Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kojení - mokré tričko

Od: nicol* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, mám stále mokrou podprsenku i tričko po kojení. Vždycky už si po kojení připadám že nic a najednou zase... Hlavně ráno díky za radu :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Kupte si savé vložky do podprsenky pro kojící ženy.

hodnocení

5x

Hledejte něco takového

drmax.cz/...

prvni-lekarna.cz/...

katy*
hodnocení

Za sebe můžu doporučit Livsane z Benu, hlavně musí být příjemné a savé ;)

nicol*
hodnocení

Tak diky jsem zkusila ten Livsane aa funguje to, jen škoda že jsem nevěděla dřiv *bzum*

pb®
hodnocení

2x
Kupte vložky do podprsenky, vyplatí se prací . Časem to ustane, na začátku kojení často žena kojí z jednoho a z druhého prsu jí kape, nebo slyší plakát cizí dítě na druhé straně ulice a mléko se jí automaticky spustí.

hodnocení

0x

Vkládaly jsme si kdysi do podprsenky vyvařenou a vyžehlenou látkovou plenu, pomohlo to, ale je fakt, že tyto pleny dneska už asi používá málokdo. Jaga.

nicol*
hodnocení

Díky moc všem! Počkat a to je fakt, že uslyším cizí dítě a spustí se mi to? :D Jsem teprve na začátku tak se učím.

Je to individuální, ale stát se to může.

floro*
Přesně tak

floro*
hodnocení

0x
Ano. Jde o spouštěcí reflex podmíněný tvorbou a vyplacení oxytocinu na základě nějakého vnějšího podnětu. Ten může být mechanicky tím, že se miminko prisaje a nebo emocialni. K tomu někdy stačí jen pohled na miminko, nebo právě pláč nebo někdy i ta správná situace. Prostě vliv koktejlů poporodnich hormonů, které navozují ten mateřský pud. Bez tohoto spouštěcího reflexu lze z prsa někdy jen těžko dostat. Jinak by nám mléko s prsou samovolně vytekalo. No a to pak dela problém při mechanické odsávání mléka odsavackou a pak mylné představě, že dotyčná nemá mléko. Odsávání o množství mléka nemá vůbec žádnou vypovídací hodnotu.
Jinak toto spouštění mléka se tak kolem půl roku upraví.
pb®
Přesně tohle jsem měla. Dítě jsem nakojila, odsávačka že mě dostala pár kapek. A možná je to tak v pořádku, co by mělo moje tělo plýtvat drahocennou tekutinou kvůli elektrickému spotřebiči.
katy*
hodnocení

ŠKoda že není nějaký reflex, kterým to jde naopak zastavit *smich* nebo je? zatím tedy spoléhám na ty vložky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]