Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké kupujete kvalitní kravské máslo

Od: stenly* odpovědí: 10 změna:

Koupil jsem si máslo s kravičkou pěkně vymalovanou ,250g klasický obal kravského másla .No a co myslíte že se z něj vyklubalo no máslomargarin.Nikde ani zmínka o tom že tam je určitý obsah margarinu.Máte taky podobnou zkušenost nebo jaké kravské máslo je 100% kvalitní a nejvíce Vám chutná.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mam takovy pocit, ze kdyz se podivate na nazev na obalu, nebude tam urcite maslo, ale treba maslova pomazanka atd. Podobne jako spekacek musi mit urcite slozeni, nahrazky se jmenuji treba "opekacek" tak i maslo musi byt maslo. Pokud ne, vyrobce porusuje zakon.

lidka*

I u toho německého másla je stejný obsahu tuku 82 % jako u našich másel. To je jediný uvedený údaj. To jsem si ověřovala, když se mi poprvé dostalo máslo vyrobené v Německu do ruky. A protože na másle "ujíždím", tak jsem rozdíl samozřejmě hnedka poznala. Mají asi prostě jinou recepturu a nebo obsahuje sice 82 % tuku, ale větším podílem je zastoupený nějaký třeba rostlinný tuk. Tam se píše jenom tuk. A určitě souhlasím s testem, že Halíř je vynikající máslo.

doplněno 25.08.09 10:21:

Zde je ten test: data.idnes.cz/...

Podle obrázků kupujeme Poděbradské, Opočenské a dokonce i Polské Rokitnianka. Nejsem velký vyznavač másla, raději mám rostliný tuk (v mládí mě naučili a jsem líný na roztírání). Máslo dáváme jen na chleba s máslem nebo na nudle s mákem, jinak nepoužíváme. Máslo kupujeme především podle ceny a jak se dívám kupujeme celkem dobře hodnocené 1.8-1.9 :-D

Halíře určitě příště prubnu, ale pochybuji, že poznám rozdíl. Už jsme jej také měli a na nic zvláštního si nepamatuju :)

doplněno 26.08.09 07:42:

věřili byste, že dáváme máslo na chleba s máslem? To jo tedy věc... chtěl jsem napsat na chleba s medem *smich*

stenly*
hodnocení

Jo to je přesně ono je tam napsáno obsah tuku 82% hm.Budu si na to dáva pozor a zkusím máslo Halíř.Děkuji Vám všem za odpovědi

celp*

Základní složka mléka _ mléčný tuk _ má vždy stejné složení, které je možné v omezené míře ovlivnit skladbou krmení a tím, zda se krávy pasou na louce nebo jsou chovány uvnitř. Mléčný tuk tvoří běžné máslo minimálně z 80 %. Druhou podstatnou složkou másla je, i když to tak na první pohled nevypadá, voda. Ta tvoří maximálně 16 % mléka. Kromě těchto dvou ingrediencí obsahuje máslo také laktózu, nasycené a nenasycené mastné kyseliny, mléčné bílkoviny a minerální látky.

madla*
hodnocení

2x

Ve spotřebitelských testech, které provádí MF Dnes zvítězilo co do kvality máslo Dr. Halíř, které je běžně k dostání v supermarketech. Bohužel odkaz na test neuvedu, musela bych si dát práci s hledáním, ale pokud se někomu hledat chce, tak to na internetu dohledá.

jabraka*
hodnocení

2x

Našel jsem povídání s ČT o zjišťování kvality másla.Třeba ti to dá odpověď nejen na tvou otázku.

ceskatelevize.cz/...

JABRAKA

hodnocení

2x

Mám ráda TATRA máslo z mlékárny Hlinsko,i mnoho jiných výrobků od nich nemá chybu,jsou vyrobeny z mléka od krav z čisté Vysočiny.

lidka*
hodnocení

0x

Takový ten máslomargarin - to je máslo vyrobené v Německu. Takže když je možné si vybrat, tak máslo vyrobené u nás. Tak jsem šla schválně kouknout - v ledničce mám naši klasiku - Jihočeské máslo. Na něm si stále ještě opravdu pochutnám. A i na dalších u nás vyráběných. A když mi naši při větších nakupech přivezou to "německé" a tak ho nechávám raději na vaření a pečení. *jasne*

doplněno 25.08.09 09:08:

Ani pěkně vymalovaná kravička kvalitu nezachrání. *smich* Hledat výrobce, je tam vždy uvedený.

moxa*
hodnocení

0x

Horácké máslo z bývalé Hypernovy *palec* Stoprocentní kráva, vynikající chuť a dobrá roztíratelnost :) Cenu nevím, ale není nějak výjimečná. To máslo mi hodně připomíná domácí máslo, které jsem okusila na Slovensku. Slovenské máslo se dá koupit v těch stáncích s ovčím sýrem apod a je výborné. Ale to už je díky ceně sváteční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]