Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Intolerance laktózy - jak dlouho trvá než se dá vše do pořádku

Od: vick odpovědí: 5 změna:
Mám intoleranci laktózy a několik let jsem jedla bez omezení všechno. Jenže se to začalo více projevovat- nespavost, nesoustředěnost.. mezi normální a běžné považuji neustálé nafouklé břicho, které se ale dalo skrýt. Je to asi 3 dny co držím dietu (nejim vůbec nic s laktozou), ale dnes jsem si vzala něco omylem s mlékem, a jak jsem tak od někoho slyšela, aby se dalo vše do pořádku trvá to zhruba 14 dni. Mezitím se to tenké střevo čistí. Znamená to tedy, že jsem dietu narušila a musím začít odznova?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já mám intoleranci laktozy vrozenou. Potvrzenou jsem ji měla až ve třiceti letech. Vím co mi laktoza dělá, ale občas prostě člověk vědomě zhřeší i když to má následky. Nelámejte si s tím hlavu, to byste nepřemýšlela nad ničím jiným než co jíst můžete a co ne. Snažte se to dodržovat a když občas ujedete, tak se svět nezboří.

floro*
hodnocení

3x

Pravděpodobně se nespraví. V dnešní době se objevuje spousta těchto poruch ať už na mléko nebo lepek, či jinou potravinu. Sesumírujte si svůj jídelníček, co jíte, co nejíte, čeho jíte nejvíce, co jíst nemůžete, co jíst můžete, ale neumíte do jídelníčku zařadit. Často člověk zjistí, že stále konzumuje v základu pár stejných surovin, jen v různé obměně.

Doporučuji si najít všechny možné informace, pokud máte Facebook či jinou sociální síť je tam spousta skupin se stejným problémem, dozvíte se tam spoustu informací, které vás uvedou do obrazu a do bezlaktózového života.

Evidentně totiž nevíte o co jde. Není to otom, že budete držet dietu a ono se to nějak samo vytratí. to není o dietě. Vaše tělo nedokáže laktozu štěpit, má to spoustu negativních účinků, tak jak píšete. To že něco porušíte, své tělo zatěžujete, oslabujete, zbytečně ho trápíte. Není to, že vám bude trochu špatně a vlastně se nic neděje... opravdu si najděte relevantní informace. Ale samozřejmě také záleží na vašem vlastním postoji ke svému tělu a zdraví.

senior
hodnocení

2x

Vnuk má bezlaktózovou dietu. Jestli to je to samé, tak nabídka laktofree je dost velká. Vystačíme se vším.

Mléko čerstvé i trvanlivé, máslo, tvaroh, Lipánek, jogurty, smetana, sušenky a dokonce i zmrzlina, což bylo terno.

Možná, až bude velký, tak dietu nebude dodržovat, ale zatím to bereme takhle nafurt. I mě mléko, nebo smetánky velice chutnají.

hodnocení

1x

Ano, narušila. Občas pravděpodobně dostanete na něco s laktozou chuť a dietní omezení porušíte. Nic se neděje. Možná vám bude trochu špatně, někdo dostane průjem... Pak zase laktozové potraviny vysadíte. Je to stejné jako u diabetika - nemá jíst sladké, přesto si občas něco sladkého "zobne", i když ví, že nesmí. Jsme lidi, ne stroje.

Tu laktozovou intoleranci máte prokázanou nebo si to jenom myslíte?

hodnocení

0x

Znamená to tedy, že jsem dietu narušila a musím začít odznova?
Jak to myslíte začít odznova? Je jedno, jestli to nazvete "pokračovat" nebo "začít odznova". Jestli se Vám problémy upraví za 14 dní nebo za 17 dní není moc podstatné, stejně je to individuální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]