Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hruškový kompot

Od: jiskra® odpovědí: 9 změna:

Krásné odpoledne,dostala jsem pár kilo zimních hrušek a napadlo mě,udělat kompoty. Hruškový jsem ještě nedělala,na netu se recepty dost různí. Tak mi prosím poradte nějaký dobrý recept. Mám hrušky nejdřív povařit s kořením,nebo dát koření do nálevu? Někdo dává i alkohol,ale to by asi nebylo pro děti. Loupat,či neloupat? Moc děkuji,JISKRA.

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

8x
avatar ben

Dobrý den, náš recept či postup. Tvrdé hrušky oloupat, vykrájet (středy) a rozkrájet na kousky. Na dno každé láhve umístit koření hřebíček (maximálně dva - je hodně aromatický), nacpat tam kousky hrušek, zalít cukerným nálevem, zavíčkovat a zavařovat. Zdravím!

 

hodnocení

7x
avatar babkazov

Kompot ze čtvrtek hrušek vypadá moc hezky, ale blbě se jí. Malá lžička, příbor, krájet? Já jsem hrušky vždycky krájela na sousta. 3 vrchovaté lžíce cukr krupice, špetka skořice a 2 hřebíčky. Zalila studenou vodou a zavíčkovala. V hrnci poměrně rychle vyhnala teplotu na 85°, 10 minut držela a deset minut nechala vychládat. Pak teprve jsem vyndávala a obracela na útěrku, dnem nahoru.

 

hodnocení

4x

Hrušky jsme letos zavařovali po dlouhé době. Neloupané, rozkrájené na čtvrtky, nálev voda a cukr. Nic jiného.

 

hodnocení

2x


youtu.be/...

 

hodnocení

2x

Zimní hrušky budou mít tužší slupku, loupala bych - ale na chuť to vliv nemá.

Ne/oloupu, vykrojím středy, nakrájím na půlky či čtvrtky, vložím do sklenic, zasypu cukrem, přidám (i mletý) hřebíček a skořici, zaleju vařící vodou, zavíčkuji, zavařím. Někdy jsem do pár skleniček přidávala perníkové koření, je to zas trochu jiná chuť.

 

hodnocení

2x

Při krájení mějte hrušky ve vodě s citronem, nebo kys. citronovou, než je naskládáte do sklenic. Nezhnědnou, dělám to i s jablky. Vodu vyliju, hrušky naskládám do sklenic zaliju vodou uvařenou s cukrem, přidávám i celou skořici. Jo a neloupu.

 

senior
hodnocení

2x

Zimní hrušky jsou tvrdé, i slupka bývá tvrdší.

Nechala bych hrušky trošku uležet, aby jádra byla opravdu hnědá a samotná hruška sladká, dobrá.

Jednou jsem neovařila a všechny sklenice mi vykvasily.

Tedy za mě oloupat a chvilku povařit, teprve potom naskládat do sklenic a zavařit. Ten jeden, nebo dva hrřebíčky ano.

Pokud budete zavařovat s citronem, tak kupte bez chemického ošetření.

Dají se koupit v Praze v Delmartu.

Ale i jinde, jen se po nich musíte podívat.

Určitě si nějakou hrušku nechte na balkoně, nebo ve špajzíku, jakmile začnou být k jídlu, tak je čerstvá hruška vynikající zpestření jídelníčku.

 

hodnocení

Děkuji,máte vyzkoušeno? Bála bych se hořkosti z té kůry.

Ano, mám vyzkoušeno.
Po hořkosti z citronovove kůry ani vidu.
Ostatně, když peču např. koláče či buchty, také do těsta dávám citronovou kůru :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]