Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dalacin C - léčivo

Od: dfggfgfgsgssdfd odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dneska jsem dostala na mononukleozu léčivo Dalacin C (mám to i na hnisavou bulku v podpaží).

Chci se zeptat, zda nemáte s tímto léčivem někdo zkušenosti. Jestli se vedlejší účinky projevují častěji než je psáno.

Asi to bude zvláštní, ale mám strach ze zvracení a chtěla bych se tomu vyhnout. Nemám se vůbec k tomu si je vzít.

Je mi 17, 5 let.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dalacin beru poslední dobou tak jeden až dvakrát ročně, vždy minimálně 10dní 3x za den. Lék to je výborný. Mám sníženou imunitu po bolerióze a dělají se mi v ústech velké afty. Když si k tomu budete brát zároveň laktobacily, klidně i dvojnásobnou doporučenou dávku, tak se negativní účinky neprojevují. Teda aspoň u mne. Ale to vám snad lékař, který vám psal recept řekl. Podotýkám že mám 73roků.

dfggfgfgsgssdfd
hodnocení

Děkuji mnohokrát.

Jsem taková menší hysterka co se týče zvracení. Chápu že to nikdo nemá rád, ale najde se také někdo jako já, že má z toho panickou hrůzu.

Doma mám biopron tak to budu brát :)

dfggfgfgsgssdfd
hodnocení

Mohla bych se prosím ještě zeptat, za jak dlouho léčivo zabere?

U mně tak tři až čtyři dny. Pak začínám pozorovat mírné zlepšení. Upozorňuji, že je nutné vybrat celou předepsanou dávku! Využívám této příležitosti, abych se omluvil za lactobacily. Samozřejmě mělo být probiotika. Tak je to správně. Žaludek problém dělá málo. Spíš bývá zácpa a nebo průjem. Proto ty probiotika. Nebojte se, jste mladá, dá se to vydržet. U mladých a jináč zdravých lidí většinou bývá dobrá snášenlivost Dalacinu v kombinaci s probiotiky. *palec2*

hodnocení

3x

Zvracení při užívání antibiotik bývá buď u alergie anebo při současném užívání antibiotika a některých potravin. Obecně se při užívání antibiotik nedoporučuje konzumovat kyselé (např. citrusy, okurky v nálevu apod...) a mléčné výrobky. Dejte si na to pozor. Pak právě hrozí i zvracení.

Při anebo po užívání antibiotik je vhodné užívat probiotika, která doplní zdravou zničenou střevní mikrofloru. Antibiotika totiž vybíjí i ty zdravé střevní bakterie. Probiotika užívat odděleně od antibiotika. Mám vyzkoušený Biopron Premium, který je speciálně určený při/po antibiotické léčbě. Tady k přečtení - biopron.cz/...

Další doporučený doplněk při atb je např. HerbaC (vitamín C se zinkem, echinacou, pelargonií, černým bezem, kurkumou). Zatím jsem neměla. Jelikož je tam vitamín Cé, bude to asi kyselé pro žaludek. Spíše až po vybrání atb na posílení imunity nebo něco podobného - walmark.cz/...

doplněno 27.11.20 15:44:

Lactobacily se vyskytují v mléčných výrobcích, jogurtech, kefírech, což bych při atb vynechala. Např. kefír je nakyslý a navíc mléčný výrobek - zvýšené riziko zažívacích problémů.

dominikal
hodnocení

0x
Ahoj jak jsi to nakonec zvládla? Trpím stejnou fobií jako ty a Dalacin jsem dostala taky. Budu ráda když se nějak spojíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]