Jak dlouho vařit kukuřici?

Od: Datum: 22.08.09 15:49 odpovědí: 10 změna: 25.08.15 18:04

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat jesli někdo nezná nějaký způsob na uvaření právě utrhnuté kukuřice. Jak dlouho vařit kukuřici? Ve slané vodě?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.08.09 16:08
avatar

Vařit v páře a solit pak či cukrovat, jak je libo...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.09 16:41
avatar

Chvlí povařit ve slané vodě, potom potřít sádlem a osolit. Je to super.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.09 20:44
avatar

Zkusila bych ji dát na pařák do papiňáku, posolit a tak za 12 - 15 minut bych si myslela, že bude hotová. pokapala bych ji máslem... mňam.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.08.09 09:34
avatar

zaryjte do ní nehtem, pokud vyteče mléčná kapka je akorát, pokud čirá - je málo zralá, pokud nic - je už pozdě a je přezrálá. Pokud je akorát stačí ji dát do slané vody a vařit 60-90minut. Potom ji potřít máslem, osolit a jíst. Někdo může dát ještě na gril nebo rovnou na gril bez vaření ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: colina*
Datum: 26.08.09 05:34

když budeš vařit kukuřici ,je lepší ,když se vaří v neosolené vodě a sůl se přidá až když je skoro uvařená - tak 5 minut před vyndáním.. můžeš dát na dno hrnce pár lístků z oloupané kukluřice , hlavně ji pořádně očisti od těch vlásků. Dej pozor,at ji nevaříš příliš dlouho ,protože pak dostane úplně jinou chuť ..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.08.09 06:42
avatar

Zatím jsem nikde nepřečetl,že vařit má význam jen tehdy,pokud se jedná o kukuřici,řečenou "Cukrová"Normální krmnou jsme neuvařili,pořád byla tvrdá.Jen pokud byla nedozrálá,tak se dala kousat,ale chuť nic moc.Také jsme normální kukuřici opékali jako kluci na ohníčku,posolili a chrupali.Ale na staré zuby to není.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.08.09 07:30
avatar

no, měli jsme pár klasů ze zahrádky cukrové a ta byla úžasná. Krásně měkká, šťavnatá, nasládlá prostě lahoda. Klasická "polní" také není špatná, ale není to srovnatelné. Ovšem i tu doma vaříme a jíme. Chce to dodržet ideální zralost (viz výše) což je záležitost jednoho týdne (před tím je málo, pak je moc) :)

Tu na ohni (černou jako bota) v Čechách většinou neznají, alespoň ne v našem okolí. Druhá alternativa je gril, který už ale nedá charakteristickou černou matnou barvu - je to asi zdravější a skoro stejně dobré :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: marto
Datum: 30.08.14 10:55

V tuto dobude budě už k sehnání jen na trzích, na polích je už hodně zralá. Krásná žluté semínka už uvařit nejdou. Ačkoliv je to zajímavý zážitek - ale chutná opravdu jako krmná. Prostě ze zoufalství, že jsme prošvihnuli sezonu jsme uvařili i takto starou (snad 3 hodiny). Snědl jsem jeden klas a zbytek vyhodil :)

Cena na trhu jsem viděl 10-15kč/klas. Což mi přišlo, že to docela jde - jde přece jen o cukrovou kukuřici a ne o krmnou. Doporučuji si připlatit než ušetřit a nepochutnat si tolik, kolik jde :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: isteron
Datum: 24.08.15 16:53

V pretlakovom hrnci stačí 20 min.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 25.08.15 18:04

Původní tazatel už si to možná nepřečte, ale ostatní dávejte pozor co na poli trháte. BT kukuřice (GMO) moc zdravá není. Poznáte ji podle listů, které trčí jakoby nahoru. Normální je má ohnuté přibližně od poloviny k zemi a také vám při pohybu v poli nezpůsobí popáleniny na rukou a krku.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.