Nejste přihlášen/a.
Zatím nikdo mi nedokázal vysvětlit, jaký je rozdíl mezi bujónem amasoxem.
Teď jsem z obchodu přinesl tyto výrobky Vitany:
(1) Zeleninový bujón
(2) Slepičí bujón
(3) Hovězí bujón
(4) Masox
A tak by mne teda fakt zajímal ten rozdíl - v čem doopravdy je?
Díky
Domnívám se, že kdysi vyráběla Vitana jen jeden druh bujonu v kostkách a to pod prodejním označením Masox, s přibývajícími léty a poptávkou na trhu zařadila do sortimentu i slepičí, hovězí a zeleninový bujón, a že není pod označením třeba masox zeleninový, asi by to vypadalo nesmyslně, nebo je na název masox nějaké autorské právo, třeba i na recepturu?
Cituji:
Bujóny jsou vynikající ochucovadla (například při vaření příloh) a dají se použít do řady jídel jako jsou polévky, omáčky nebo šťávy pod maso.
Vitana nabízí dva různé typy bujónů:
Univerzální bujón, který se hodí do jakéhokoliv jídla a dodá mu chuť (Masox)
Bujóny s konkrétní příchutí (zeleninový, slepičí, hovězí, atd.)
Jo, na tom asi něco bude. Koukal jsem na to zbytečně složitě a hledal význam někde, kde není.
Nápisu bujou na Masoxu jsem si nevšiml, asi jsem to četl ledabyle.
A posun k názvům Bujou XY od Masoxu (který jistě za koumoušů nutně nahrazoval imperialistický Francouzský název Bujon) byl pak prostě jen otázkou změny marketingové rétoriky.
Díky díky dík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.