Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabrousit nůžky/kleště na nehty?

Od: medvidek* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,nadpis mluví sám za sebe. Potřebuji doma nějak nabrousit nůžky a kleštičky na nehty,neví někdo jak?

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli mluvíte o těch malých nůžtičkách na nehty, kterými se stříhá i kůžička kolem nehtů a takové ty kleště na nehty, tak to se brousit ani nepokoušejte. Kupte raději nové a kvalitní, které vydrží roky. Já mám manikůru už přes 40 let a ještě jsem nikdy nemusela nic z toho brousit. Ale nesmíte používat na nic jiného. Pouze na ty nehty. Mám značku Solingen. Ale musíte sehnat tu pravou, žádnou imitaci, nebo napodobeninu. Když se Vám to podaří, máte ji skoro na celý život. Teda doufám, že se ještě dneska dá opravdu sehnat tak kvalitní, jako tomu bylo před těmi 40 lety.

A já myslel že Solingen je prvorepubliková značka,nebo spíše předválečná.Ono se i dnes dá toto sehnat? Mám starý nůž po manželčině babičce -vzhledově 5 ale funkčně 1*** nabrousit lze tak že se dá s ním holit a navíc hooodně dlouho vydrží!

Ano, dala se sehnat ještě před 40 lety. Ovšem ne u nás, ale na západě a tenkrát to byla ještě ta původní kvalita. Dnes ta značka pokračuje, ale už bych za ni ruku do ohně nedala. A u nás už vůbec ne. Raději objednat třeba z Německa.

hodnocení

1x
Jaký máš doma vybavení? Jaký brusky?
medvidek*
hodnocení

Kotoučovou a hrubý šmirgl

jendad

Vemte to selským rozumem. Nemužete brousit z boku pod šikmím uhlem . To by jste ubrousil výškově a tedy by páčky co je mačkáte narážely do sebe a pak by zustávala mezera na střižných břitech . Musíte je tedy rozdělat a brousit po stranách . Jenže to musíte na plocho a logicky se nějakou bruskou k tomu ani nepřibližujte . Spíše je tedy bruste ručně na plochém brusu . Pod žádným uhlem ale čistě boční plochu .

Tady jsem dal video o broušení nože , ale nužky jak sem psal jen přeleštit celou boční plochu a přibrousit . Jakmile tam máte zuby asi bych řekl že je to na vyhození.

Teď jsem se díval na nužtičky a ty nemají rovnou plochu , ale jsou do zatáčky . Asi tedy moje rada je na houby :(

asd1

Tvoje rada je úplně mimo. Přesně naopak nůžky se nebrousí na boku, ale na čele. Pokud čelo ubereš hodně, tak se ubrousí i doraz na rukojeti aby špička stříhala až do konce...

Nebrousit do hladka ale spíš nahrubo, jde to v ruce, ale chce to pevnou ruku a rychlé lehké tahy (nepřehřát tj. nepopustit na "bláto")

edudant
hodnocení

1x
No, nevím, jak jste manuálně zručný, ale jestli jste nůžky nikdy nebrousil, raději se do toho ani nepouštějte. Ono to vypadá jednoduše, ale spousta lidí ani neví, jak ostří nůžek funguje. Já brousím nože asi 30 let, myslím, že už to mám zmaknutý, ale nůžky, těch se bojím. Ne, že bych je nenabrousil, ale legrace to není. A kleštičky na nehty? Ty už vůbec. Raději koupit nové. A ke kotoučové brusce se s nůzkami raději ani nepřibližujte. To je můžete rovnou vyhodit. Ale třeba se mýlím. Přeji hodně zdaru.

hodnocení

0x

Nůžky se brousí vždy tak jak je ukázané na videu.
Principielně na to není třeba ten přípravek, stačí pevná ruka, kotoučová bruska a dodržet alespoň přibližně úhel, který tam byl nabroušený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]