Zdravím, můžete mi prosím někdo poradit když uvařím brambory rozmackam je a dám do uzaviratelneho kbelíku. Jde mi o to jak to déle hlavně vydrží. 1- otázka můžou být teplé ty brambory? 2- a nebo je lepší je dát do nějakého pytle? Děkuji vám za pomoc
Známému začaly brambory ve velkém hnít, tak je přebral a vařil praseti. Uskladnoval je v takovém tom pevném průhledném pytly, plnil asi polovinu, aby stačil zkrmit jak to otevre, hned horké a snažil se neprodysne uzavřít. Měl toho asi 10 pytlů, prý to tak dělali i doma, když byl děcko. Vydrželo mu to do zkrmeni.
Musíš to rozmačkat už horké aby se i v tom pytli do kterého to budeš dávat zabily bakterie. Když se ti to podaří zavřít tak aby k tomu nešel vzduch, vydrží ti klidně měsíc, dva i víc . Ono se to logicky dělá za horka, protože rozmačkat vřelý brambor jde lip než studený. Já to z kotle tahám krátkou plochou lopatou. Nasypu třetinu nádoby, uplácám aby se rozdrtily a přidám další třetinu. Mám dvouplášťový kotel z polní kuchyně který funguje jako papiňák, takže není problém brambory rozvařit do měkka bez toho aby se přípálily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.