Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat silaz brambor

Od: kuba7255® odpovědí: 2 změna:
Zdravím, můžete mi prosím někdo poradit když uvařím brambory rozmackam je a dám do uzaviratelneho kbelíku. Jde mi o to jak to déle hlavně vydrží.
1- otázka můžou být teplé ty brambory?
2- a nebo je lepší je dát do nějakého pytle?
Děkuji vám za pomoc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x
Známému začaly brambory ve velkém hnít, tak je přebral a vařil praseti. Uskladnoval je v takovém tom pevném průhledném pytly, plnil asi polovinu, aby stačil zkrmit jak to otevre, hned horké a snažil se neprodysne uzavřít. Měl toho asi 10 pytlů, prý to tak dělali i doma, když byl děcko. Vydrželo mu to do zkrmeni.

hodnocení

0x
Musíš to rozmačkat už horké aby se i v tom pytli do kterého to budeš dávat zabily bakterie. Když se ti to podaří zavřít tak aby k tomu nešel vzduch, vydrží ti klidně měsíc, dva i víc . Ono se to logicky dělá za horka, protože rozmačkat vřelý brambor jde lip než studený. Já to z kotle tahám krátkou plochou lopatou. Nasypu třetinu nádoby, uplácám aby se rozdrtily a přidám další třetinu. Mám dvouplášťový kotel z polní
kuchyně který funguje jako papiňák, takže není problém brambory rozvařit do měkka bez toho aby se přípálily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]