Nejste přihlášen/a.
Zatím nikdo mi nedokázal vysvětlit, jaký je rozdíl mezi bujónem amasoxem.
Teď jsem z obchodu přinesl tyto výrobky Vitany:
(1) Zeleninový bujón
(2) Slepičí bujón
(3) Hovězí bujón
(4) Masox
A tak by mne teda fakt zajímal ten rozdíl - v čem doopravdy je?
Díky
Domnívám se, že kdysi vyráběla Vitana jen jeden druh bujonu v kostkách a to pod prodejním označením Masox, s přibývajícími léty a poptávkou na trhu zařadila do sortimentu i slepičí, hovězí a zeleninový bujón, a že není pod označením třeba masox zeleninový, asi by to vypadalo nesmyslně, nebo je na název masox nějaké autorské právo, třeba i na recepturu?
Cituji:
Bujóny jsou vynikající ochucovadla (například při vaření příloh) a dají se použít do řady jídel jako jsou polévky, omáčky nebo šťávy pod maso.
Vitana nabízí dva různé typy bujónů:
Univerzální bujón, který se hodí do jakéhokoliv jídla a dodá mu chuť (Masox)
Bujóny s konkrétní příchutí (zeleninový, slepičí, hovězí, atd.)
Jo, na tom asi něco bude. Koukal jsem na to zbytečně složitě a hledal význam někde, kde není.
Nápisu bujou na Masoxu jsem si nevšiml, asi jsem to četl ledabyle.
A posun k názvům Bujou XY od Masoxu (který jistě za koumoušů nutně nahrazoval imperialistický Francouzský název Bujon) byl pak prostě jen otázkou změny marketingové rétoriky.
Díky díky dík ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.