Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pichani do žaludku

Od: azerbaijan odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
mám problém s žaludkem.
Už druhy den mě tak divně bolí žaludek a pokaždé, co se nadechnu, pocítím takové píchání do něj. Celkově kvůli toho mám nechutenství a včera k večeru pocit na zvracení..
Nevite, co by za tím mohlo stát?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pochybuji, že vám někdo na dálku určí diagnozu. Ani nevíme, zda jste dítě nebo důchodce, jestli třeba nemáte potíže se žlučníkem nebo vás může bolet slepé střevo. K tomu bývá pocit na zvracení, uvařte si heřmánkový čaj a pokud to nepřejde, zítra ráno si zavolejte ke svému lékaři a to, co zde píšete, mu řekněte. At něco nezanedbáte. Dojdeli ke zhoršení, volejte pohotovost hned.

Ještě jsem si vzpomněla, nastrouhejte malou syrovou bramboru a pomalu snězte, velmi prospěšné na pokažené zažívání, nebo alespoň vypít šťávu ze syrové brambory.

tak
hodnocení

1x

Třeba jenom chyba ve stravě. Něco vám mohlo zůstat v žaludku, žaludek neměl sílu to strávit. Zkuste sníst jablko i dvě. to žaludek pomůže rozhýbat. Heřmánkový čaj vypít. No a uvidíte jak bude dál. Může být mnoho příčin.

hodnocení

0x
Hodně příčin. Třeba počínající žaludeční vřed... běžte k lékaři.

liska5
hodnocení

0x

Není jisté, zda je to žaludek. Ten je zhruba uprostřed nad pupkem. Kousek vpravo pod žebry je žlučník - /ten se ozývá častěji a víc s věkem/ a vpravo dole slepák... Hned si upravte stravu:

Nepít ledové nápoje, určitě žádný alkohol, kávu a bublinkové nápoje, nejíst tvrdé /paprika, tvrdé ovoce, ořechy/ a ostré pálivé potraviny, vynechat těžká a smažená jídla, uzeniny, zrající síry, konzervy, instantní polévky, čokoládu a sladké tyčinky.

Pít léčivé čaje, jako řepík, slabý mátový. Dát si dietu samotný rohlík, vařený brambor, rýži, těstoviny, zeleninové vývary, libové maso, filé bez obalu...

Těžko se radí, když nevíme, zda jste mladý student nebo starý diabetik. Buďte ve střehu, jak bude hůř, tak volat lékaři. Dneska v koronadobě je to tak, že nejdřív zavoláme a sestra nás načasuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]