Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vlastně mohou ženy dělat před potratem?

Od: iriska odpovědí: 2 změna:
Jak to Polsko furt řeší a tak podobně, zamyslela jsem se nad tím, jak to vlastně probíhá, když žena zjistí že je těhotná, a nevěděla jsem, že existují 2 druhy potratů. Myslela jsem, že po těhotenském testu kdy žena zjistí že je v tom, se rozhodně jestli si dítě nechá, nebo půjde na potrat. Musím Vám zveřejnit děsivé video, které mi ho dokázalo více přiblížit. (Nechci se tím niak stavět názorově proti potratům-to vlastně ani to video)Tady je:

jsem neměla ponětí, že legálně existuje i chemický potrat. Vezmete si pilulku, a potratíte po ní. Nechci aby to znělo, že jsem zjistila že jsem zbouchlá :D Ale jsem vážně zvědavá. Nemám o tomto žádné informace. Proč si teda ženy platí tisíce na potrat, po kterém je vždycky možnost, že nebudou moct mít děti, když můžou jen něco koupit a spolknout, a počkat si doma na ani ne moc příjemnou hodinu...?Musí si jí dát pouze když čerstvě zjistí, že otěhotnily?Pokud si jí mohou vzít doma, nebudou samy v nebezpečí?A pokud poratí touto cestou, ovliní to jejich budoucí plodnost méně než chirurgický potrat?Dík moc :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x
I tato varianta je interupce, takže pro Polky stejně dostupná jako interupce manuální.
Chemická interupce není teda zas taková hitparáda. Po ujetí lze zvolit pilulku, kterou lze užít do dvou dnů (tuším), v podstatě ovlivní oplodnění vajicko. Ale tato chemická interupce je pěkná darda. A to také z psychického hlediska. Najdete si na netu název přípravku a snadno dohledáte i příbalový leták o mechanismu účinků a případných vedlejších účincích.
Jinak, některá antikoncepce nebrání oplodnění vajíčka, ale jen jeho uhnizdení v děloze, tudíž některé uživatelky antikoncepce vlastně portácí každý měsíc.

hodnocení

0x

Děsivé? I taková může být medicína. Je to ovšem 100% což pilulka být nemusí.

doplněno 11.11.20 22:24:

Tak čtu, že pilulka funguje jen do 9. týdnu. Velikost je 22-30mm, což je asi technicky maximum, aby to šlo potratit.

Ten doktor na videu mluví o hlavičce velikosti broskve. Jak by to asi mohla pilulka rozpustit a potratit?

doplněno 11.11.20 22:29:

maminka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potrat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]