Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup receptu na banánový koláč

Od: tazatelka odpovědí: 5 změna:

Uložila jsem si recept na banánový koláč bohužel nemám postup. Díky. :)

Postup receptu  na banánový koláč
Postup receptu  na banánový koláč #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Recept nemám, ale nic složitého tam nevidím. Vajíčka bych ušlehala (žloutek s cukrem a máslem, bílek zvlášť), ke žloutkům bych následně přidala citr. šťávu, vanilku, škrob, sůl, kypř. prášek, rozmačkané/ rozmixované banány a podmáslí. Všechno bych postupně důkladně promíchavala. Nakonec bych vmíchala ušlehané bílky a mouku. Pekla bych na cca 180°C (zde ale hodně záleží na výšce formy - při vysoké vrstvě těsta volíme nižší teplotu, tj. pečeme pomaleji). Ten krém se pravděpodobně dává až na upečený koláč?

hodnocení

4x

Obecně se nejdříve smíchají sypké ingredience v míse, to je mouka, cukr, škrob, prášek do pečiva. Když je dobře promícháno, postupně bych přidávala ostatní.

Než se buchta upeče, připravíte krém. Asi bych chvíli třela máslo s cukrem a pak postupně přidávala ten zbytek přísad. Postup k této buchtě nemám, tak mne snad někdo doplní, případně opraví.

tazatelka
hodnocení

Děkuji zkusím to :)

bana
hodnocení

2x

Zdravím, vypadá to jako recept z Prima Fresh, tak jsem zkusila pohledat a bude to nejspíš tenhle recept :) - fresh.iprima.cz/...

tazatelka
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]