Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké tabletky na angínu?

Od: iojasdohjdsaoji odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jaké podle vás nejúčinnější cucavé tablety byste mi doporučili na angínu bez lékařského předpisu. Četla jsem, že šalvěj hodně pomáhá, takže nějaké šalvějové tabletky od dr. max? do ted jsem použivala neo angin ale nic moc no.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Na anginu jsou antibiotika. Nějaká cucadla můžou být jako podpůrný prostředek.

hodnocení

5x

S angínou k lékaři, který ti předepíše ATB. Všechna ostatní řešení jsou hazard se zdravím.

olinl

Souhlas se satam-doktor/ka a antibiotika v případě rozjeté angíny, případně i test na koronavir, když už..

etana*
hodnocení

3x

Na angínu antibiotika, na tracheitidu a podrážděný krk kloktání a bonbony s eukalyptem a šalvějí. Skutečná angína je celkem závažná nemoc a neléčená může poškodit klouby, srdce. Takže bacha na to, co vám je.

hodnocení

2x

Na podrážděný červený krk při nachlázení je nejlepší čaj s medem a strouhaným čerstvým zázvorem.

72mona
hodnocení

2x

Já na krk používám Müllerovy patilky se šalvějí a vit. C. Také hodně piji teplé, nikoliv horké nápoje. Předpokládám, že ATB máte, když máte i diagnózu. M.

atta
hodnocení

0x

Jestli je to fakt angína, tak jedině ATB. Vše ostatní, jako třeba cucavé bonbony, jsou na to slabé. Nezaberou a nevyléčí.

nedoktor*
hodnocení

0x
Návštěva doktora, který potvrdí nebo vyvrati diagnozu,predepise třeba penicilin a ty cucave tablety doporucuji užívat při tom. Hodně pomaha sprej streptokill-prirodni,ale celkem drahy, dle mého nejúčinnější ale.

loryyyyy
hodnocení

0x
Proste a jednoduše navštívit doktora. Nejlépe zabírají antibiotika, ty pro Vás Vám napíše Váš lékař.

jabraka*
hodnocení

0x

Při zánětech v krku a nosních dutin lékař hned ATB nenapíše.Pouze při silně vyvinuté angině s horečnatým průběhem.Jde totiž o zneužívání ATB.Doporučí nejprve kloktání či výplach různými tekutinami(peroxid vodíku,hypermangan),případně cucavé bonbony.Já používám Listerin.

JABRAKA

secret
hodnocení

0x
Ja beru pene-bene, přímo doporučeno moji doktorkou, bere se to sice co 8h ale opravdu to pomáhá a můžu jen doporučit :)

hodnocení

0x

Na angínu penicilín. A necucat, polykat.

hodnocení

0x

V reklamách nabízejí neoangin.

inspa*

Jak píšu níže - hašlerky a paralen. Neoangin není nic jiného - paracetamol a bylinné extrakty. Ovšem cenový rozdíl značný :-D Ovšem pokud jde o pravou anginu (ne jen bolest v krku a teplůtku) - pak kašlat na rady z internetu a mazat k doktorovi, předepíše (mnou nenáviděná či spíše opatrně braná) antibiotika. Ta pravá angína by se neměla přecházet a fušovaně záplatovat, není to sranda někdy ty následky.

inspa*
hodnocení

0x

Hašlerky a paralen :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]