Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se používá kůra na vlasy?

Od: iris odpovědí: 8 změna:

Jak aplikovat kůru na vlasy? Mám kondicionér, který se prý lze používat i jako kůru. To znamena na suché vlasy a pak opláchnout? To si pak musíte umýt celou hlavu šamponem, který v tom případě té kůře ubere účinku, nebo jak.

Prosím poraďte, děkuji.

A ještě, co byste mi doporučily, když mám od přírody husté bohaté vlasy, kterým se rychle třepí konečky a stále jsou suché?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Umyjte si hlavu šamponem, spláchněte, vlasy vyždímejte, kondicionér si potom dejte do dlaně a naneste na vlasy. Prohrábněte, aby se dostal všude, chvilku můžete nechat a potom ho vodou spláchněte. Konečky zastřihávat, aby se netřepily.

liska5
hodnocení

2x

Ano, kondicioner po umytí vpravit do vlasů, chvilku počkat a pak opláchnout.

Před mytím se u suchých lámavých vlasů může dělat kúra, že se do těch konečků vmasíruje troška oleje na vlasy. Pár hodin se vsakuje a pak se vlasy umyjí.

Pak jsou přípravky, které se použijí po umytí a už se neoplachují.

Doporučuji Natures Best - Hair rapair cream zn. Cien / LIDL/. je to vlastně avokádový olej s dávkovačem. Stačí malý bobeček do dlaně a vmasírovat do vlhkých vlasů po umytí, hlavně do konečků.

Vlasy rostou pořád, asi jeden cm za měsíc. Více v létě. Střiháním rychlost růstu vlasů nezměníte!

Kvalitu ale ovlivníte stravou. Je třeba mít dostatek minerálů z více druhů zeleniny, ořechů, klíčků, melasy, oliv.oleje, ryb...

a B vit. - kvasnice

liska5

Vlasy rostou z vlasové cibulky, ne na konci!

Vidět je to na ženách, co si barví vlasy, jak jim v pěšinkách odrůstají.

hodnocení

2x

Výživnou kůru na suché vlasy si můžete udělat z olivového oleje, nanesete na vlasy, dáte igelit a omotáte ručníkem, ponecháte tak dvacet minut, pak umyjete šamponem. Velmi to suchým vlasům prospěje.

hodnocení

0x
Konečky určitě často zastřihávat.
iris
hodnocení

Konečky většinou stříhám 1x za rok. I když někdy za půl roku, mám pocit, že potřebují častěji, ale o pak asi skoro neporostou

hodnocení

0x

Nejsem ženská, tak bych měl držet ústa (doporučily), ale nedá mi to. Kúra ne kůra. Leda by to byla kúra z kůry (dubové). Ta se ale aplikuje na opačném konci, než z kterého rostou vlasy ;).

Nebo na zahradu /mulčovací kůra/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]