Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na lámavé vlasy?

Od: johanna odpovědí: 9 změna:

Prosím, máte někdo zkušenost s lámáním vlasů? Vyzkoušela jsem bez úspěchu snad všechny šampony, co jsou na zdejším trhu. Vlasy si nesuším fénem, nebarvím, jím zdravě, navíc jsem užívala pivovarské kvasnice a jiné přípravky z lékárny na výživu vlasů, březovou vodu, nezoplachovou kúru na vlasy a pod. Vše bez úspěchu. Denně se mi odlamují cca 1 cm kousky vlasů a pokud to takto bude pokračovat, mám obavu, že mi na hlavě nic nezůstane. Poraďte, prosím, co s tím, máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji všem za odpovědi !

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jste vše vyzkoušela, jak píšete, máte stravu pestrou na vitamíny, jedině snad nemýt vlasy v horké vodě, pokud máte delší, nestahovat do ohonu, nechat zkrátit a pravidelně zastřihovat, zkusila bych olejový zábal a vyvarujte se stresů. Štítnou žlázu máte v pořádku? Zkuste se objednat na endokrinologii, pokud není štítka v pořádku, vlasy hrozně trpí...

doplněno 15.11.20 17:27:

@johanna, jj, tak bacha na stres! Vyměňte ho za smích, spánek a pohodu ;)

johanna
hodnocení

Andy, díky ! Stres, to by mě nenapadlo, ten mám dlouhodobě.

hodnocení

0x

Můžete vyzkoušet šampon Davines Essential Haircare MELU (Itálie) na lámavé vlasy. Známá s ním má dobré zkušenosti.

hodnocení

0x

Na údržbu vlasů nestačí pouze šampon. Nechejte si poradit od prodavačky a vyberte si bezoplachovou péči po mytí. Bezoplachovou, neoplachuje se, chrání vlasy do dalšího mytí.

hodnocení

0x

Zkuste využívat Biotin Plus z lékárny, prospívá vlasům a nehtům, nic tím nezkazíte. Vlasy nesušte horkým vzduchem, oplachujte vlažnou vodou a na závěr studenou, uzavře se tak povrch vlasů a výživné látky obsažené v masce tam zůstanou. Občas vlasům dopřejte zábal z olivového oleje, tak na dvacet minut.

hanaka
hodnocení

0x

Začala bych od koupě kvalitní přírodní vlasové kosmetiky bez chemie...to dokáže doslova zázraky. Do toho přidejte cca 2x do měsíce zábaly z arganového oleje. Vlasy pečlivě opláchnete teplou vodou (né horká, ani studená), jemně vymačkáte vodu do ručníky, nikdy nedřete vlasy v ručníku o sebe, olej nalijte do dlaní, rozetřete a vetřete do vlasů i přímo k pokožce. Nechte v turbanu minimálně hodinu a poté 2x umyjte šamponem. Jinak taky doporučuji nějakou bezoplachovou péči po každém mytí. Toto nemusí být nutně přírodní, perfektní je například Keratin Structure Fluid od značky Edelstein. Ze značek přírodních šamponů můžu doporučit Urtekram a LaSaponaria (má skvělé tuhé šampony).

pb®
hodnocení

0x
Pokud jste vyzkoušela všechny šampony, možná by bylo na čase vyzkoušet i bezšampónovou metodu. A co takhle nešetrné česání nevhodným hřebenem, drhnutí mokrých vlasů v ručníku, šmodrchání vlasů do gumiček, žehlení nebo naopak zaplétání. Veškeré doplňky stravy se projeví až na vlasech nově narostlých, tedy až za několik měsíců. Nepíšete ani jak dlouhé máte vlasy, jak často chodíte ke kadeřnici, jestli je máte rovné nebo vlnité. Barvu nepoužíváte, ale co takhle odbarvovač?

floro*
hodnocení

0x

Ostříhat až nad hranici lámání vlasů. Jakmile se totiž konečky odlamují, většinou je to tím, že se třepí a po odlomení jedné části je koneček vlasu pořád načatý a tak se dvojí dál a dál.

liska5
hodnocení

0x

Stres, některé léky, alkohol, ale i antikoncepce užírají tělu minerály. Vlasy potřebují dostatek Mg, Zn, Fe, Si. Syntetické tablety neobsahují prvky a vitamíny, se kterými se tyto minerály vstřebávají, takže určitě je nejlepší získávat je ze stravy, jako je melasa, ořechy, dýňová semena, ryby, suš.švestky, klíčky, zelená petržel, oves.vločky, mák, žloutek, listová zelenina, luštěniny, maso bílé, houby, kvasnice, banány, cereálie, kvalitní tvrdý sýr...

Po umytí na vlhké vlasy kondicioner a opláchnout. Na ještě vlhké konečky vlasů nějaký vlasový olejový preparát. jako třeba avokádový Hair reparier cream Nature´s best. Dobrá je značka Alcina. Ta má hodně přípravků na vlasy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]