Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký typ brambor na lupinky

Od: aneri13* odpovědí: 8 změna:
Jaký typ brambor použít na bramborové lupínky a
hranolky

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

veronica
hodnocení

7x

Používají se škrobnatější druhy - C. Po vyprání lupínků od škrobu vznikne porézní struktura, která dává křehkost.

 

hodnocení

3x

Varný typ C, případně univerzální B nebo přechodné typy BC a CB

 

lidus*
hodnocení

1x

Netuším zda moje brambory jsou ABC ale prý jsou sadba IMPALA, udělám z nich v pohodě vše.

liska5

Áčka jsou po uvaření pevné, máslové, vhodné na saláty.

Béčka jsou přílohové a do polévek. .

Céčka se snáze rozvaří, jelikož jsou moučnaté. Dobré na těsto, kaši a nejčastěji pro nižší cenu i na krmení.

Jsou i meziodrůdy, jako AB

lidus*

Dík za vysvětlení, vůbec to nesleduji, prostě co mám z toho vařím.

 

hodnocení

0x
avatar clayman
Brambory mají mít co nejvíce škrobu, tedy C. Po nakrouhání se proplachuji vodou...

 

hodnocení

0x
avatar pest
Za sebe mohu doporučit na hranolky, bramborák, americké brambory a lupínky odrůdu AGRIA

 

hodnocení

0x
avatar nonek
Zopakuji odpověď, která je nyní skrytá moderátorem...autor dotazu porušil pravidlo...A tady máte pět odrůd brambor, vhodných na hranolky...Russet Burbank, Innovator, Santana, Fontane a Agria...podtržené odrůdy jsou v Katalogu odrůd br/..., registrovaných v ČR...takže by nemusel být problém s nákupem

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]