Nejste přihlášen/a.
:D No co k tomu dodat? Koupili jsme cukr krystal a doma jsem si přečetla, že je polobílý. Nikdy jsem takový druh neviděla, znám jen bílý a hnědý. V gůglu jsem našla, že potravinářská inspekce takový druh rozlišuje - ale co to vlastně znamená z hlediska kvality, výroby atd.? Víte někdo? Hezký den
Dobrý den,
cukry se liší podle barvy:
a) Cukr bílý
Jde o nejběžnější druh cukru používaný v Evropě i České republice. Přibližně lze říci, že se jedná o cukr, jehož barva v roztoku je v rozmezí 22,5 _ 45 jednotek Icumsa a obsah sacharózy min 99,7 %, obsah soli max 0,04 %
b) Cukr extra bílý
Jde o cukr, jehož barva v roztoku je do 22,5 jednotek Icumsa. Je to cukr převážně pro průmysl, kde je zapotřebí, aby cukr nezpůsobil prakticky žádné zabarvení.
Cukr barva nad 45 jednotek Icumsa, nejvýše však 150 jednotek. Obsah sacharózy min. 99,5 procent a obsah solí max 0,1 %. Tento cukr se již jeví jako žlutý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.