Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zavařit jablka na štrůdl

Od: dako® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jak zavařujete do sklenic jablka na štrůdl? Děkuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

14x
avatar babajaga

Vyvařené sklenice, jablka omýt, oloupat, nahrubo nastrouhat. Natlačit do sklenic, co to jde. Žádný cukr ani vodu. Sterilovat 30 minut na 80-85 stupňů.

Při tom loupání jablka házím do octové vody, aby si udržela světlou barvu a nehnědla.

Sklenice v chladném špajzu vydrží klidně 2-3 roky. Nevystavovat to světlu, jablka zhědnou. Mám proto na jedné polici takový silný látkový závěs a sklenice narovnám pěkně do tmy. Jaga.

Stejně mám ve tmě i okurky, steril. hrášek, papriky a ostatní zavařené věci. Světlo škodí takřka všemu.

hodnocení

Moc Vám děkuji *palec*

 

hodnocení

6x

Nastrouhám, napěchuji do flašek a na 80 stupnů 20 minut. Pokud se vejdou, tak nastrouhaná jablka máme v mrazáku.


doplněno 03.11.20 10:04:

Jablka se dávají do štrůdl ještě zmrzlá a chuťově to nepoznáte.


doplněno 03.11.20 18:40:

Ještě pro urychlení práce. Jablka neloupeme. Poznáte jen podle barvy, podle chuti a konzistence ne.

kenav

A nezmeni chuť,zmrzle jablko neni dobré

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]