Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblíbené recepty na vánoční cukroví

Od: julie* odpovědí: 17 změna:
Dobré ráno všem,
nemáte nějaké dobré a vyzkoušené recepty cukroví?
Všem děkuji:)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rychlé rumové pralinky

Vezmeme dutou čokoládovou figurku, ukousneme jí hlavu a dolijeme až po okraj rumem. Neskladujeme a ihned konzumujeme! *zdravi*

Není tohoto receptu v této rubrice trochu škoda? Postup a inspiraci by jistě uvítalo i mnoho mužů třeba v rubrice zábava. :)

Pro pány je tam zbytečný mezikrok "dolijeme" *smich*

Škoda, že ty hlavy se nedají okusovat čokoládovým politikům. Protože ty se neprodávají.

hodnocení

1x

Tak jsem schválně vstala a našla recept na vanilkové rohlíčky po prababičce mé kamarádky. Je potřeba: 10 dkg másla, 18 dkg hladké mouky, 5 dkg mletých lískových oříšků, 3 dkg mletého cukru. Vše propracujeme, necháme odpočinout a pak opatrně děláme rohlíčky, které pečeme v troubě do růžova. Přesný čas nevím, musí se to hlídat. Místo lískových oříšků se dají použít i vlašské, ale už to není chuťově ono. Za mě osobně, jsem nikdy lepší nejedla.

julie*

velice děkuji za ochotnost :)

hodnocení

0x

Já jsem pekla celý život cukroví podle mého tatínka, který byl cukrář.

V posledních letech jsem vyzkoušela mnohé recepty z tohoto úžasného receptáře a můžu říct, že je to opravdu jedna větší delikatesa, než druhá.

Tak se můžete inspirovat:)

Bohužel se mi nepodřilo nahrát odkaz. Je to Helenčino pečení, vánoční cukroví.

nov

Zde je: helencina-sbirka-receptu./... I já zde čerpám a mnohokrát i vyzkoušela recepty. Super web.

22.11.20 09:21

Díky:)

Také je znám. A mám je vytištěné. A ta cukrářka je mistr v oboru. *palec*

mamita
hodnocení

0x
Masarykovo! Recept fresh.iprima.cz/...
Za chvíli už to tady zas bude *smich* *zima*

Masarykovo jsem dělala předloni, dceři se zalíbilo a vloni udělala, přinesla mi, bylo moc dobré.

hodnocení

0x

Cukroví nepeču, nebaví mne to, ale peču štoly. Těch dělám vždy několik a rozdávám, protože všem chutnají.

witch*
hodnocení

0x
Sic je otázka stará, tak u nás frčí klasika jako jsou vanilkové rohlíčky, masarykovo cukroví a linec. Vždy si říkám, že udělám jen tento základ a nakonec mám zase 13-15 druhů.. *smich*. Snad před dvěma lety jsem objevila pravé linecké s mandlemi a od té doby je dělám taky. Dále dělám třeba brabantské, myslivecké knoflíčky, išlské a u nepečeného se radši nerozepisuji. Vždy najdu nejaké, které mě zaujme. Z klasiky jsou to tatrankové kuličky, rumové a rafaelo nebo pudingové. Tento rok pomýšlím např. na bounty. Za nedlouho pečení zdar!

maylin*
hodnocení

0x
Tak u nás jsou oblíbené hlavně ihned měkké perníčky, pak klasika-rohlíčky, linecké, išelské, rumové kuličky a vosí hnízda. Tento rok chci vyzkoušet kringles a slepované kokosky.
witch*
Crinkles jsou mňamózní, hlavně ty čokoládový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]