Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je první záchrana při vypíchnutí oka člena rodiny?

Od: nelis® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám trochu (alespon pro mě) nechutný dotaz, ale důležitý. Zajímalo by mě, když se někdo (kdokoliv) vypíchne oko a jde třeba o člověka z rodiny, tak jak následně postupovat, aby jsme mohli do příjezdu záchranky jakkoliv pomoci(,nebo se dotoho lidi okolo nemají míchat a jen udržovat člověka s vypíchnutým okem při vědomí a čekat do příjezdu záchranky)?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Já to nevím. Takže bych zavolala na linku 155 záchrannou službu a oni by mi řekli co mám dělat do příjezdu záchranky, abych nenadělala víc škody než užitku.

liska5
hodnocení

4x

Ránu, oko sterilně pokrýt, raněného posadit n. položit, aby nepadl, dát mu přášek na bolest a uklidnění, nejančit, aby nebyl ještě víc vystresovaný. Pokud mu dám lék, tak na cedulku pro lékaře napsat kolik čeho dostal.

Vlastně je to těch 5T. Ticho, teplo, tekutiny, tišící prostředky, transport.

motak
Pokud nejste v divočině kam přijede záchranka za pul hodiny, tak bych prášek nedával. Stejne budete mít doma jenom ibalgin a ten než začne účinkovat tak uz mu může dát doktor něco lepšího.
pavel21*
Tak určitě...Ibalgin na vypíchnuté oko bude pecka.
adasf

To jsou ale hloupé rady. Kdo tomu dává body? Žádné prášky rozhodně nepodávat, rozhodně nedávat vodu ani jídlo. S takovým úrazem půjde člověk nejspíš pod narkózu a pití, jídlo i jakákoli laická medikace jsou nežádoucí!

Volat sanitku a na lince se poradit, co dělat.

hodnocení

2x

Sterilní krytí na poraněné oko, pak obě oči zakrýt např. šátkem (zabrání pohybu toho zraněného) a buď volat RZP nebo šetrně dopravit pacienta k lékaři. Podávání léků se nedoporučuje - možná interakce s další medikací.

lidus*
hodnocení

0x

Při jakémkoliv úrazu já volám kamarádku zdr. sestru a hned potom záchranku. Na nic nesahám, myslím, že jediné co by udělala je překrytí ster. gázou. Nůž z rány se nevytahuje.

hodnocení

0x

I kdyby to nebyl člen rodiny, tak poskytněte první pomoc tak, jak zde již zaznělo a zavolejte záchranku. Záchranku zavolejte, prosím i cizí osobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]