Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Byla bych moc ráda, kdyby se našel někdo, kdo by mi poradil ohledně hubnutí. Mám 170cm a zaposlední rok jsem přibrala 20kg - na 100kg Měla jsem nějaké komplikace po úrazu, rok sedím doma a jo, nebudu lhát, z nudy vařím a jím... Rozhodla jsem se zhubnout. Začala jsem zapisováním jídelníčku do tabulek. Příjem jsem si nastavila na 7500kJ a množství jídla mi tak nějak vyhovuje. Necpu se, nehladovím. Váha začala jít pomalu dolů. ALE. Dodržuji doporučené nastavení maker, tedy zhruba 120B, 190S, 53T. Můj problém je v tom, že nejím maso. Tedy není-li zbytí dám si, ale prostě mi nechutná. Občas si dám rybu, ale určitě ne denně. Tyto hodnoty mi fungují, ale abych na převážně rostlinném jídelníčku dodržela hlavně bílkoviny, musím si dávat proteinový prášek.
No a mě by zajímalo - je pro hubnutí tak důležité dodržení maker a nebo jde o počet kalorií? Nejsem moc faynka náhražek masa, tedy bílkoviny mám z příloh, luštěnin... prostě z přirozených zdrojů. Docela ráda bych vysadila proteinový prášek, prostě mi přijde zbytečné dávat si něco nepřirozeného, ale nerada bych zastavila hubnutí.
Má někdo zkušenost, že i s daleko nižším příjmem bílkovin (třeba 70-80g) a tedy adekvátním navýšením T a S které budou z kvalitních zdrojů - oříšky, avokádo, celozrnné výrobky, pohanka, jáhly, luštěniny bude hubnutí pokračovat? A nebo jsou tedy bílkoviny ve vyšší míře nutnost a je třeba je dodržet?
Moc děkuji
Dobrý den,
sama hubnu podle Kalorických tabulek a myslím si, že je dobré dodržet ty bilkoviny. Bilkoviny sytí a já díky tomu nemám chuť na sladké, jako před hubnutím. Taky občas musím doplnit bilkoviny proteinem. Sice mi tolik nejede, ale někdy nelze sníst vše, co má nějaké bilkoviny, protože to má zase tuky, které si musím hlídat. Nicnéně se snažím promyslet jídelníček na další den a pokrýt tak všechny v pohodě nastavené tuky, bilkoviny a sacharidy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.