Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké prášky na spaní?

Od: sabina odpovědí: 22 změna:
Ahoj, máte někdo zkušenosti z dostupnými prášky na spaní bez předpisu? Hodně dlouhou dobu mám problémy s usínáním a spánkem. Spím tak max 2 hodiny v kuse. Zbytek se vždy probouzím. Ovlivňuje me to v normálním životě, často mě bolí hlava a jsem unavená. Je mi 25 a lékařka mi říká, že je to normální a časem se to zpravi. Problémy mám přes rok. Díky za radu s léky.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Změňte lékaře, normální to není.

hodnocení

1x
Čaj spánek a nervy od Teekanne je docela silný.
Chrapete? Pokud ano, doporučuje se vyšetření na ORL a ve spánkové laboratoři.
Ve spánkové laboratoři se řeší i potíže, které zminujete.
Důležitá je také zdravá životospráva.
doplněno 30.10.20 14:35: Také existují spánkové poradny, kde je většinou psychiatr. Předepisuje nenavykove nebo méně návykové léky na spaní jež běžná hypnotika, která jsou návyková.

liska5
hodnocení

1x

Denně pohyb v přírodě, vynechat těžká jídla, kafe i černý čaj jen dopoledne, vyvětrat, dát si spací čaj / ty přírodní tabletky jsou stejně z bylin, jaké jsou v čaji/ případně změnit lůžko, nebo i fešáka, na co nesmím zítra zapomenout si před spaním napsat, zatemnit. Chodit spát ve stejný čas. Zklidnit se a zkusit metodu 4,7,8, kdy počítáte nádech na 4 doby, zadržení dechu na 7 dob a pomalilinký výdech za 8 dob. Po několikerém opakování klesne v krvi hladina kyslíku, což navodí mozek ke spánku.

liska5

Spánek má zpravidla rytmus 1,5 hodiny. Odpočítejte si to dozadu od doby, kdy musíte vstávat po těch cyklech. Vyjde Vám, kdy máte usnout. Tak půjdete do postele třeba o půl hodiny dřív, abyste si mohla chvilku číst. Každý má jinou potřebu spánku. Čtyři cykly je 6 hodin, pět cyklů je 7,5 hod. atd.

Píše někdo horká vana. Spíš bych byla pro koupel, která postupně chladne.

liska5

A užívejte hořčík /Mg/!

hodnocení

1x

Já nesouhlasím s tím že slečně je 25 let. Mě je 31 let a také mi lékař nechtěl nejprve předepsat léky ale napsal. Běhání mi nepomohlo, každý den v práci makám jako šroub, unavený jsem ale ne a ne usnout. A doporučovat alkohol aby jste spal? No promiňte to snad nemyslíte vážně.

Pokud má slečna potíže se spaní tak nejsem proti tomu aby to konzultovala s lékařem.

liska5

Proč by neměla mít 25 let?

Nesouhlasíte snad s tím, že pomáhá běh či dřina. Ale s jejím věkem?

nespavec
hodnocení

1x

Ono s tou nespavosti to neni tak jednoduche. Rady typu bez si zabehat nebo dej si sklenku vina vecer jsou nepouzitelne. Ja jsem si nespavosti zpusobenou dlouhodobym stresem prosel. Vecer, kdy zacal byt klid se u me rozjely myslenky na vse to zle co se stalo a usnout neslo. Probdel jsem takto jednu dve noci, dalsi noc jsem par hodin spal. A takto stale dokola. Byl jsem fyzicky uplne vyrizeny, casto nemocny. Ano, zdravym lidem sport k lepsimu spanku pomuze. Lide, kteri dlouhodobe fakt nespi musi pomoc hledat jinde.

liska5

Hořčík a B komplex to asi chtělo. A možná psychologa k tomu. Krátkodobě i tabletky.

hodnocení

0x

Zdravím. Zkuste si koupit v lekárně Kozlíkové kapky. Při té příležitosti se můžete poradit o vhodných přípravcích i tam.

hodnocení

0x

V 25 letech prášky na spaní? To je šílenost..a nepřirozenost.

Když už bých (náhodou) nemohl usnout, dám si sklenku Bushmills Single Malt v kombinaci s dobrou muzikou a jsem "tuhý" až do rána.

Ovšem daleko častěji se unavím sportem a usnu jak mimino.

Ve vašem věku je třeba najít příčinu a ne se cpát prášky.., na to máte čas až Vám bude 70 a více.

Alkohol na spaní - to je šílenost!

Tak pan Cakl si neuvědomuje že i lidé ve velmi mladém věku mohou mít zdravotní problémy.To že on je fit a je mu to jen přáno a občas mu před spaním stačí propláchnout hlavu kořalkou určité neplatí pro nemocného.Znám lidi co opravdu hodně fyzicky pracují i sportují jsou unaveni a i tak mají spánkové problémy.

Slečna má viditelně zdravotní problém už přes rok.Unava,bolesti hlavy poruchy spánku a doktorka jí řekne že je to normální a přejde to.To je další špičková rada a lečba k nezaplacení.Ještě že jí neporadila at se místo lečby večer prolejvá alkoholem.

V první řadě je třeba změnit lékaře a absolvovat řádné vyšetření.

hodnocení

0x

Nač chemii?

Tělu musíme dodat melatonin-hormon spánku. Melatonin není ale jen hormonem spánku, je také velice silným antioxidantem, snižuje hladinu kortizolu (hormon stresu), zvyšuje přirozenou hladinu růstového hormonu, reguluje cirkadiální rytmus a má mnoho dalších benefitů...

Rady jak zvýšit produkci vlastního melatoninu:

slunce, zelenina a ovoce (melatonin, tryptofan), ne kofein před spaním, nestresovat se před spaním, meditace nebo modlitba, horká vana, blokace modré barvy světla (mobil), eliminace elektromagnetického záření a wifi v ložnici, spaní ve tmě. A budeš spát jak miminko. :)*houpy*

Podrobně: brainmarket.cz/...

sebod*

Horká voda na spánek? No to snad ne !

hodnocení

0x

@sabina - lékařka mi říká, že je to normální a časem se to zpravi. Problémy mám přes rok.
Máte zákonný nárok na konzultaci jiného lékaře - tzv. druhý názor. Buď si někoho najděte sama, nebo se ptejte své pojišťovny - tam by měli poradit a asi i vědět, který lékař by měl volnou kapacitu. Pak se s ním domluvte na dalším.

Taky můžete hledat na netu "spánková laboratoř" a vybrat si - ale tam jednak budou nějaké termíny, jednak nemusí být všude "na pojišťovnu".

host
hodnocení

0x

Jesltli vás budí partner (například chrápe, nebo vám bere peřinu a přetahuje si ji k sobě), tak se to dá snad řešit.

Jestli nemůžete spát ani únavou po těžkém dnu, je možná dobré se jít večer před spaním chvilku projít (se psem, nebo jen tak).

Miminka usnou vždy po nakrmení, což se dá napodobit - před spaním vypít půl skleničky vlažného (!) mléka a usnete spokojeně jako kojenec.

hodnocení

0x
Pokud jde právě o nespavost způsobenou stresem, pak je nespavost vlastně v pořádku. Příroda to zařídila tak, že když třeba vlci vyplaší v přírodě srnu a ta přesto usne, tak ji vlk sežere. A usnout se může jen pokud jsme v bezpečí.
Dříve mi proto pomáhalo odstranit napětí, snažit se být v psychické pohodě. Pak zmizely i rušivé děsivé sny. A uspával mne bylinkový čaj zn. Megafyt - nervová směs. Dnes mne spolehlivě uspávají i reklamy v televizi.

liska5

Kami, je stres krátkodobý, co vyprovokuje k útoku nebo útěku, jako ten u vlků. Ten je pozitivní. Pak je ale stres dlouhodobý, jako kdybych vlka zavřela na dlouho do klece. Takový stres není žádoucí a po jisté době se projeví v podobě nějaké nemoci. Paní má ten druhý stres a absence spánku, bolest hlavy a únava už signalizujíí, že by s tím měla něco dělat.

Určitě krevní obraz, štítnou žlázu, tlak,atd..Ona i přetížená játra budí. Možná bude potřebovat změnit celý životní styl.

ecila
hodnocení

0x
Nespavost je nejčastěji způsobená úzkostmi a stresem.
Bez předpisu jsou asi nejsilnější třezalkové kapsle (silnější než čaj) nebo směsi bylin, třeba Neospan forte.
Kdyby to nepomohlo, tak zajděte k praktikovi nebo na psychiatrii. Na spánek je dobrý Stilnox, na úzkost a spánek Neurol.
Také je fajn začít řešit příčinu stresu, aby to člověk nemusel brát dlouho.
Ani jedno. Stilnox je hypnotikum. Neurol anxiolytikum. Obojí návykové.
Existují lepší možnosti. Např Trittico a další.

hodnocení

0x

Kapky z kozlíku lékařského. Dáte si je večer, třeba třicet kapek, uklidní vás to a usnete. Můžete brát 3 x denně 10 kapek, podle, jak vám to bude vyhovovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]