Kupte vložky do podprsenky, vyplatí se prací . Časem to ustane, na začátku kojení často žena kojí z jednoho a z druhého prsu jí kape, nebo slyší plakát cizí dítě na druhé straně ulice a mléko se jí automaticky spustí.
Vkládaly jsme si kdysi do podprsenky vyvařenou a vyžehlenou látkovou plenu, pomohlo to, ale je fakt, že tyto pleny dneska už asi používá málokdo. Jaga.
Ano. Jde o spouštěcí reflex podmíněný tvorbou a vyplacení oxytocinu na základě nějakého vnějšího podnětu. Ten může být mechanicky tím, že se miminko prisaje a nebo emocialni. K tomu někdy stačí jen pohled na miminko, nebo právě pláč nebo někdy i ta správná situace. Prostě vliv koktejlů poporodnich hormonů, které navozují ten mateřský pud. Bez tohoto spouštěcího reflexu lze z prsa někdy jen těžko dostat. Jinak by nám mléko s prsou samovolně vytekalo. No a to pak dela problém při mechanické odsávání mléka odsavackou a pak mylné představě, že dotyčná nemá mléko. Odsávání o množství mléka nemá vůbec žádnou vypovídací hodnotu. Jinak toto spouštění mléka se tak kolem půl roku upraví.
Přesně tohle jsem měla. Dítě jsem nakojila, odsávačka že mě dostala pár kapek. A možná je to tak v pořádku, co by mělo moje tělo plýtvat drahocennou tekutinou kvůli elektrickému spotřebiči.
katy*
ŠKoda že není nějaký reflex, kterým to jde naopak zastavit nebo je? zatím tedy spoléhám na ty vložky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.