Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit zaparu mezi nohama

Od: begi25® odpovědí: 17 změna:

Dobry den,pokud tohle nekdo cte a je obezni snad my poradi.Mezi stehnama a pod brichem mam porad zapar.Svedi to a neprijemne pachne.Ješte sem nebyl na kozni,chci to skusit sam.prosim poradte neco co opravdu funguje.Koupu se co druhy den,skusil sem ocet z vodou atd.Nepotrebuju radu schudni.Dekuji vsem za odpoved.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já si myslím, že by stačila sprcha každý den, antibakteriální mýdlo Protex, k dostání v každé sámošce za 18kč, utřít a máznout krémikem pro mimina a čisté, bavlněné spoďáry.

martinna*
hodnocení

4x

Základem je takové místa udržovat v čistotě a hlavně v suchu. Mám muže ležáka tak to známe. Neumývat mýdlem-pouze vlažnou vodou a nedřít ručníkem. Vyfénovat do sucha. Zkuste v posteli "větrat" toto místo. Po umytí si kupte obyčejný IMAZOL-a jemně natřít. Stačí 3x denně malou vrstvu.Převis na břiše nemá vzduch,to místo se potí -zapařuje a tudíž pod tou kůží udržuje toto místo stále vlhké. Používat jen čistě balněné trencle.Rada z vlastní zkušenosti. Za 3 dny uvidíte změnu. Preventivně až to bude vyléčené to mazejte po koupání SUDOCREM...oboje se používá na dětské prdelky a je velmi účinné. Stačí malé balení na dlouho. Cenou se vejdte celkem 200-250 kč.

senior
hodnocení

3x

Zápar je opruzenina?

marieclaire.cz/...

V článku máte i rady, jak a čím v domácím prostředí, nebo z lékárny.

Já doporučuji něco se zinkem.

Octanový krém není také špatný, nebo Rybilka.

Ale asi ten Váš problém by už měl vidět lékař.

Octan je na otoky

hodnocení

3x

Udělejte si koupel s hypermanganem, nebo s dubovou kůrou, nebo aspoň z toho obklad. Namazala bych Sudocremem, ale pokud se to objeví znovu, skočte si po neděli na kožní. Koupat se každý druhý den je nedostatečné.

pb®
hodnocení

3x
Myjte se denně a po důkladném osušení natřete opruzelá místa Imazolem, používá se pro miminka a funguje skvěle.

floro*
hodnocení

3x
Pokud to je to zapáchající, s největší pravděpodobností se jedná o kvasinkovou infekci. Důležité je udržovat to v čistotě, hodně větrat (kvasinka miluje teplo, tmu, vlhko a anaerobní podmínky) , ne mazat ničím mastnym jako jsou indulony, bepantem atd. Dobrý je Neocid gel (desinfekce), kokosový olej, olej z grepovych jader, velmi dobrý je tee-tree olej a to nejen jako lék, ale i prevence. Taky se na kvasinku používá fialka nebo-li gencianka, ale u ní je blbe, že barví.
Důležité je také omezení cukrů a sacharidů ve stravě, protože to kvasinka miluje. Cukr ovlivňuje mikroflóru na povrchu kůže.
Kvasinka na kůži je často problém při kojení, taky jsem s ní po narození dcery bojovala, takže vám pisu z praxe.

lidus*
hodnocení

3x

SUDOKRÉM, osobně vyzkoušeno, dobře umýt, usušit, napřít vrstvu sudokrému.

hodnocení

2x

Kamarádce se osvědčilo Panthenol Spray /pěna/, k dostání v lékárnách.

motak
hodnocení

2x
No nedovedu si představit se koupat/sprchovat každý druhý den. A pokud bych byl obézní,to už vůbec ne.

hodnocení

1x
Batrafen, ale je jenom přes recept od lékaře. Nedá se pořídit ve volném prodeji.
Na tyto potíže funguje skvěle. Mám vyzkoušeno.
Také doporučuji kůži pořádně osušit, nenechávat vlhkou a nosit prodyšné oblečení z přírodních nezaparujicich se materiálů, ve kterých se kůže nepotí.
Batrafen předepíše praktický lékař. Kdybyste šel na kožní, zadanku nepotřebujete.

pet32
hodnocení

1x

Mytí každý den, můžete vyzkoušet dětský pudr a postižená místa zasypat. Jestli nechcete do vany, tak žíňkou omývat postižená místa.

liska5
hodnocení

1x

Potírat jablečným octem, oplachovat v růžovém hyparmangánu, používat zásyp s antimykotickým účinkem, místa po koupeli vysušit a větrat. Omezit ve stravě cukr! Sladké podporuje množení kvasinek a plísní.

tomas11*
hodnocení

1x

Mně kdysi v lékárně doporučili toto a vždy mi to pomohlo skoro okamžitě.

pilulka.cz/...

hodnocení

1x

Častější hygiena, než se kůže uzdraví a k tomu na zaschnutí pudr, může být i tekutý a obložky - tzn. místo ošetřit a aby se kůže nedotýkala, vložit tam např. obvaz, mul(např. z prošlé autolékárničky), čistý kousek bavlněné látky(např. z prostěradla).

Ještě co se nejvíce osvědčilo, je jarischův roztok - zakoupíte v lékárně.

leska
hodnocení

0x

Dobrý den,vím z vlastní zkušenosti ,že je to velmi nepříjemné.Vyzkoušela jsem všechno,co tu píšete.Pomohl mně až dětský zásyp Aviril.Nejprve denně umýt,vysušit dobře a zasypat slabou vrstvou zásypu.

Mast z lékárny Clotrimazol,ten je specielně na opruzeniny a zapařeniny a kvasinky,vyzkoušeno a-vše ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]