Nejste přihlášen/a.
Já jsem sice už dala bod , jakože souhlasím, ake když se nám podaří udělat segedýn kyselejší, zalijeme smetanou. Ta kyselost zjemní, ale cukr nikdy! Já sama nedávám papriku, ale rajský protlak a smetanu. Vždycky. A také špetku čili a pepře.
Jaguš , díky. Segedýn je bezva jídlo a je na něho spousty receptů. Vlastně, hlavně kvašené zelí je nenahraditelné. Letos se našim výrobcům, možná jen v Oticích, nepovedlo. Začala jsem kupovat německé, ve stříbrném sáčku. Ti mají kyselé a pak, označené jako salát, sladkokyselé.
Babčo, také dávám smetanu, chilli, raj. protlak. A trochu sladké papriky. Trošku sladím, ale opravdu jen kapánek, aby se nestalo to, co tazatelce.
Jeden vyučený kuchař mi vypracvoval, že si vytáhl kdysi segedín u závěrečných zkoušek. V závěru vaření prý do omáčky prolisoval nevelký stroužek česneku. Divila jsem se, nikdy jsem to nedělala.
Pak jsem ho tedy poslechla a opravdu - ta troška česneku ten pokrm opravdu pozvedne. Jen ho nesmí být moc. Ostatně, jako všeho. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.