Dneska jsem v Lidlu narazila na novinku - kachní prsa a kachní prsa na medailonky (asi centimetrové plátky). Nějak jsem dostala chuť na nějakou dobrotu. Máte nějaký svůj oblíbený recept, jak je připravit? Dala bych si kachnu jinak, než s knedlíkem. Moc děkuji
To tedy slyntám, je to fakt pochoutka a sváteční oběd. Brusinkovou omáčku koupím v Ikea, přidám do ní půlku sladké 33% smetany (vnučka to tak má ráda).
Z domova jsem znala pouze pomalu pečenou celou kachnu. Vloni v září jsme dostali domácí kachnu a tenkrát jsem se podívala do jedné z mých oblíbených inspirací na recepty. Chtěla jsem, aby to dva lidi mohli sníst najednou, pěkně čerstvé a teplé, aby nic nezbylo na ohřívání. Udělala jsem kachní prsa na minutku, příoha brambory a rajčatový salát a povedly se famózně.
Recept na minutková kachní prsa je úplně dole na stránce, ale je užitečné si pročíst vše, co Flo o kachně píše.
To jsou plátky, tam není kůže, nebo je jen proužek na boku,. Ty plátky se mají použít, jako minutka. Někdy se mi to povedlo, jindy to bylo tuhé a musela jsem je pak dusit. Nejdřív okořenit. Na rozpálený omastek by neměly jít studené. A solit prý až ve finále.
Pokud jsou to kachní prsa bez kůže, tak bych si našla nějaký "čínský recept", kde se plátky obalí v solamylu a nechají se nejprve nějakou dobu, nechala bych min.24 hod, naložené v marinádě. Bez naložení a nakřehnutí bych tyhle nahý prsa nedělala. A asi by byly skvělé z té vakuovačky, doma ji však nemám.
Tak to je luxusní dobrota! Nejjednodušší recept je na začátku nejdříve povrchově nakrojit a pak osolit, okmínovat a opéci na obou stranách Za půl hoďky hotovo. Trochu náročnější bylo, když jsem kachní prsa jsem si 1 den naložil. Použil jsem bobkový list, pepř, nové koření a citronovou kůru i šťávu, maso nasolil a zalil rozpuštěným máslem. A dal do chladu. Pak šup s tím do přikrytého pekáčku i s nakládací směsí a může se i zalévat červeným vínem (ale nemusí). 3/4 hodiny při 200st.
Jestli máte vakuová ku, tak do pytlíku s kořením dle chuti (bohaté ale stačí osolit, opeprit, nějaká jemná bylinka), zavakuovat a vařit ve vodě na úplně minimum tak aby voda nebublala, ale prst ve vodě neudržíte. Po hodině vytáhnout, stranu s kůží orestovat na kurcicku a s bramborovou kaší. Luxusní papání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.