Dělám si také strouhanku sama a jen z bílého pečiva. Pokud Vám nevadí tmavé pečivo, strouhanka z něj je možná také. Proč ne? Ale já mám opravdu nejraději jen z bílého pečiva. Kupuji si rohlíky, na strouhanku, když jsou v akci. Když najdu zlevněnou, procházející, chlebíčkovou veku, ráda ji ve slevě koupím, rozložím na plech, usuším a pomelu. Jaga.
Po návštěvě vnoučat mi vždy nějaké pečivo zbyde. Bílého víc, ale i tmavé. Pomelu to všechno dohromady. Strouhanku z pouze tmavého pečiva jsem nikdy neměla, ale myslím, že po zpracování v kuchyni bych na řízku, v sekané atd. rozdíl ani moc nepoznala.
Otázka je, co to znamená "tmavé tousty". Nejspíš je to klasija pšeničné pečivo přibarvené, možná s pár procenty namletých semínek a pár procenty celozrnné mouky. Na konečném výsledku by se to ani projevit nemělo. Jen ta barva bude jiná. Směle do toho. M.
Dokonce lze použít i z chleba-je to jen na vkusu každého jednoho z nás.
Chlebovou používám výhradně na zahuštění gulášů.A z tnmavého pečiva vůbec ,to nám nezůstává a když tak takový malinkatý skroječek co se dá tvrdý křečíkům.
Samozřejmě, na strouhanku můžete použít vlastně všechno pečivo, kromě sladkého. Ale chleba je lepší namíchat v menším poměru a dát víc toho bílého pečiva. Tmavé tousty jsou naprosto v pohodě. Já si také dělám zásadně strouhanku sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.