Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UPMD Praha nebo VFN Praha

Od: simona1 odpovědí: 11 změna:

Ahoj holky,

jsem těhotná. Moje první těhotenství skončilo předčasným porodem a úmrtím dítěte. Můj gynekolog mi doporučil, abych docházela na vyšetření do UPMD nebo do VFN v Praze. Máte s tím některá zkušenosti? Na internetu jsem se dočetla, že se platí docela vysoké poplatky za poskytnutí péče v UPMD.

doplněno 29.09.20 18:26:

Za péči ráda zaplatím, jen by mě zajímalo, kolik je to cca peněz. Již jsem platila 4 tisíce svému gynekolovi za těhot. balíček a co jsem se dívala, tak i služby v UPMD jsou placené, ale nikde není napsáno, jaká je celková částka za péči v UPMD v prenatální poradně.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Paní Simono, s výběrem Vám poradit nemohu, protože nemám jak porovnat > porovnávala bych jenom ceníky. Ale zaráží mne Váš původní gynekolog a jeho přístup k Vám. Jestli vrácení peněz za služby, které Vám není schopen poskytnout, nenavrhnul on sám, měla byste si podle mne o ty 4.000 Kč říct Vy.

arny1
29.09.20 15:47
hodnocení

0x

Vfn

hodnocení

0x
Žádnou čerstvou zkušenost nemám, jen jsem v Podolí narozená, máma vždy vzpomínala, jak to bylo bezvadné, v tomhle případě bych osobně volila Podolí.. Přečtěte si tenhle blog blog.aktualne.cz/... se najdou spokojené a nespokojené maminky, stačí vyhledat na netu recenze na obě porodnice.Přeji Vám lehký porod a krásné a zdravé miminko.*houpy*doplněno 30.09.20 09:53: @simona1 v odkazu na blok je popsáno, co Podolský balíček obsahuje. Jinak mi tedy přijde neetické, pokud si Váš původní gynekolog vzal 4 tisíce za těhotenský balíček a přitom Vám péči neposkytne a posílá Vás jinam. Nevím, u jaké jste zdravotní pojišťovny, ale např. VZP poskytuje těhotným příspěvek ve výši až 3000 Kč, tímto příspěvkem byste pokryla případné poplatky, zkuste si vyhledat u Vaší pojišťovny a zažádat.Jaké příspěvky má VZP pro těhotné a jaké doklady musím předložit?Těhotné ženy a maminky po porodu mohou v rámci jednoho těhotenství dostat příspěvek z fondu prevence v souhrnné výši až 3 000 Kč, což je oproti roku 2019 o 1 000 Kč více. O příspěvek si můžete požádat od chvíle, kdy máte vystavený těhotenský průkaz, do max. 12 měsíců po porodu. Jako doklad je třeba předložit buď těhotenský průkaz, nebo pak rodný list dítěte. vzp.cz/... 30.09.20 09:55: oprava: blog *zed*
simona1
hodnocení

Podolský balíček mi přijde fajn, jsou tam důležité věci. Bohužel to taky nechápu, proč si můj gynekolog vzal tyhle peníze. Řekl mi,že budu potřebovat nadstandardtní péči, po tom, co jsem prožila u prvního dítěte. Já to v tu chvíli tak brala, ale všeho všudy jsem u něj byla 2krát a na 2. schuzce mi řekl, že jeho péče je nedostačující. Proto se teď zajímám o každou korunu, kterou mám platit, aby to zase nedopadlo katastrofálně.

etana*
hodnocení

0x

Asi bych vybrala Ústav, poplatky v tomto případě snad nehrají roli, jde o to miminko.

simona1
hodnocení

etana®

Neříkám, že nechci za péči o sebe a miminko platit. Chci tu nejlepší péči. Jde mi o to, že mám rizikové těhotenství (ted jsem v 11. týdnu) a můj gynekolog mi doporučil, abych na veškeré kontroly docházela do UPMD nebo VFN, aby péče v době těhotenství nebyla u něj, protože by byla nedostačující. Proto bych se chtěla zeptat, jestli někdo neví, na kolik KČ by mě vyšla těhotenská péče v UPMD. (nejde pouze o porod)

etana*
hodnocení

0x

Začetla jsem se do UPMD stránek a jejich ceníku, kde je celkem jasné, jak a co se platí. Normální, nikoliv nadstandardní služby jsou hrazeny z veřejného pojištění. Screening např. 1500 Kč, to není nic hrozného.

upmd.cz/...

simona1
hodnocení

etana®

Máte pravdu, ale já už zaplatila těhotenský balíček u svého gynekologa - 4 tisíce korun. Proto se mi nechce platit moc dalších peněz. Pokud by se jednalo třeba o platbu 1000 Kč, tak nemám problém, ale nechci, abych zase dala např. 4 tisíce

pb®
A co v tom těhotenském balíčku je? Já mám druhého syna skoro 4letého a neplatila jsem nic. Normálně každý měsíc kontrola s ultrazvukem, nějaké odběry, jsem RH- tak i nějaké navíc, screening v 1. trimestru v Gennetu a tam i tripletesty a velký ultrazvuk v 20.tt, genetický rozbor, protože stará matka. Od asi 38.tt poradny každý týden v porodnici.

simona1
hodnocení

Víš, já jsem už platila 4 tisíce svému gynekologovi za těhotenský balíček a nechci platit třeba další 4 tisíce...

etana*

Chápu, ale co nechápu je ten těhotenský balíček. To není žádná běžná péče, ale přednost v čekárně a spousta fotek mimina, to fakt není nutné. V případě proběhlého neúspěšného těhotenství je jistě i screening na pojišťovnu, jinak mi ten nadstandard připadá, pokud počítáte peníze, úplně nanic. V Ústavu mají placené služby, které bych asi využila, ale bez nich bych se taky obešla. Vaše obavy ale chápu. Jistě to tentokrát vše dobře dopadne, i VFN je dobrá, ať vyberete tu nebo Ústav, postarají se o vás. Pro mě je větší komfort ten Apolinář, ale to je jen můj názor. Já rodila v Motole v době, kdy bylo lepší rodit na poli, teď bych vybírala stejně jako vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]