Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat jestli si těsto třeba na perník nebo linecké mohu nechat odležet 1 den. Dělal jsem vanilkové rohlíčky, kde je doba odležení 2 hodiny, avšak doporučení je nechat to přes noc. A zjistil jsem, že je pro mne lepší nadělat si jeden den těsto a druhý den jen rozválet a péct.
Nevadí to tedy ani u lineckého a perníkového těsta?
Děkuji.
Ürčitě nevadí třeba i týden. V obchodech se prodávají hotová těsta, z kterých taky nikdo nepeče v den zadělání. Běžně taky dělám jeden den těsta, zabalím je ,aby mi neoschla a hlavně si je popíši a druhý a další dny peču.Myslím,že podle receptu třeba 2 hodiny je minimální doba, aby se suroviny dobře propojily.
Perníkové těsto dělám i měsíc před pečením. Dokonce za dávných časů dostávaly čerstvě narozené holčičky perníkové těsto jako věno, tedy se muselo cca 20 let nějak uchovávat! Linecké a na rohlíčky si taky uhnětu pár dní předem ( uchovávám v mikrotenu v ledničce) a peču až když mám čas a náladu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.