Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zničené pečené šátečky-rozevřené

Od: boban® odpovědí: 10 změna:
Pekli jsme šátečky. Těsto:tvaroh-hladka mouka-máslo.
Pekli na 150°C dobu asi 25minut. Mnoho šátečků se však při pečení rozevřelo a to i ty, co byly bez náplně.
Jak na to, aby se šátečky při pečení nerozevíraly? Ani potření vejcem před pečením nepomohlo.
doplněno 23.11.20 21:59:

Když už je člověk bezradný, napadají ho zvláštní věci, buď cípy protilehlé spojit špejlí, nebo péct vzhůru nohama, nebo protilehlé cípy sešroubovat šrouby malého průměru, třeba M3(zbylo mi jich dost z práce), ale to už mi přijde jako krajní, leč proveditelné řešení


doplněno 23.11.20 22:00:

Když už je člověk bezradný, napadají ho zvláštní věci, buď cípy protilehlé spojit špejlí


Zničené pečené šátečky-rozevřené

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*
hodnocení

6x

Běžné, pocukruji a sníme je. Ničemu to nevadí nebo snad pečete na výstavu?

 

hodnocení

5x
avatar arne1

Pokud je považujete za zničené, tak bych se obětoval je sníst. *palec* Pozn: Brno*smich*

vilik*
Jste mi to vzal z pusy.

 

hodnocení

4x
avatar babkazov

Z tohoto těsta také peču a vůbec mi nevadí, když se otevřou. Z trouby je ihnad obalím v cukru a než se kdo pořádně podívá, jsou snězené. Té náplně nedávám moc a jen džem. Vůbec neva, že se otevřou. Někde jsem viděla video, jak u tohoto těsta dělali rohlíčky. Vyváleli kruh, nakrájeli na díly, dali náplň a namotali do rohlíku. Vám se nejspíše otevřely proto, že jste dali hodně náplně. Uělala bych z toho přednost. Rozhodně bych nelamentovala.

 

patronka*
hodnocení

2x

Do těsta patří mouka polohrubá, ne hladká. Při zadělávání se těsto musí třikrát přeložit - rozválet, poskládat, znovu rozválet...Pak nechat chvíli v chladnu odpočívat, naplnit a před pečením potřít vejcem ( nebo i vodou ). Vkládat do předehřáté trouby. Něco z toho se nejspíš nedodrželo. :)

 

senior
hodnocení

2x

Zkuste příště nepoužívat máslo do těsta, na tohle třetinové těsto se používá spíše tuk, a též zkuste tvaroh v balíčku, ten vaničkový je moc tekutý.

 

satky
hodnocení

1x

Existují recepty, kde se do těsta dává i hladká mouka. Třeba martinské pečivo. Do kynutého ale radši polohrubá mouka.. Šátečky zkuste po zabalení na vále nebo na desce, kde pracujete, na chvíli obrátit dolů tím spojem. Ony se tak ty sváry trochu více spojí a zpevní. Potom je dát na plech a některé připadně ještě poopravit. Potřít můžete i rozpuštěným máslem, místo vajíčka. Nebo můžete místo šátečků udělat rohlíčky. Dobře se svinou a tím svárem je dávat na plech. Jsou takové úhlednější.

 

hodnocení

0x

Asi máte tento recept a když se podíváte na obrázky, tak tam je má autorka také "rozvázané". Možná to opravdu bude tou moukou. Ale mně by to teda nevadilo, jen se mi zdají ty Vaše trochu moc bledé, jako nedopečené. Ale úplně jsem na ně dostala chuť. *mnam*Ale nemám tolik tavrohu, tak je nacpu povidly. :)

 

hodnocení

0x
avatar ruze

Chybami se člověk učí,možná stačí příště více rohy přimáčknout a potřít pouze bílky a né i žloutkem. Jistě ale jsou dobré i tak a sní se do posledního drobečku ! ;)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]