Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tchýně má monokla, jak reagovat?

Od: tlkans odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, nejsem nejak spolecensky zdatny, nebo komunikativni obecně, tak bych prosil co říct v této situaci:
tchýně spadla a má monokla jak čert. Dnes tam jdeme na obed a uvidím to. Zeptal bych se třeba "proboha, co se vam stalo", jenze ona tam byla vcera pritelkyne a vsechno vyzvedela a rekla mi to - kde se to stalo, v kolik, kdo to videl, co probihalo potom. takze vse co jde vedet vím, a tchýně ví, že mi to pritelkyne řekla, takže ptát se znovu na to co se stalo je jen divadlo.

mám na to nejak reagovat? mam se vyhybat ocnimu kontaktu, aby si neprisla trapne? mam treba zavtipkovat, jestli ji manzel uhodil? Nevim, kdybyste vy meli monokla a prisla k vam navsteva, byly byste radsi kdyby se o tom nebavilo, nebo jak? diky

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Dobrý den. Já nevidím důvod proč komentovat něco takového. Spadla, uhodila se...Proč se snažit být vtipný? Kdyby na to sama navedla řeč, řekla bych jí např. - ještě štěstí, že jste si nic nezlomila. Víc bych to nekomentovala.

lidus*
24.10.20 10:53

*palec*

hodnocení

11x
Monokl Tě bude stejně hypnotizovat a nedá Ti to nepodívat se. Tak se holt na tchýni podívej a rovnou dodej trochu lítosti a povzbuzení. Slyšel jsem, co se Vám stalo. Doufám, že oko bude brzy vpořádku a máte pouze modřinu.
Asi to není příjemné, ale proč chodit po špičkách? Stát se to může komukoliv.

72mona3*
hodnocení

6x
Myslím, že by bylo divné nereagovat vůbec, nebo naopak přehnaně. Já bych projevila zájem, ale jen v rámci daného hovoru. Třeba, že to nevypadá tak hrozně... Nebo, že to mohlo dopadnout hůř. Prostě projevit zájem, ale nepřehánět. M.

hodnocení

6x

Chovejte se tak, jako by ho neměla.

To bych nedal. Obědvat s polovičním mývalem a tvářit se, že tam sedí tchýně, je nad moje síly *sok*

liska5
07.11.20 22:57

*smich2*

hodnocení

5x

Reagujte přirozeně a podle pravdy. Při setkání řekněte, že vám partnerka sdělila, co se stalo, a zeptejte se, jak se aktuálně daří a zda nejsou nějaké komplikace. Přece jste rodina a je běžné, že blízcí lidé se o sebe navzájem zajímají. Tchýně určitě předpokládá, že vám její dcera vše řekla. Spíš by bylo divné, kdybyste dělal, že jste dosud nic nevěděl. Vtípky bych si odpustila, jak už píší někteří nade mnou. Velké modřiny nejsou žádné legrace, bez lékařského dohledu je tam značné nebezpečí trombózy a určitě to není nic, že čeho by bylo vhodné si dělat žerty.

lidus*
hodnocení

4x

Padám časo a jsem samá modřina, všichni v okolí ví, že padám, nikdo to nekomentuje, já si nepřipadám s modrožlutým obličejem nijak trapně. Vy víte, že upadla tak co chcete komentovat? Maximálně projevte účast a zeptejte se zda jinak se nezranila.

id
hodnocení

4x

Zasmála bych se kdyby mi návštěva řekla - ty už nevíš, jak by jsi se vylepšila, ale sluší ti to, to nemá každý. *smich*

hodnocení

3x

Téměř vše bylo řečeno. Ještě dodám: ...zavtipkovat, jestli ji manzel uhodil... PROBOHA, opravdu Vám to přijde vtipné?

Přemýšlím, jak bych se zachovala mít monokla já : " Pojďte dál, zase jste se s tátou trochu pohádali, tak se ničemu nedivte..." :-D Možná by to řekl sám manžel, že jsme se poprali, nebo mladí mezi dveřma :"Vy jste se poprali?":)Ale někdo nemá vtipy na svoji osobu rád a už si vůbec neumí udělat legraci sám ze sebe. Tak to raději neberte jako návod.

senior
hodnocení

2x

Optat se, jestli to ještě bolí a co si na to dává, by bylo druhý den určitě vhodné.

Pokud spadla na něco ostrého, doporučit návštěvu očního lékaře a nošení tmavých brýlí, tedy chránit oči, nepředklánět se a netahat těžké věci.

Možná návštěvu zrušit, odložit o týden, ale už je asi dost pozdě asi, co? Už to vidím, jdete tam na oběd.

hodnocení

2x

Při setkání bych řeka...".už jsem slyšel, co se vám přihodilo"...ale při tom bych na ni nezírala, jako na zjevení. A víc bych se v tom nepatlala.

hodnocení

2x

Pokud tchýně ví, že ty víš, tak bych si toho vůbec nevšímal a choval bych se úplně normálně jako kdyby monokl neměla.

hodnocení

2x

Nijak.j inak dle zlatého pravidla-jak chceš aby se lidé chovali k tobě,ta se chovej ty k nim!

etana*
hodnocení

2x

No, já bych se asi účastně zeptala, jak se jí daří a zda to nebolí, max. přidala radu, čím to mazat a jinak bych to neřešila. Proč byste se měl vyhýbat očnímu kontaktu, praštil jste ji snad vy? A vtipkovat, no, bacha, aby vám taky jednu nenapálila, jestli má tyhle blbé řeči každý, koho potká, bude už pěkně nabroušená.

hodnocení

2x

Neviem čo poviete, ale viem, čo by urobil detektív Monk. Ten si totiž veľmi, ale veľmi, potrpí na symetriu. :D

hodnocení

1x

Chlapče, jestli máte pouze "přítelkyni", tak nemáte "tchyni". Udělejte si v tom pořádek!

hodnocení

0x

Kamarád také upadl a hned dva monokly.Nevěřila bych tomu,ale začal mazat heřmánkovou mastí a dost brzx vše slezlo.Sice nechápu,jak může takhle působit heřmánek,ale opravdu to jelo dolu rychle.A tak mě tak napadlo,že kdeby jste mast koupil a při uvítání je říct,že jste něco přines,jelikož přítelkyně zmínila stav.No a říct že jste se dozvěděl jak rychle pomáhá.S usměvem ji předat,projevit přirozený zájem a víc se o tom nebavit,pokud nebude chtít sama.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

myslim ze tchyne bude hlavne nastvana zes tam vzal svoji pritelkyni a ne manzelku, ta zustava doma?

hodnocení

0x

Tchyně už po 3 týdnech dávno monokla nemá. Tak to nechte spát.*smich*

jurajjuraj*

co ty vis, mozna ma dalsiho , asi zase "upadla"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]