokoliv) vypíchne oko a jde třeba o člověka z rodiny, tak jak následně postupovat, aby jsme mohli do příjezdu záchranky jakkoliv pomoci(,nebo se dotoho lidi okolo nemají míchat a jen udržovat člověka s vypíchnutým okem při vědomí a čekat do příjezdu záchranky)?
Ránu, oko sterilně pokrýt, raněného posadit n. položit, aby nepadl, dát mu přášek na bolest a uklidnění, nejančit, aby nebyl ještě víc vystresovaný. Pokud mu dám lék, tak na cedulku pro lékaře napsat kolik čeho dostal.
Vlastně je to těch 5T. Ticho, teplo, tekutiny, tišící prostředky, transport.
I kdyby to nebyl člen rodiny, tak poskytněte první pomoc tak, jak zde již zaznělo a zavolejte záchranku. Záchranku zavolejte, prosím i cizí osobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.