Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám raději odejít?

Od: kely odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, chodím s klukem a mám trochu obavu z toho, že řekl, že je perfekcionista. Jednou se mě ptal, jestli se dá bakalářka napsat za 14 dnů. Já řekla, že ne. On, že mu známý řekl, že ji takto napsal a pak k tomu dodal, že na Áčko to tedy určitě neobhájí.
Potom jsem si všimla, že má váleček na prostěradlo a jednou přede mnou to prostěradlo válcoval. Když je někde skvrna na stole, hned ji jde otřít. Potom třeba říká tady je limonáda na podlaze a hned to jde uklidit. V 10h večer si jdu čistit zuby a slyším, že na chvíli zapnul lux.
Říkám si, jestli už to není trochu moc. Mě tedy nekritizuje s úklidem, známé se krátce, ale mám strach aby to pak v budoucnu nebyl pedant, co řeší každé smitko. Co myslíte? Mám raději odejít?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Problém by moh nastat kdyby přišli děti to by ho mohlo trefit *smich*
Leč si to skuste snim aspon rok bydlet ve společný domacnosti a uvidíte zda to pude či nepude ale počítám že z něj budete do pul roku na mrtvici

hodnocení

6x

Jestliže má váleček na prostěradlo a v noci zapíná vysavač, docela bych se toho bála. Pořádek je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Však si to vyzkoušejte, jak radí "dábel", ani celý rok nebude potřeba, myslím, že utečete. Já bych válečkování prostěradla nevydržela. *sok*

hodnocení

5x

Jsem starý chlap a s pořádkem to zrovna nepřeháním, ale louže limonády na podlaze, či upatlaný stůl by mně teda taky dost vadily. Pokud nevadí Vám, svědčí to spíš o podivném přístupu k pořádku z Vaší strany. Já bych od Vás teda v takovém případě požádal, abyste skutečně odešla.

Už jste někdy spala na prostěradle plném drobků ;)?

pektan
hodnocení

3x

Ten váleček na prostěradlo, to slyším poprvé, ale ta limonáda na podlaze a upatlaný stůl, toho jste si spíše měla všimnout vy, to myslím by utřel každý, aby se to dále nerozpatlávalo. Jestli vám vadí teď, že to s úklidem přehání, tak vám to vadit nepřestane nikdy, bude vám to vadit více a více.

liska5

To asi bude ten lepicí váleček, jak se s ním přejíždí saka a kabáty, aby sebraly vlasy a smítka...

Ano a hlavně chlupy po souloži...

Kdyby s ní souložil tak bouřlivě až z ní chlupy lítaly, myslím že by o rozchodu tolik nepřemýšlela a ráda mu jeho "úchylnost" odpustila *smich*
19.11.20 08:39

*haha*

@totak - To by je pak hned musel luxovat nebo válečkovat ;)

hodnocení

2x

Dobrý den. To musíte vědět Vy jestli ho máte ráda a chcete s ním být. A jak to máte s pořádkem Vy sama. Ale proč nedat vztahu šanci a poznat se více? Když to nebude fungovat, rozejít se můžete vždycky..

hodnocení

1x

Tento vztah nebude nikdy dlouhodobě fungovat. Vy jste asi trochu bordelářka a on dost ujetý na pořádek. Připomnělo mi to bratra bývalé spolužačky, který také býval nadměrně na pořádek a nakonec skončil v invalidním důchodě na nervy.

liska5
hodnocení

1x

Mám takového známého. Během návštěvy odbíhá, protože musí hned umýt každý šálek, aby nebylo žádné nádobí, věčně klesá k zemi sebrat drobeček, a při rozhovoru kontroluje, jestli někdo nepoškrábal podlahu. A jeho rodina se třese, když on najde v autě papírek od žvýkačky. S takovým může vydržet pouze stejně postižená. To si budou notovat při cídění.

Já bych to nevydržela, kór když se takové vlastnosti s věkem prohlubují.

arny1
hodnocení

0x

Než odejdete tak si promluvte.Tohle je docela síla.

senior
hodnocení

0x

Nevím, co to je válcovat prostěradlo? Váleček je polštář ve tvaru válečku, ale to asi nemyslíte.

Tak rozlitou limonádu na stole je určitě dobré utřít, protože to může zanechat stopy na desce, anebo se do toho může něco položit a to se znehodnotí /papíry/, nebo se musí vyprat.

Je to jenom o předcházení škod. To samé o limonádě na podlaze, po které může někdo uklouznout.

Horší je zapnout vysavač tak pozdě v noci, to se nedělá kvůli sousedům. Luxovat odpoledne, nebo o víkendu.

Já jsem luxovala včera po 20. hodině, ale jsem v domečku, kde nikoho neruším. Jinak já třeba froté prostěradlo luxuji skoro každé ráno, když se mi ho nechce prášit a dokonce si na něj svítím silnou lampičkou, kdy je vidět každé smítko.

Hodně záleží, jak to mají nastavené u nich v rodině, pro ně je to možná zcela normální, mít uklizeno a pokaždé po sobě uklidit. Ženě to hodně usnadní práci a péči o domácnost. Pokud je i žena takto vychovaná, tak není problém. Nesmí ovšem chlap úmyslně buzerovat a kontrolovat prach bílou rukavičkou, nebo otvírat skříně a kontrolovat složené prádlo. To už hraničí se šikanou.

liska5

Já si ten váleček představuji, jako ten s lepicím povrchem, kterým se přejíždí saka a flaušové kabáty, aby se na něj nalepily vlasy a prach. Pak se vrstva odtrhne a přejíždí se další oděv...

senior

Děkuji za vysvětlení, to bude ono.

Lepící váleček jsem u někoho v příbuzenstvu viděla, přejížděl tím kabát od chlupů, ale vůbec jsem si na něj nevzpomněla.

liska5

Nevím ale, jestli se na to dají nachytat aj roztoči:-D

senior

Roztoči pokud jsou napovrchu, tak možná některé nalepí, ale mnohé budou zalezlí v matraci.

Jinak pokud má chlapec tmavé prostěradlo, tak je na něm opravdu všechno vidět /chlupy, odumřelá kůže, smetíčka atd../

Já mám královskou červenou /froté prostěradlo/ a také na něm všechno vidím. Existují i černá, tmavě modrá, tmavě fialová froté prostěradla. Neválečkovala bych, ale luxovala, to je podle mne pořekadlo - navrch huj, vespod fuj.

hodnocení

0x

Píšete, že se znáte krátce, nikde ale nevidím ty pomyslné růžové brýle?

Upřímně..mně by tedy taky rozlitá limonáda vadila a hned bych ji utřela, přece se nebudu lepit o roznášet to po místnosti? Lepící váleček mám také, prostěradlo sice neválečkuji, ale používám ho často :-D

Dala bych vztahu čas, utéct můžete i později. Ono to, co se může zdát jako problém, může být později přednost, pořád lepší pořádný, než bordelář.

Zkuste trochu omezit uklízení, jestli půjde a bez to řečí udělá, nebo Vám to začne předhazovat. Sedněte si a v klidu si promluvte o prioritách, ať víte, na čem jste.

hodnocení

0x
Záleží taky jakou máš povahu ty. Ve vztahu s puntíčkářem přežiješ jen když jsi trochu splachovací.
Kolikrát bych vypěnil vzteky když lákám ženu do vany a do postele ona se tváří že něco bude a pak půl hodiny blbne s vysavačem, leští kuchyňskou linku a po půl hodině se ještě vrhne k myčce a začne leštit nádobí.
Samozřejmě že se nabízí možnost, že bych měl vyskočit a připojit se ale když vím že má druhý den dopoledne volno a já vstávám v půl páté do práce tak v jedenáct večer opravdu uklízet nebudu a odcházím středem.

hodnocení

0x

Jeďte spolu na týden na dovolenou - ideálně někam, kde vám nebude stlát a uklízet placený personál.

auj
V téhle době leda do špitálu :D

hodnocení

0x

No, mně maminka kdysi řekla: když ti vadí uklidit po mužským talíř ze stolu, tak se nevdávej! - Tak mi to nevadí a klidně ze stolu po něm uklidím (třeba když přijde domů a jí sám). Ale aby se najedl a řekl: ukliď to, tak bych mu s talířem asi brzy křápla o hlavu. Naštěstí to neříká... Je prostě třeba znát míru a zvolit vhodnou formu.

bol
Když mi jeden šohaj řekl na návštěvě u něj doma, ať mu tam nedrobím, že bych potřebovala slepici (protože upadlo pár drobečků na zem), začal hned uklizet a já mu na to odvětila na co by mi byla ta slepice, že stačí on, když hned skočí po každém drobku:) Našňupnul se a to byl konec, neměl smysl pro humor, chudáček úchyl pořádkovej *smich*

hodnocení

0x

Jo, raději odejděte. Odtud jste už také odešla a také to byla velice krátká "známost". ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]