Tak jsem schválně vstala a našla recept na vanilkové rohlíčky po prababičce mé kamarádky. Je potřeba: 10 dkg másla, 18 dkg hladké mouky, 5 dkg mletých lískových oříšků, 3 dkg mletého cukru. Vše propracujeme, necháme odpočinout a pak opatrně děláme rohlíčky, které pečeme v troubě do růžova. Přesný čas nevím, musí se to hlídat. Místo lískových oříšků se dají použít i vlašské, ale už to není chuťově ono. Za mě osobně, jsem nikdy lepší nejedla.
Sic je otázka stará, tak u nás frčí klasika jako jsou vanilkové rohlíčky, masarykovo cukroví a linec. Vždy si říkám, že udělám jen tento základ a nakonec mám zase 13-15 druhů.. . Snad před dvěma lety jsem objevila pravé linecké s mandlemi a od té doby je dělám taky. Dále dělám třeba brabantské, myslivecké knoflíčky, išlské a u nepečeného se radši nerozepisuji. Vždy najdu nejaké, které mě zaujme. Z klasiky jsou to tatrankové kuličky, rumové a rafaelo nebo pudingové. Tento rok pomýšlím např. na bounty. Za nedlouho pečení zdar!
Tak u nás jsou oblíbené hlavně ihned měkké perníčky, pak klasika-rohlíčky, linecké, išelské, rumové kuličky a vosí hnízda. Tento rok chci vyzkoušet kringles a slepované kokosky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.