Nejste přihlášen/a.
Jestliže má váleček na prostěradlo a v noci zapíná vysavač, docela bych se toho bála. Pořádek je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Však si to vyzkoušejte, jak radí "dábel", ani celý rok nebude potřeba, myslím, že utečete. Já bych válečkování prostěradla nevydržela.
Jsem starý chlap a s pořádkem to zrovna nepřeháním, ale louže limonády na podlaze, či upatlaný stůl by mně teda taky dost vadily. Pokud nevadí Vám, svědčí to spíš o podivném přístupu k pořádku z Vaší strany. Já bych od Vás teda v takovém případě požádal, abyste skutečně odešla.
Už jste někdy spala na prostěradle plném drobků ?
Ten váleček na prostěradlo, to slyším poprvé, ale ta limonáda na podlaze a upatlaný stůl, toho jste si spíše měla všimnout vy, to myslím by utřel každý, aby se to dále nerozpatlávalo. Jestli vám vadí teď, že to s úklidem přehání, tak vám to vadit nepřestane nikdy, bude vám to vadit více a více.
To asi bude ten lepicí váleček, jak se s ním přejíždí saka a kabáty, aby sebraly vlasy a smítka...
Mám takového známého. Během návštěvy odbíhá, protože musí hned umýt každý šálek, aby nebylo žádné nádobí, věčně klesá k zemi sebrat drobeček, a při rozhovoru kontroluje, jestli někdo nepoškrábal podlahu. A jeho rodina se třese, když on najde v autě papírek od žvýkačky. S takovým může vydržet pouze stejně postižená. To si budou notovat při cídění.
Já bych to nevydržela, kór když se takové vlastnosti s věkem prohlubují.
Nevím, co to je válcovat prostěradlo? Váleček je polštář ve tvaru válečku, ale to asi nemyslíte.
Tak rozlitou limonádu na stole je určitě dobré utřít, protože to může zanechat stopy na desce, anebo se do toho může něco položit a to se znehodnotí /papíry/, nebo se musí vyprat.
Je to jenom o předcházení škod. To samé o limonádě na podlaze, po které může někdo uklouznout.
Horší je zapnout vysavač tak pozdě v noci, to se nedělá kvůli sousedům. Luxovat odpoledne, nebo o víkendu.
Já jsem luxovala včera po 20. hodině, ale jsem v domečku, kde nikoho neruším. Jinak já třeba froté prostěradlo luxuji skoro každé ráno, když se mi ho nechce prášit a dokonce si na něj svítím silnou lampičkou, kdy je vidět každé smítko.
Hodně záleží, jak to mají nastavené u nich v rodině, pro ně je to možná zcela normální, mít uklizeno a pokaždé po sobě uklidit. Ženě to hodně usnadní práci a péči o domácnost. Pokud je i žena takto vychovaná, tak není problém. Nesmí ovšem chlap úmyslně buzerovat a kontrolovat prach bílou rukavičkou, nebo otvírat skříně a kontrolovat složené prádlo. To už hraničí se šikanou.
Já si ten váleček představuji, jako ten s lepicím povrchem, kterým se přejíždí saka a flaušové kabáty, aby se na něj nalepily vlasy a prach. Pak se vrstva odtrhne a přejíždí se další oděv...
Děkuji za vysvětlení, to bude ono.
Lepící váleček jsem u někoho v příbuzenstvu viděla, přejížděl tím kabát od chlupů, ale vůbec jsem si na něj nevzpomněla.
Roztoči pokud jsou napovrchu, tak možná některé nalepí, ale mnohé budou zalezlí v matraci.
Jinak pokud má chlapec tmavé prostěradlo, tak je na něm opravdu všechno vidět /chlupy, odumřelá kůže, smetíčka atd../
Já mám královskou červenou /froté prostěradlo/ a také na něm všechno vidím. Existují i černá, tmavě modrá, tmavě fialová froté prostěradla. Neválečkovala bych, ale luxovala, to je podle mne pořekadlo - navrch huj, vespod fuj.
Píšete, že se znáte krátce, nikde ale nevidím ty pomyslné růžové brýle?
Upřímně..mně by tedy taky rozlitá limonáda vadila a hned bych ji utřela, přece se nebudu lepit o roznášet to po místnosti? Lepící váleček mám také, prostěradlo sice neválečkuji, ale používám ho často
Dala bych vztahu čas, utéct můžete i později. Ono to, co se může zdát jako problém, může být později přednost, pořád lepší pořádný, než bordelář.
Zkuste trochu omezit uklízení, jestli půjde a bez to řečí udělá, nebo Vám to začne předhazovat. Sedněte si a v klidu si promluvte o prioritách, ať víte, na čem jste.
No, mně maminka kdysi řekla: když ti vadí uklidit po mužským talíř ze stolu, tak se nevdávej! - Tak mi to nevadí a klidně ze stolu po něm uklidím (třeba když přijde domů a jí sám). Ale aby se najedl a řekl: ukliď to, tak bych mu s talířem asi brzy křápla o hlavu. Naštěstí to neříká... Je prostě třeba znát míru a zvolit vhodnou formu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.