Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přátelé,
měl bych dotaz. Minulý rok jsem poprvé pekl cukroví, no bylo to poprvé, takže trvalo dva plechy než jsem si správně nastavil vrchní a dolní ohřev troubě aby se mi neroztíkaly vanilkové rohlíčky. Jsem poučen a připraven se do toho pustit.
Ale, rozmohl se takový nešvar. Když se mi to stalo, tak mi teta říkala, že jsem použil nekvalitní mouku, přitom jsem měl tu z Věrovan o které tvrdí jak je super. Až pak kamarádka mě navedla že vrchní ohřev a ventilátor není dobrá volba.
Nicméně mě to donutilo skutečně zamyslet se, která mouka je nejlepší na pečení? Protože jsem se díval na hodnocení mouky a ta z Věrovan se neúmístila na vrchních příčkách. Překvapivě se dobře umístila značka K-clasic z Kauflandu. Předměřická si myslím, že je fajn, používám hladkou na litý perník, žlutou chlebovou na chleba. Teď ji mají v Tescu v akci za 10,90 :D
Tak mě zajímá s čím máte dobré zkušenosti Vy. Předměřice, Verovany, Babiččina volba (ta mě příjde relativně drahá)
Díky za rady.
Nerozlišuji výrobce, ale druhy mouka - hladká, polohrubá, hrubá. Daří se mi ze všech. Kupuji mouku v Penny, v Globudu, v Kauflandu. Jako důchodce se řídím cenou. Nikdy se mi nestalo, že by se něco nepovedlo kvůli mouce. Když máte suroviny ohřáté a pěkné droždí, podaří se vám z každé mouky.
Ta Babiččina volba - pytlík vypadá sice pěkně, ale je to drahota. Z obyčejné udělám švestkové buchty stejné, ba možná ještě lepší. Až budete v mých letech, budete nakupovat asi podle ceny. A která kuchařka je šikovná, upeče z jakékoliv mouky, ať je za 8 korun kilo, nebo 20 korun kilo. Záleží na okolní teplotě, kvasnicích, zpracování a mnoha jiných aspektech. Jaga.
Já jsem kdysi dávno dostala, od bratra mlynáře, pytel mouky. Současeně s ní i poučení, že ještě, už si nepamatuji jak dlouho to bylo, na mouku nemám sahat. Že je potřeba, aby "dozrála". Tak si myslím, že dnes někdy problém zahustit omáčku, prostě to z mouky nejde. Z téže mouky, ze které, s úspěchem, peču. Bude to nejspíše lepkem a stářím mouky. Ale jinak mi je naprosto lhostejné, odkud mouka je. Myslím si, že mlýn je to poslední, co mouku ovlivní.
Kupuji Předměřickou, ale když není, tak koupím tu co mají. Ale nikdy ne těsně před pečením. Může se totiž stát, že bude mouka čerstvá a z ní se pak cukroví trhá, ať děláte, co děláte. A právě před vánoci se může stát, že budou prodávat neuleželou mouku, protože lidé budou kupovat hodně a oni pak budou doplňovat regály moukou, která bude čerstvá a to je špatně.
Celé roky nakupuji většinu potravin, tedy i mouku, v Lidlu. Důvod je jednoduchý, nemám auto a nosit to z velké dálky se mi nechce. Letos na jaře mi snacha přivezla pár kil mouky z Kauflandu. Tu jejich, K-clasic. Rozdíl jsem nezaznamenala. Ale já veškeré pečení vylepšuji (nebo možná kazím ) přidáváním všeho možného. Přidávám strouhané vařené brambory, ovesné vločky, pohanku lámanku i pohankovou mouku, teď jsem dokonce našla zbytek mouky dýňové. Peču sladké i slané, mně to chutná a návštěvám také.
Odpověď na otázku - obyčejnou a poměrně levnou mouku z Lidlu považuji za kvalitní.
Já teď zkusila mouky míchat. Tam kde je napsáno např. 30 dkg, tak dám 10 a zbytek doplním lněnou, špaldovou, mandlovou, arašídovou... Někdy přidám i protien. Zatím všichni chválí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.