Nejste přihlášen/a.
Na internetu je řada receptů, 1 máslo, 250 hladké mouky, ale část tam dává ještě vejce,, část ne, takže jak je to správně?
Tak jsem to dnes zkusila, ale dala jsem půlku pomazánkového a půlku másla a je docela dobrý, méně mastný a tudíž dietnější.
Já teda vždycky dělala štrůdl buďto z taženého těsta, do kterého se dává máslo, teplá voda a trochu octa a sůl. Vejce teda nikdy ne. No a pak z listového těsta, kam se dává opět máslo a sůl. Žádné vejce, samozřejmě. Z pomazánkového "másla" bych to teda nedělala, vždyť to je nedobré samo o sobě, tak proč bych si tím kazila těsto, kterému věnuji čas a budu ho jíst já. A jestli to někoho napadlo kvůli nějakému šetření, tak rozdíl je v několika korunách a to mi teda za to vůbec nestojí.
P.S.
Myslím, že s tím začal ten Hruška v té své knize levných receptů a nějak se to rošířilo mezi lidi, ale ten štrůdl bych teda nejedla. To těsto nebude vůbec dobré, škoda času a jablek.
Jednou jsem jedla a neoslovilo mě to. Z pomazánkového másla není dobré těsto.
Dělám těsto tažené.
1/2 l hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce octa, 1 vejce, od oka kousek měkkého másla /asi tak polévkovou lžíci/, zadělat vlažnou vodou. Z této dávky jsou 2 šišky štrúdlu. Je to těsto dobré a rychlé, dobře se zpracovává. Právě zítra to budu péct. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.