Nejste přihlášen/a.
Cévy nějak pročistit nelze. Mám několik stentů a také bajpas a s každám cévním lékařem jsem diskutovala a vím, že nelze. Nějaké prášky na cholesterol jsou, ale prostě v těle funguje více věcí špatně a uměle to změnit nelze. Vzpomeňte si na to, když jste porcovala nějaké maso nebo droby, jak žíly vypadaly. A s rím žádnou dietou nebo přípravky, nic neuděláte. Jen je potřeba trvale žít a stravovat se s rozumem. A přípravky uměnit za pohyb a sport.
Většina receptů pro údajné pročstění zanesených cév se sestává se samých zdravých potravin, takže jestli nepomůže, tak ale neublíží. Poslední návod, co jsem četla se sestával z nastrouhaného křenu zalitého červeným vínem, hned za pár hodin k použití. Berou se max. 4 polévkové lžíce za 24 hodin. Nezkoušela jsem to.
To červené víno zkouším pořád .
Přesně tak, středomořskou stravu, kde je hodně zeleniny, saláty, ryby a olivový olej, klíčky, luštěniny, cereálie. Prostě hodně vlákniny a minerálů. Vynechat živočišné tuky, uzeniny, uměle vyrobené potraviny a cukr. A pohyb a pít vodu! Tabletky na cholesterol jsou zrádné svými vedlejšími účinky.
Cévy lze pročistit pouze vhodnou dietou, žádné léky nepomůžou, bypas je jen dočasné řešení, které neřeší příčiny. Přestaňte jíst maso, mléčné výrobky a omezte vejce a i již zanesené cévy se po čase pročistí. Tátovi to pomohlo, bypasu se vyhnul. Jí pouze občas vejce, sem tam si dá steak, protože ho miluje (tak dvakrát ročně). Dnes je bez jakýchkoliv léků.
hinato, není bypass jako bypass. Záleží, kde ho máte. A nejíst maso: To je hodně velký nesmysl. Já vlastně nic moc nesmím, jen maso. A ve středu jsem si byla pro shunt a bypas mám od podzimka z loňska. To, co píšete, to je hodně zavádějící a nesmyslné.
Na jaře medvědí česnek.
Ale na začátku s ním opatrně, dávky pomalu zvyšovat. Aby se neutrhl velký plát najednou, hrozí trombóza. Z listů si udělat pesto, přidat do špenátu, udělat si svůj špenát do mrazničky, nebo celé listy zamrazit a používat do polévek, pomazánek.
Ale pohyb /sport, práce/ a zdravá strava, to jistí, nelze se spoléhat na jednu bylinku.
Výše vidím dva trošku odlišné názory na používání masa masných výrobků. Já bych šla střední cestou. vynechat paštiky a uzeniny, uzené maso, tučné maso. Jíst libového masa tak jenom 5 dkg denně, 3 vejce do týdne, 1,5 ml mléka denně, kysané výrobky ze zeleniny /kvašené/ plus kefíry a jogurty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.