Nejste přihlášen/a.
Krásnou neděli všem. Před časem jsem si dala do mrazáku zbytek hovězího vývaru,že ho někdy použiju na zesílení chuti omáček. Včera jsem ho společně s masem na ptáčky přendala do lednice rozmrazit. Dnes jsem tedy vařila ptáčky, podlila tím vývarem a dusila. Jindy podlévám troškou horké vody,zbytečně neředím,mám ráda silnou masovou chuť. Vývaru byly asi 3 deci,ale ze šťávy prostě cítím ten mrazák,nevím jak to definovat. Nikdo sice nic nenamítal,ale já to tam cítím a jsem naštvaná. Vývar jsem měla v plastové krabičce s víkem, takže jiné pachy necítím,jenom tu přemraženou "vůni". Máte někdo radu,čím to může být,nebo na to jenom nejsem zvyklá a je to normální? Děkuji, JISKRA.
Stane se tak pokaždé, když vývar je v mrazáku delší dobu. Proto to nedělám, vím o sobě, že bych na něj zapomněla a následně by byl k ničemu. Raději si nechám zamražené kosti a ty dám po částech vařit pokaždé, když potřebuji vývar na omáčku apod. Znám ženy, které navaří spoustu vývaru, zamrazí a pak použijí v pohodě. Ale nesmí to být za dlouho. Také jsem viděla, že paní navařila hrnec silného vývaru a sterilovala ho do sklenic, v mrazáku totiž neměla místo. Říkala, že byl potom dobrý. Tomu bych věřila spíš, než té mrazničce, tam se ty pachutě snadno přenesou.
Ale nejlepší ze všeho je opravdu připravit si pokaždé čerstvý, přidat trochu sušeného libečku a ta chuť je potom opravdu vynikající. Jaga.
Dva měsíce jsou dost dlouhá doba na to, aby vývar natáhl cizí pachy i přes víčko, pokud není hermeticky utěsněné. Proto používám plastové dózy s uzavíracími klipy a pachy nemají šanci. Významně taky pomáhají trvanlivosti i v teplotách nad nulou.
Tohle jsem chtěla napsat. Obyčejná plastová krabička s víkem propustí pachy z ostatních potravin z mrazáku. Musí to být krabička s klipy a těsnící gumou a nebo ještě je dobrá vakuovačka. Pak můžete mít vývar v mrazáku i rok a není ničím cítit. Já kosti do mrazáku vůbec nedávám, balíček nejde hermeticky uzavřít a dělá to neplechu v celém mrazáku. A to má mrazák 400 l.
Mražák mám plný a krabičky zabírají moc místa,taky jsem zamrazila vývary a dávám je do 2 mikroten. sáčků.Zatočím,dám gumičku několikrát obtočenou a vývar se pěkně ,,rozlije,, v těch sáčcích a nikdy žádné pachy nechytil. Je fakt že ho do 2-3 týdnů spotřebuju.
Děkuji,už vývar zamrazovat nebudu,někdy bych chtěla zkusit udělat demi glace,ten má snad delší trvanlivost. Dělal ho někdo a jak dlouho vydrží v lednici? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.