Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohřeb - co obléct

Od: adela* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, v pátek jdu na pohřeb a nemám nic vhodného na sebe, ani černý kabát, boty, nic. Jen černou sukni. Co teď? Obchody zavřené...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

4x

Na pohřeb se dnes chodí v běžném oblečení. Pokud najdete nějaký černý doplněk, tak si ho vezměte /šála/, nebo si půjčíte od kamarádky.

Černá je docela módní barva, tak si myslím, že se něco ve skříni u sousedky, nebo někoho známého, najde.

Celá v černém nechoďte, pokud to není vysloveně někdo v přímé linii.

hodnocení

4x

Přidám ještě dvě rady: nezapomeňte si doma papírové kapesníčky, klidně i jeden balíček navíc, protože se neubráníte pláči. Z toho důvodu zvolte i řasenku, která se tak snadno nerozmaže.

Když jsem byla na pohřbu tragicky zesnulé kamarádky, vůbec nevím, kdo a co měl oblečené. Vnímala jsem jen tváře, vše ostatní jsem považovala za nepodstatné. Úcta při pohřbu se sice vyjadřuje i vhodným oděvem, ale to je především pro okolí. Důležité je, že se chcete přijít osobně rozloučit. Někdo pošle jen květiny nebo kondolenci.

hodnocení

3x

Tmavomodrá, šedá - tlumené barvy, k sukni černé punčocháče + tmavší boty. Nebo zkuste oslovit kamarádky či kolegyně, jestli některá černý/tmavý kabát nepůjčí.

etana*
hodnocení

2x

To každý pochopí. Tu sukni, tmavý svetřík nebo blůzu, slušné boty (žádné tenisky), na barvě tak moc nezáleží, i když popravdě, v každém Tesco nějaké koupíte a ten svetřík také. Prostě slušné oblečení, barva je samozřejmě vhodná tmavá, ale je výjimečná situace, tak co.

hodnocení

1x

V bryndě nejste,Vemte nejtmavší barvy co máte(nic sportovního) a hotovo.Důležité že se dostavíte.Na pohřbu a jeho smutné náladě Vás stejně nikdo nebude lustrovat, pozorovat a hodnotit co máte na sobě.Pohřeb není modní policie.

adela*
hodnocení

Jo, jenže já mám černou sukni, černé punčochy, hnědé zimní boty, žádné společenské nemám, nosím jen baleríny. K tomu jedinou vínovou bundu s hnědým kožíškem, takže budu vypadat jak někdo, kdo se neumí obléct na pohřeb...

To co píšete je myslím ok.Když si to nemyslíte a máte pocit že všichni se budou sousředit jen na Vás co máte na sobě tak s tím se už musíte vypořádat sama.

Za 20 minut je po pohřbu uplakaní lidé se rozejdou bez vzpomínek na Váš "outfit".Hotovo.

adela*
hodnocení

Děkuji, mě asi nejvíc trápí ty boty. A sukně pouzdrova a černé punčochy, nemyslím silonky, nevím no, připadám si v tom jak tetka.
liska5

To budeš i na hostinu? Nebo jen položit kytku a posedět či postát při obřadu?

jbfd
hodnocení

1x
Není potřeba být v černém! Stačí tlumené, ideálně tmavší barvy. Pokud nepůjdete ve žluté, oranžové, růžové apod., tak je to ok.

hodnocení

1x

Záleží na tom, jak blízce jste byla se zesnulým příbuzná. Pokud to byl někdo nejbližší, měla byste být oblečená do černého, včetně punčoch. Když někdo vzdálenější, obléci se solidně, ne do jásavých barev, ale to černé už být nemusí. Punčochy hnědé.

Divím se, že nemáte černé boty. To je základní výbava každé ženy, mít černé boty a černou kabelku. Je to potřeba nejenom na pohřby, ale třeba i do divadla, na koncert, na ples, na pracovní schůzku apod. Sukni máte, halenka může být jiná, pokud nebudete pozvána na kar, stejně se nikde svlékat nebudete.

Chtělo by to jen někde sehnat solidní černý kabát. Mladá děvčata mají černou v oblibě, neříkejte, že některá z nich nenajde něco vhodného. I kdyby Vám to mělo být o kapánek větší /ne o 4 velikosti/, pohřeb v tom přežijete.

Já si asi před 5 lety půjčila krásný černý kabát od známé, strýci na pohřeb. Bylo to v lednu. A pak jsem se rozhodla, že si něco podobného sama také pořídím, abych si už nemusela půjčovat a měla svůj. Což se stalo.

Jinak s nákupem - nevím, jak jinde, ale: včera jsem zašla k vietnamcům, ohromný obchod. Vpředu se nakupovalo, zadní polovina byla přehražena páskou. A právě tam měli oblečení a obuv. Nakukovala jsem tam, přišel vietnamec a mával na mě, ať jdu dál. Tak jsem to podlezla, chtěla jsem manželovi jen boty na doma s kožešinkou, ale koupila jsem je naprosto v pohodě. Urtčitě se u vás obejdete taky. Jen ta kvalita holt nebude žádná sláva. S tím se musí počítat. ;) Jaga.

adela*
hodnocení

V Tescu nic neseženu, ani od kamarádek, mám to nejmenší číslo, co může být... Mám jen hnědé boty, vínovou bundu. Prostě jsem v brynde.
liska5

Předevčírem jsem byla na pohřbu dobré kamarádky. Taky vínovou bundu, tmavošedé kalhoty, černé boty, černobílý šátek. Kolegyně, co šla se mnou, byla v šedém kabátě s fialovou šálou. Úplně v černém byla její nejbližší rodina. Pokud jste nejbližší, tak si na tu chvíli půjčte od někoho něco černého.

hodnocení

0x

Boty se vydávají u okének - např. u Baťů. Někde i oblečení přes okénko, ale to byste se musela podívat v centru, zda je něco otevřeno tímto způsobem.

lidus*
hodnocení

0x

Pohřeb letos v parném létě, šaty letní, modré. Většina černou neřešila, nebudeme se potit v černé. Blízká příbuzná? Ne, tak nikam nejdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]