Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup gynekologa- byl správný?

Od: adela* odpovědí: 21 změna:
Ahoj, před nějakým časem jsem navštívila poprvé gynekologa, ve svých 26 letech, z důvodu špinění před MS,spinila jsem třeba i týden, plus bolesti v podbřišku, též před MS. Hodně dlouho jsem se odhodlavala, protože jsem panna. Gynekolog mi řekl, že můžu mít rakovinu děložního čípku, vytkl mi že jdu tak pozdě, prý se chodí na gyndu v 15. Poté mi řekl že je pro něho moje pochva nepoužitelná a poslal mě do nemocnice, kde mi provedou dilatací děložního hrdla a stěr z děložního čípku. Co mě zarazilo, že mě vůbec nevyšetřil na koze, tudíž ani nezjišťoval, jak je, či není moje pochva prostupná. Je to normální? V nemocnici mi provedli tu dilataci a stěr pod narkózou. Připadala jsem si jako kus masa a ne jako žena.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pan doktor asi nějaké zkušenosti mít bude - proto vás poslal do nemocnice rovnou, aniž by vás trápil zbytečným vyšetřením.

zena*
Buďte ráda, že se nesnažil o vyšetření sám, bylo by to dost nepříjemné, v tomto případě je lepší ta narkóza v nemocnici nebo dětská gynekologie.

liska5
hodnocení

2x

Mně to připadá celé divné. Že si netroufl na vyšetření sám. Vždyť i panny používají tampony, tam je otvor na odtok menstruační krve, to není celistvá blána.. Na co potřebují dilatovat děložní hrdlo, když jde jenom o stěr z děložního čípku? Ten lze udělat i u dítěte ambulantně tyčinkou.

senior
hodnocení

2x

Ano, pan doktor se zachoval správně. S Vaším přístupem ke svému tělu nemohl udělat lepší věc a svěřil Vás do do rukou vyšší instance.

Pomohli Vám tam? Pomohli, tak co řešíte?

Lidský přístup k člověku, který dbá o své zdraví ano, ale neukázněný člověk-pacient, který se o své tělo nestará, potřebuje určité vymezení.

A podle tohoto dotazu Vás odhadl celkem dobře.

doplněno 14.10.20 07:52:

Vy si ani neuvědomujete, jak jste si mohla ublížit s vynecháním prohlídek. Dnes je plno onkologických onemocnění a když přijdete pozdě, tak máte před sebou velice nepříjemnou léčbu, odstranění reprodukčních orgánů, v nejhorším případě jen pár let života.

Gynekologických ordinací je dost, třeba za nimi budete muset i cestovat. Jinak já mám lepší zkušenost s muži-lékaři. Co jsem měla jednu gynekoložku, tak ta byla velice nepříjemná a tvrdá při vyšetřování, které bylo bolestivé.

Musíte hledat, zkoušet a nebát se i opakovaně změnit lékaře, než si sednete.

adela*
hodnocení

Říká vám něco stud a strach? Asi ne. Víte, jsou ženy, které se bojí a stydí s intimními problémy jít za lékařem. Já si jsem vědoma toho, že jsem již měla asi navštívit gynekologickou ambulanci dříve, ale strach byl silnější. A nepomohli mi, příčinu mých potíží gynekolog nezjišťoval, poté co se mu do ruky dostal negativní výsledek cytologie, řekl mi, ať přijdu zase za rok. Naštěstí se mi stav sám upravil, sice ne úplně, ale zvykla jsem si.

hodnocení

1x

Posuzovat práci gynekologa nepřísluší lidem (laikům) na internetové poradně. Ovšem pokud svému gynekologovi nevěříte Vy sama, tak ho změňte. Na to máte právo.

k2

Proc ne? Praci jinych odborniku (automechanik, remeslnik, elektikar ci jiny doktor) na internetove poradne posuzovat lze? Protoze to se tu deje vcelku bezne...

hm*
hodnocení

1x

Nebudu se vyjadřovat ke gynekologovi, ale obecně mám dojem, že téměř všichni lékaři považují pacienty buď za malé děti, nebo prostě za "další".

adela*
hodnocení

Ano, jako malá holčička jsem si připadala, teď se už i za panenství stydím.

jhfdgh
hodnocení

0x
Ano, je divné, že se vás ani nepokusil vyšetřit. Mohl vás taky poslat na dětskou gynekologii, mají tam menší zrcadla. Dělal vám ultrazvuk? Přijde mi jako nesmysl, že by vás vůbec nijak nevysetril a na základě ničeho vás poslal pod narkozu. Myslím, že nepíšete všechno.
adela*
hodnocení

Ultrazvuk mi dělal a co má být? Na utz mě může poslat kdokoliv, nepovažuji ho za úplné gynekologické vyšetření a už vůbec ne u dospělé ženy.

hodnocení

0x
Je to blbost! Rakovina děložního čípku je sexuálně přenosná nemoc přes HPV víry. Je nemožné, aby panna měla rakovinu děložního čípku.
doplněno 14.10.20 03:58: Ženám s touto diagnózou se proto doporučuje očkování na HPV virus, protože prý může zlepšit průběh rakoviny.
doplněno 14.10.20 09:22: Vaginální ultrazvuk se u panen nedělá! Ani cytologie stěr z děložního čípku!
adela*
hodnocení

Mě ten gynekolog řekl, že tuto rakovinu mít můžu. Názory různých gynekologu se liší, tak si pak vyberte, že.

etana*
hodnocení

0x

Ahoj. Co s vámi měli dělat, abyste si připadala na gynekologii jako žena? Postup lékaře byl správný.

adela*
hodnocení

Tak například si mohl odpustit poznámku, že je mu moje pochva nepoužitelná a podotýkám, že byl dost nepříjemný po celou dobu mé návštěvy, zvlášť u gynekologa očekává žena lidský přístup. K tomu postupu- na základě čeho posoudil, že mi udělají stěr pod narkózou?
etana*

No tak jděte příště k nějaké gynekoložce, kterou si vyberete. Vaše výhrady jsou poněkud směšné.

adela*
hodnocení

Však k němu už nikdy nepůjdu. Jen bohužel zjišťuji, že sehnat dobrého lékaře je těžké.

Dělejte jak chcete, ale většinou ti "sprosťáci" bývají praví odborníci. Jen si vzpomeňte na televizního Dr. House.

pb®
hodnocení

0x

Hlavně si odpovězte na otázku, jestli jste panna proto, že jste nikdy neměla pohlavní styk s mužem, nebo proto, že jste na sebe ani nikdy nesáhla, nestrčila si nic do vagíny, nemasturbovala... Protože pokud jste sice chlapa nikdy neměla (jaká to škoda, jsou skvělí), ale masturbace vám není cizí, pak bych o tom gynekologa vůbec neinformovala.

Ta jeho slova o nepoužitelné vagíně si mohl nechat od cesty, ale takové bohužel naše zdravotnictví je. Odborně mu není co vytknout, lidký přístup často připomíná spíše gestapo.

adela*
hodnocení

Tak prst si tam strčím bez problému
pb®

Tak zkuste dva a až půjdou i tři, nemusíte na gynekologii už nic vyprávět, jen pak jednou svému vyvolenému, až nastane ono poprvé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]