Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak vylepšit hotovou omáčku?

Od: omatesto odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

vylepšujete nějak hotové omáčky na těstoviny (jako jsou třeba od Panzani a tak)? Co do nich přidáváte?

Díky za inspiraci :)

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

9x
avatar jenyk
Nevylepšujeme, neb je nekupujeme.

 

liska5
hodnocení

4x

V životě jsem nekoupila, nevím jak chutnají.

Dělám si sama k těstovinám nejčastěji žampionovou. Jestli máte nějakou bez chuti, tak ji "předělejte" na sýrovou tak, že ji nastavíte taveným sýrem rozšlehaným v troše horkého mléka nebo smetany na vaření.

Jinak asi kořením, jak pepř, kmín, česnek, petržel, podle toho, co je to za omáčku.

 

figurek*
hodnocení

4x

můžu vám tak leda ocitovat názor mé babičky, když jsem ji viděl vylévat celý hrnec.

Nedobrou omáčku můžeš nastavit nějakou lepší, ale tím způsobem pouze a jedině tu lepší zhoršíš.

 

hodnocení

2x

Zdravíčko.

Jednou jsem neodolala a tuto "omáčku" koupila. Řeknu Vám, byla tak odporná, že ihned letěla do popelnice.
Nekupujte tyhle drahé odpornosti, jsou plné chemie a ještě k tomu hnusné.
Na těstoviny si udělejte svou.
Receptů na netu je kvantum, jenom nesmí být člověk s prominutím líný ;)

Zabere vám cca půl hodinky času.

 

hodnocení

1x

Nevylepšuju. Když je to nazvané omáčka, tak je to hotové a po převaření nachystané k jídlu.

Pokud si tam chceš doplnit zelené na ozdobu, tak můžeš.

Pokud si tam chceš nakrájet nějakou klobásu nebo uzeninu, tak klidně. Omáčka je tak chemická, že chuť uzeniny tu chemii nepřerazí.

Akorát při jejím vaření musím odsávat vzduch. Jinak by to asi nešlo vyvětrat.

 

pb®
hodnocení

1x

Někdy kupuju italské rajčatové omáčky z Lidlu. Ne boloňskou a arabita, ta je moc pálivá, ale ty, co jsou to v podstatě jen rajčata a zelenina. Trochu cibulky na směs másla a olivového oleje, na to mleté hovězí, nechat zatáhnout, tahle drcená rajčata, ještě pár rajčat a čerstvé bylinky ze zahrádky, sůl, nějaké to koření, česnek. K tomu těstoviny, dost často je pro sebe nahrazuju luštěninovými těstovinami, též z Lidlu, navrch parmezán či grana padano. Když chci hubnoucí večeři, místo těstovin si dám špagetovou dýni, to je jen hmota s minimem kalorií.

 

hodnocení

1x
avatar aja1946

Proč kupovat předraženou skleničku plnou chemie. Těstoviny miluju a omáček znám plno a jsou za chvíli a zdravé.

 

lidus*
hodnocení

1x

Bohužel jako spousta dalších i já omáčky vařím, ne, že bych chtěla já mám kupované ráda ale manžel to nejí.

 

hodnocení

1x

Ani jsem nevěděla, že to existuje. To je divné, že ji musíte nějak dochucovat. Tak jsem schválně pohledala a opravdu to existuje v malé skleničce, 450gramů za 65 korun. To bych za tu cenu měla té omáčky hrnec na týden :-Da byla by dobrá. Ale asi jste mladý kluk a nemáte na to nervy. Jenomže bohužel nevím jak to dochutit, když nevím jak to chutná a podle popisu už by to mělo být hotové a stačí pouze ohřát. *nevi*Ale moc se takovými věcmi neživte, není to zdravé.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]