Nejste přihlášen/a.
Myslím, že se dlouhodobě stravuji poměrně zdravě. V tomto období se nezaměřuji jen a jen na imunitu. Trochu jsem zvýšila dávky všeho, co považuji za prospěšné. Denně si vařím litr bylinkového čaje a do prochladlého přidávám citronovou šťávu a med. Denně rozkřoupu alespoň jednu mandli, z dřívějška mám i semena šáchoru. Vařím dýňové polévky, uchovávám semena a také je křoupu. I se slupkami. Má ráda cibuli v pomazánkách a bramborovém salátu. Sklízím pomalu pórek a zelené listy krájím do pomazánek nebo jen tak na chleba. Ze zahrady jsem vykopla trs pažitky, vyroste mi (snad) za oknem. Vitamín D už ze sluníčka nenahoním, ale myslím, že třeba v uzenáči ho také trochu bude. Jablka, papriky jím také běžně a ráda. Vyloženě nerada mám červenou řepu a zázvor. Ale také to teď občas do jídelníčku zařadím. Naučila jsem se tu chuť "schovat a překrýt" jinými chutěmi.
A chystám se, že začnu ochutnávat i listy kalisie vonné. Bude mi jí trochu líto, ale dost se množí, tak jednu na zkoušku sním .
To co běžně celý rok. Ovoce jaké zrovna mám, kysané zelí, červenou řepu, do vody mátu a čaj se zázvorem a citronem, domácí slivovici. Víc pro své ne zrovna zdraví nehodlám udělat. Aktivní muž co umí bohužel číst mi zakoupil vitamny C,B,D, ZINEK, SELEN,RAKYTNÍKOVÝ OLEJ. no tak teď občas musím ale on také.
V Bělorusku mají na imunitu vitamíny S, T, H, V.
Saunu, traktor, hokej a vodku. evidentně to zabírá, poněvadž nejsou Worst of the World jako my a to tam chodí bez roušek, natož nějaký lock down. I když, po nástupu nového ministra zdravotnictví se situace začíná zázračně zlepšovat, jaká náhoda, a i hlavní korona prognostik Flegr už opouští od hromad mrtvol a mrazáků.
Účinný imunitní systém se nevyvine ze dne na den. Je to běh na dlouhou trať. A není to pouze v nárazovém pití nějakých čajů, ale v celkovém způsobu stravování dlouhodobě. Ale není to jenom o stravování. Na imunitní systém působí také zdravý spánek, pohyb, snažit se nepodléhat stresovým náladám a tak dál. Ale na druhou stranu s tím můžeme začít kdykoli a čím dříve, tím lépe. Bohužel to mnohým lidem asi nepůjde, protože jsem právě dneska četla, že se velmi zvýšila poptávka po polotovarech a lidé se začali stravovat snad ještě hůře, než před coronavirem. Prý se na vrchol prodeje dostaly "polokonzervy" s hotovými jídly. Prý to jsou polotovary od Hamé a jiných výrobců. Jsou to jídla jako je svíčková s knedlíkem, rajská, kuře na paprice a jiná jídla, která se koupí už hotová, vyrábí se někde na "běžícím pásu" a tudíž jsou plná konzervantů, protože mají svou minimální trvalnlivost, která nebude končit za dva dny. To by na tom výrobci nevydělali. A prý se to v dnešní coronavirové době velmi rozmohlo a všechny řetězce už taková jídla prodávají a jdou prý velmi na odbyt. Prý lidé nemají čas vařit, tak mají plnou lednici těchto "hotovek" a jí to celá rodina, včetně dětí. Tak ty děti mají "zaděláno" na pozdější zdravotní problémy zcela stoprocentně a těm starším taková strava imunitu rozhodí také. Tak se vyhněte této hloupé módě a jezte jenom to co si doma uvaříte a prozkoumejte na internetu co je zdravé a co ne. Kdybych to tady měla vypisovat, tak by to dalo na knihu.
Ono stačí jíst zdravěji, než doposud, popřípadě přidat vitamíny.
Obecně se doporučuje vitamín C, B-komplex. Na imunitu působí vitamín D, E, také hlíva ústřičná, či čaje na podporu imunity. Také Hylak - dle lékařů se imunita odvijí od mikroflóry ve střevech - viz probiotika po dobrání ATB.
Osobně užívám denně b-komplex, celaskon 250mg, vigantol 1kapku - vitamin D a multiminerál(balení po 107tbl) a Hylak Forte - probiotikum.
JJ C je základ a dochucujete nejak ty caje z cibule a oregana? Nedokazu si presdtavit, jak to samotne chutna :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.