Ahojte, stala se mi nemilá věc a to, že se mi rozjel zip na poklopci u kalhot. Jsou to mé oblíbené kalhoty a nechci je vyhodit, mám je krátce. Má s tímto někdo zkušenost a mohl by mi poradit. Předpokládám, že opravit to jde, ale vzhledem k tomu, že v zipsu chybí jeden zoubek a jezdec se zdá být taky špatný, bylo by lepší vyměnit celý zip nebo jen všít zoubek jak radí na internetu pomocí nitě? Příkladem i foto.
Úplně vespod uštípněte jeden nebo 2 zoubky z druhé strany než je jezdec. Jezdce nasaďte a to místo bez zoubků několkrát dookola zašijte, aby jezdec nemohl vyjet. Mnohokrát vyzkoušeno.
Dobré by bylo dát to celé opravit do Krejčovství-opravy oděvů, nebo najít šikovnou švadlenu. V našem městě máme takovou opravnu, třeba ji najdete i u vás. Někdy to opraví i Vietnamci, ti jsou na takové věci šikovní, zkuste se zeptat.
Někdy na krátkou dobu stačí jezdce kombinačkama opatrně.smačknout.Chvíli to vydrží.Druhý stupeň je výměna jezdce,a potřetí celého zipu,čtvrtý level je koupě nových kalhot.
V galanterii si kup na ten svůj zip pouze jezdec. On se ten jezdec časem ohne nebo i praskne a pak se rozpojí od té druhé strany zoubků.
Škoda přešívat celý kompletní zip. To je nesmysl. Jen jezdce.
Nevím, zda přes konce, kde jsou plíšky co by dorazy a nebo zepředu? Mě se to povedlo i zestrany navléknout ten nový jezdec. Hlavně pořádně namazat WD-40 nebo jiným olejem, jinak to praskne nebo se zničí zoubky. Několikrát zapnout a rozepnout a pak hodit do pračky (k vůli tomu oleji).
V brašnářství vymění někdy hned na počkání. Malá oprava. Případně švadlena. doplněno 30.09.20 18:28: V brašnářství a u švadleny opraví jezdce, kdyby nestačilo, celý zip.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.