Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vařit kuřecí maso

Od: klarkakalrka odpovědí: 13 změna:
Jak dlouho vařit kuřecí maso?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Kuřecí či krůtí plátek / nejlépe prsní/ říznutý kolmo na vlákna, lehce naklepaný a osolený, okořeněný, když zprudka opečete na kapince řepkovéko oleje nebo sádla na pánvi, tak stačí pár minut z každé strany. Za sedm minut lze podávat. Pokud ten tuk vadí, tak ho odsát ubrouskem. A k salátu, o kterém jinde píšete, je to daleko lepší. Vařit je zdlouhavé a tolik nechutná. Vařila bych jen tu kostru zbavenou toho nejlepšího masa na polívku, nebo kuře celé upekla. Kalorie to moc nemění, zato chuť super.

liska5
hodnocení

4x

Ringo, ta dieta by mohla být chutná, když už do toho investujete tolik sebezapření. Já, být Vámi, si koupím remosku. To je investice na desetiletí. U mne do smrti.:-D Já jsem si pořídila její obdobu: Pečenku mini - ETA. Od remosky se liší, že je hranatá. Ta se líp po vychladnutí vejde do ledny. Peče poklice, tak se jídlo jen tak nepřipálí. Múže to stát na lince. Nahážu tam pokrájenou zeleninu- cuketu, pórek,.. pár brambor, položím na to plátky masa nebo filé, okořením posolím, pokapu olejem /nebo ne/, zapnu a nestarám se. Někdy za půl hodiny, jindy za hodinu to otevřu a mám hotovo. Není tam odstupňovaný termostat, jen jedna teplota. A ta stačí, abych si v tom upekla půl kuřete, králíka na česneku,plněné papriky, dukátové buchtičky či pizzu. Časy jsou v příručce, recepty taky.. Když to ještě nebude měkké, tak chvíli pokračuji. Každé maso je jiné.

Můžeš si koupit mraženou zeleninovou směs pod svíčkovou, na to kusy kuřete, dva bobkové listy, celý citron na plátky bez té žluté slupky osolit a upéct. Já si na to maso dávám ještě špek, neboť nedržím dietu. Zato tam nedám mléko ani smetanu, jak by dali jiní. A takhle to sním. Na co mixovat. Mívám to většinou na 2-3x.

hodnocení

1x

To chcete vařit na nějakou dietu? Kuřecí bud peču nebo podusím na zelenině, ale vařit ve vodě, to bude asi nějaká přísná dieta žlučníková nebo na slinivku. Záleží, jestli vaříte celé kuře vcelku nebo kousky nebo plátky. Vařte a občas do toho píchněte, plátek bude hodně brzo.

hodnocení

1x

Záleží na tom, na co nebo k čemu to vařené kuřecí maso potřebujete. Když potřebujete jen maso, horká voda, zelenina a půl hoďky varu stačí. Když chcete ještě dobrou polévku, pak studená voda, maso, zelenina, hrstička celého pepř, 2 kuličky nového koření, malý hořák, ztlumit a nechat "táhnout" bez varu od samého rána až do oběda. Opravdu má jinou chuť i polévka i maso, než když se vaří klokotem. Miluji papiňák, ale na kuřecí a slepičí vůbec!

hodnocení

0x

Na to není jednoznačná odpověď. Záleží na mnoha okolnostech. Jestli v hrnci obyč, nebo papiňáku, se zeleninou, nebo bez, prudce, nebo pozvolna.

Vlastně jedna odpověď by byla...až bude měkké.

liska5

Ringo, normálně už blbnu.*alene* Já jsem psala odpověď Vám, místo tazatelce. Nějak mne uhranul ten mystický obrázek a ještě jsem měla v hlavě ten Váš "salátový" dotaz..

Tazatelce se tímto omlouvám. Snad se jí něco z odpovědi hodí.

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

liska5

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

liska5

hodnocení

0x

Nepíšete na co, pokud na polévku, tak čím déle, tím je vývar lepší.

bublaaa*
hodnocení

0x
Záleží na účelu vaření. Maso do bíla a do měkka k bramborám třeba jen 10-15 minut, do polévky 20-25 minut, kuřecí pyré cca hodinu a černý škvarek 1.5 hodiny a déle. Při delším vaření zůstává černá hmota již celkem konzistentní.

hodnocení

0x

Maso se vaří, pokud potřebujeme vývar na polévku nebo do omáčky (ale obecně je lepší použít kosti apod., masa je škoda). V jiných případech ho dusíme. Kuře je udušené poměrně rychle, chce to zkoušet vidličkou - já třeba mám ráda úplně se rozpadající maso, někomu jinému zase vyhovuje tužší, méně hotové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]