Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nejlepší mouka na pečení

Od: jyrkababisca odpovědí: 15 změna:

Dobrý den přátelé,

měl bych dotaz. Minulý rok jsem poprvé pekl cukroví, no bylo to poprvé, takže trvalo dva plechy než jsem si správně nastavil vrchní a dolní ohřev troubě aby se mi neroztíkaly vanilkové rohlíčky. Jsem poučen a připraven se do toho pustit.

Ale, rozmohl se takový nešvar. Když se mi to stalo, tak mi teta říkala, že jsem použil nekvalitní mouku, přitom jsem měl tu z Věrovan o které tvrdí jak je super. Až pak kamarádka mě navedla že vrchní ohřev a ventilátor není dobrá volba.

Nicméně mě to donutilo skutečně zamyslet se, která mouka je nejlepší na pečení? Protože jsem se díval na hodnocení mouky a ta z Věrovan se neúmístila na vrchních příčkách. Překvapivě se dobře umístila značka K-clasic z Kauflandu. Předměřická si myslím, že je fajn, používám hladkou na litý perník, žlutou chlebovou na chleba. Teď ji mají v Tescu v akci za 10,90 :D

Tak mě zajímá s čím máte dobré zkušenosti Vy. Předměřice, Verovany, Babiččina volba (ta mě příjde relativně drahá)

Díky za rady.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar babajaga

Nerozlišuji výrobce, ale druhy mouka - hladká, polohrubá, hrubá. Daří se mi ze všech. Kupuji mouku v Penny, v Globudu, v Kauflandu. Jako důchodce se řídím cenou. Nikdy se mi nestalo, že by se něco nepovedlo kvůli mouce. Když máte suroviny ohřáté a pěkné droždí, podaří se vám z každé mouky.

Ta Babiččina volba - pytlík vypadá sice pěkně, ale je to drahota. Z obyčejné udělám švestkové buchty stejné, ba možná ještě lepší. Až budete v mých letech, budete nakupovat asi podle ceny. A která kuchařka je šikovná, upeče z jakékoliv mouky, ať je za 8 korun kilo, nebo 20 korun kilo. Záleží na okolní teplotě, kvasnicích, zpracování a mnoha jiných aspektech. Jaga.

Vy pečete s láskou! To je ono, není to jen moukou. Já mám taky zjištěno, když mi není dobře, tak to těsto není tak pěkné. Jednou jsem celé dopoledne brečela a hned to bylo poznat na knedlících!

 

hodnocení

2x
avatar pansvacinka

Předměřická. *palec2* Jedině.

Nějaká "babiččina srajda" zůstává vždycky v regálech . *nene*

Nejlepší mouka na pečení

 

hodnocení

2x
avatar ildika

Nejraději mám Předměřickou a Pouzdřanskou. Dříve jsem kupovala i Babiččinu volbu, ale v poslední době už se mi vícekrát stalo, že nebyla příliš kvalitní (do mnohokráte vyzkoušeného receptu jí padlo snad jednou tolik, než bylo potřeba, a stejně bylo těsto řídké). Takže už se jí vyhýbám.

 

hodnocení

1x

Babiččina volba. Jinou už nepoužíváme.

 

id
hodnocení

1x

Peču mnoho let a také jsem upustila od mouky z Věrovan. Opravdu z obyčejné mouky K-clasik z Kaufu se peče dobře, z Lídlu kupuji čistě žitnou mouku na chleba - Pernerka. Z Babiččiné mouky se mi nedaří.

 

hodnocení

1x

Jedině Pernerka.

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Já jsem kdysi dávno dostala, od bratra mlynáře, pytel mouky. Současeně s ní i poučení, že ještě, už si nepamatuji jak dlouho to bylo, na mouku nemám sahat. Že je potřeba, aby "dozrála". :) Tak si myslím, že dnes někdy problém zahustit omáčku, prostě to z mouky nejde. Z téže mouky, ze které, s úspěchem, peču. Bude to nejspíše lepkem a stářím mouky. Ale jinak mi je naprosto lhostejné, odkud mouka je. Myslím si, že mlýn je to poslední, co mouku ovlivní.

Tak to máš babko pravdu. Také jsem jeden rok zkazila všechno cukroví a až pak jsem se dozvěděla, že prý tom obchodě nakoupili čerstvou mouku a tím to bylo. Od té doby už se jistím tím, že raději koupím mouku s předstihem, klidně i měsíc. A od té doby už se mi ta katastrofa nestala.

 

hodnocení

1x

Kupuji Předměřickou, ale když není, tak koupím tu co mají. Ale nikdy ne těsně před pečením. Může se totiž stát, že bude mouka čerstvá a z ní se pak cukroví trhá, ať děláte, co děláte. A právě před vánoci se může stát, že budou prodávat neuleželou mouku, protože lidé budou kupovat hodně a oni pak budou doplňovat regály moukou, která bude čerstvá a to je špatně.

 

hodnocení

0x
Záleží ale také na receptu. Píšete, že jste loni pekl poprvé. Máte od někoho odzkoušeny recept? Nejlepší recepty jsou ty, které se dědí od starších generací.
Důležitý je i tuk. Nevím, jaký používáte.

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Celé roky nakupuji většinu potravin, tedy i mouku, v Lidlu. Důvod je jednoduchý, nemám auto a nosit to z velké dálky se mi nechce. Letos na jaře mi snacha přivezla pár kil mouky z Kauflandu. Tu jejich, K-clasic. Rozdíl jsem nezaznamenala. Ale já veškeré pečení vylepšuji (nebo možná kazím :)) přidáváním všeho možného. Přidávám strouhané vařené brambory, ovesné vločky, pohanku lámanku i pohankovou mouku, teď jsem dokonce našla zbytek mouky dýňové. Peču sladké i slané, mně to chutná a návštěvám také.

Odpověď na otázku - obyčejnou a poměrně levnou mouku z Lidlu považuji za kvalitní.

 

futra
hodnocení

0x

Já jsem dnes měla v košíku Předměřickou a paní za mnou ta měla několik těch Babiččina volba.

 

hodnocení

0x

Já teď zkusila mouky míchat. Tam kde je napsáno např. 30 dkg, tak dám 10 a zbytek doplním lněnou, špaldovou, mandlovou, arašídovou... Někdy přidám i protien. Zatím všichni chválí.

liska5

Chválihodný experiment, ale u cukroví bych zachovala čistě mouku dle receptu. To by se taky mohlo rozpadnout. Také je dobré před zpracováním prosát mouku přes cedník.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]