Nejste přihlášen/a.
Děkuji všem za odpovědi zkusím to tedy nějak vymyslet . Snad to pomůže. Chtěla bych ještě zmínit ,že to řeším hlavně pro to , že ho nedávno srazilo auto , kvůli tomu že ho neviděl prý se mu schovalo za část obroučky na brýlích. Takže byl v nemocnici a teď už je doma. Má pár zlomenin . Často má mobil , ale já mu ho beru a jelikož se nemůže moc hýbat tak je prost Benz mobilu. Upřímně nevím jestli mu tím pomáhám. A u očaře jsme byli ještě před tím ten říkal , že se mu opravdu rychle oči zhoršují. Chci jen ještě dodat , že to není jen úkolama, které dělá ale také chodí přednášet na soutěže své prezentace a pak ještě má instagram kam fotí fotky a hraje hry s přáteli . Byl teď asi 10 let často nemocný a tím pádem když byl doma tak vždy jen koukal do PC, na. Tv, mobilu, tabletu, foťáku atd . A za těch deset let co to tkle probíhalo , že každou chvíli byl na fb aktivní i když byl v škole a měl hodinu atd. si na to nějak navykl a začali se mu zhoršovat ty oči . Jelikož prostě nechodí ani moc spát . Prý nemůže usnout a kamarádi si s ním chtějí zahrát pubg , tanky ,wow, lol, a další hry...Teď už si s kamarády nepíše ani nehraje za to i tak je pořád na pc i když už má vše hotové ...nevím co s ním mám dělat .
Jinak se omlouvám pokud jsem někam dala špatně text nebo odpověď . Moc s internetem neumím . Je mi 60 a nikdy jsem moc PC nepoužívala
Občas se zadívat hodně do dálky. Zaostřit, dívat se na detaily. Zvednout hlavu od počítače a dívat se z okna,sledovat detaily, prádlo na balkonu vzdáleného domu, věžička vzdáleného kostela, větve stromů. Prostě se zadívat do dálky tak často, jak to jenom jde. Zkoušet, na jakou vzdálenost ještě přečte SPZ auta, nějaké nápisy, atd. Dívat se, zaostřovat. Učitelé se vztekají, když žák nesleduje co je na tabuli a dívá se dlouze z okna, prý se dívá do blba, ale přitom mu oči odpočívají, nevědomky si je cvičí, uvolňuje oční svaly, atd. Dívejte se do dálky, sledujte detaily. Námořníci také soutěžili, kdo dřív uvidí plachtu na obzoru, tedy loď, nebo kdo první zvolá "země!"
Dlouhodobé zírání do počítače očím škodí, je to jednostranné zatížení. Syn by se měl zaměřit na to, aby pravidelně mrkal, aby neměl suché oči, případně koupit nějaké zvlhčující kapky, aby očím ulevil.
Kdysi jsem na to byla upozorněna oční lékařkou a když jsem se na to zaměřila, opravdu jsem zjistila, že u PC strašně málo mrkám. Radila mi, abych si k PC dala lísteček s upozorněním, abych na to nezapomínala. Nesmí x hodin zírat do PC, je potřeba dělat přestávky a zaměřit oči např.do dálky. Myslím, že po pubertě se mu dioptrie ustálí a nepůjde to tak rychle. Poraďte se s oční lékařkou, určitě nějaké oční cviky budou prospěšné.
A k vůi řidičáku, ať si nechá zapsat kombinaci čočky nebo brýle. Bude mít možnost volby s čím bude řídit. Spousta doktorů píše pouze brýle a pak bude mít bez brýlí s čočkama s PČR zbytečně problémy.
Málo kdo to ví, že to tak jde. Stačí říct při žádosti o řp doktorovi, že chce čočky i brýle.
01. Ochrana nebo korekce zraku
01.01 Brýle
01.02 Kontaktní čočky
01.05 Oční kryt
01.06 Brýle nebo kontaktní čočky
01.07 Specifické optické pomůcky
Oči jsou obrazem jater. Měl by mít pestrou stravu s dostatkem zinku a A vitaminu.. Šetřit játra, tudíž omezit živočišné tuky, těžká smažená jídla, buřty, paštiky, chipsy, zákusky, energetické nápoje...A.jednou později bacha na alkohol
. Místo živočišných používat tuky nenasycené- panenské oleje olivový, ze semínek - ty na salát. Chodit ven a koukat do zeleně. Pohyb na čerstvém vzduchu tělo okysličí a zlepší metabolismy.
Zinek - dýňová semínka, klíčky, ryby, ořechy,mandle, melasa, vločky, luštěniny, maso králičí, krůtí, žampiony, cereálie, droždí, česnek... ,
A vit- zelená petržel, žloutky, vařená mrkev, játra z dom.chovu, tučné ryby,oranžové ovoce a zelenina / hokkaido/, paprika, řeřicha, salát, špenát, hrášek, tučný sýr...
A vit ne v tabletkách, takovým se může předávkovat.To jedině přesně na předpis. Jak je na tom s krevním cukrem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.