Karamel jsem vždy dělala z cukru krupicoveho a byl dobrý. Ten bohužel nemám a mám krystal. Z něho mě udělat nejde, protože vzniknou hrudky karamelu a cukru dohromady a nejde roztavit. Jde použít i třtinový nebo moučkový? Chci karamel použít pak do náplně. Děkuju moc za rady
Mouckovy určitě ne. Krystal klidně. Pokud vám to z něj nejde můžete si pomoci trochou vody, ale o to déle se bude vařit. Vždy jde o to najít správnou teplotu rozpouštění, která je podle hrubosti cukru jiná. Ve vašem případě, kdy máte velké hroudy cukru s karamelem máte nízkou teplotu. Cukr se natavi, vy ho otočíte on ztuhne a rozehříváte zase od začátku. Cukr musí mít co nejvíce rovnomernou teplotu všude, proto se míchá.
Zdravím. A nemáte doma elektrický mlýnek na kávu, nebo kuchyňský chopper (drtič) na ořechy...? Tam se dá krystalový cukr podrtit na hrubost cukru krupicového. Několikrát jsem to tak udělala a spokojenost. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.