Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit kachní prsa

Od: daya odpovědí: 10 změna:
Dneska jsem v Lidlu narazila na novinku - kachní prsa a kachní prsa na medailonky (asi centimetrové plátky). Nějak jsem dostala chuť na nějakou dobrotu. Máte nějaký svůj oblíbený recept, jak je připravit? Dala bych si kachnu jinak, než s knedlíkem. Moc děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou.
lidus*

To tedy slyntám, je to fakt pochoutka a sváteční oběd. Brusinkovou omáčku koupím v Ikea, přidám do ní půlku sladké 33% smetany (vnučka to tak má ráda).

lidus*

I, bože na co myslím.

liska5
16.09.20 14:20

Na žrádlo*smich*

hodnocení

1x

Z domova jsem znala pouze pomalu pečenou celou kachnu. Vloni v září jsme dostali domácí kachnu a tenkrát jsem se podívala do jedné z mých oblíbených inspirací na recepty. Chtěla jsem, aby to dva lidi mohli sníst najednou, pěkně čerstvé a teplé, aby nic nezbylo na ohřívání. Udělala jsem kachní prsa na minutku, příoha brambory a rajčatový salát a povedly se famózně.

Recept na minutková kachní prsa je úplně dole na stránce, ale je užitečné si pročíst vše, co Flo o kachně píše.

kucharkaprodceru.cz/...

liska5
hodnocení

1x

To jsou plátky, tam není kůže, nebo je jen proužek na boku,. Ty plátky se mají použít, jako minutka. Někdy se mi to povedlo, jindy to bylo tuhé a musela jsem je pak dusit. Nejdřív okořenit. Na rozpálený omastek by neměly jít studené. A solit prý až ve finále.

hodnocení

1x

Pokud jsou to kachní prsa bez kůže, tak bych si našla nějaký "čínský recept", kde se plátky obalí v solamylu a nechají se nejprve nějakou dobu, nechala bych min.24 hod, naložené v marinádě. Bez naložení a nakřehnutí bych tyhle nahý prsa nedělala. A asi by byly skvělé z té vakuovačky, doma ji však nemám.

kepler*
hodnocení

0x
Tak to je luxusní dobrota! Nejjednodušší recept je na začátku nejdříve povrchově nakrojit a pak osolit, okmínovat a opéci na obou stranách Za půl hoďky hotovo. Trochu náročnější bylo, když jsem kachní prsa jsem si 1 den naložil. Použil jsem bobkový list, pepř, nové koření a citronovou kůru i šťávu, maso nasolil a zalil rozpuštěným máslem. A dal do chladu. Pak šup s tím do přikrytého pekáčku i s nakládací směsí a může se i zalévat červeným vínem (ale nemusí). 3/4 hodiny při 200st.

silenka
hodnocení

0x

Tak šup na pánvičku a s hranolkami. Avokádová, pikantní studená omáčka bude určitě vynikající.

nehladu.cz/...

floro*
hodnocení

0x
Jestli máte vakuová ku, tak do pytlíku s kořením dle chuti (bohaté ale stačí osolit, opeprit, nějaká jemná bylinka), zavakuovat a vařit ve vodě na úplně minimum tak aby voda nebublala, ale prst ve vodě neudržíte. Po hodině vytáhnout, stranu s kůží orestovat na kurcicku a s bramborovou kaší. Luxusní papání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]