Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept z krutího masa

Od: kemo® odpovědí: 13 změna:

Je možné kostky krutího masa uvařit ve vodě? Budou potom poživatelné?

Nebo se musí předtím orestovat na oleji či sádle?

Potřebuji dietní jídlo.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Uvařte je v páře, ideálně s brambory a nějakou čerstvou zeleninou dohromady, Já dietu nedržím, ale drůbeží a rybí maso dělám dohromady s bramůrky a zeleninou na páře často, chutná nám to, dochucujeme trochou másla či olivovým olejem a trochou umeocta až na talíři.

Pokud nemáte hrnec na vaření v páře (v eshopu v Lidlu mají pěkný), tak snad doma najdete alespoň pařák na knedlíky. Jen musíte stále hlídat, aby se nevyvařila voda a nespálil hrnec, protože pařáky na knedlíky mají krátké nožky a bohužel do hrnce můžete dát jen málo vody. Proto je super mít nějakou přesně padnoucí nerezovou vložku na napařování do hrnců, které má člověk už doma, nebo pořídit třeba hrnec na napařování z Lidlu či podobný, který má více užití než umělohmotné napařovací hrnce samostatné.

senior
hodnocení

2x

Samozřejmě to bude dobré. Takhle vařím již delší dobu /a třeba i kuřecí prsa/.

Vařím ve vodě, přidám hodně zeleniny. Nejenom je maso uvařené dietně, ale navíc je k tomu i polévka.

Začala jsem to tak dělat, když jsem chtěla maso i pro kočky, vždycky jsem se najedla s nimi a nakonec jsem si takovou úpravu oblíbila i sama pro sebe.

Nemusíte vařit kostky, ale v celku. Pokud myslíte, že to nebude poživatelné, tak maso v celku vkládejte do vařící vody. Maso se okamžitě zatáhne.

Já miluji vařené maso ve vodě a k tomu brambory a nějaký jogurtový dip s bylinkami. Pokud tedy možná nemůžete majolku, nebo tatarku, křen, kečup.

Je to rychlé a nenašpiníte moc nádobí.

Nejlepší je krůtí prso, ty běháky už ne. Leda v papiňáku, ale už jsou tam ty kosti, kůže, úpony.

etana*
hodnocení

2x

Jako každé bude tak upravené maso vyvařené a možná bude zajímavější ten vývar, dietní to bezpochyby bude. O chuti se nebudu vyjadřovat, píší tu jiní, že to mají rádi. Já bych i pro dietní pokrm nejdřív maso trochu osmahla, aby se vlákna zatáhla a chuť, už z podstaty krůty nic moc nezmizela úplně. Asi bych si z toho udělala dušené kostky v mrkvi a s brambory, takovou tu směs na másle.

lidus*
hodnocení

2x

Já zrovna nemusím maso drůbeží vařené ve vodě a tak krůtí nebo kuřecí prsa okoupu v jogurtu s trochou hořtice Amora a bez tuku udělám na pánvi, klidně i maso na nudličky. Dělám to ve wok pánvi, přidám zeleninu, uvařenou rýži, bulgur, targoňu (co zrovna mám).. Pokud to chcete ještě dietnější tak maso jen osolte.

hodnocení

2x

Nemám zas až tak ráda vařené maso. A když, tak jen hovězí ke klasickým omáčkám nebo do Bulharské pomazánky. Raději smažím, peču, dusím s nějakou zeleninou nebo kořením. *palec*

liska5
hodnocení

1x

Ono je dobré na slabě mastném povrchu pánve osolené kostky rychle orestnout - zatáhnout povrch masa. Pak bych ho podlila trochou horké vody a podusila bych ho. Můžete cibuli a koření? Jestli jsou to už kostky, tak bych si udělala dietní krůtí guláš. Nebo to navlečte na špejli, proložte cibulí a paprikou, posolte a upečte jako špíz. Na tyhle věci je dobrá remoska. Tam dáte maso na kousky zeleniny, osolíte, okořeníte a za hodinu /i dříve/ hotovo bez průběžné péče. Maximálně na posledních 20min přihodíte překrojené brambory.

Vařit asi ne. To bude suché a vymáčené, jak papír. To tak kuřecí skelety.

Já si ke krůtímu dávám podusit kousky ananasu. Tukožroutské ovoce.

liska5

Dnes jsem si udělala z krůtího prsa nudličky, trochu okořenila / směs s kari nebo na americ. brambory/ a prudce opekla na troše sádla. Ke konci jsem nasypala misku kousků čerstvého ananasu a už jen prohřála, nazdobila petrželkou a k tomu včerejší rýži. Za pár minut a výbornéééé.

senior

Taky bych si dala, ale otázka zněla na dietní jídlo. I když už to je asi pasé po takové době.

Osmahnuté na tuku a to koření kari, či americké brambory není dietní jídlo. Podle mého názoru.

Dietní vaření je v páře, ve vodě, nebo dušené v trošce vody a nakonec přidaný oříšek másla.

liska5

Připouští, že by předem orestovala. Z toho jsem vyšla.

Taky ananas je tukožroutský. Vyloženě se doporučuje k tučnému.

A co je to dietní jídlo, když nevíme, jaká dieta. Zda redukční dieta nebo žlučníková?

figurek*
hodnocení

1x

Nejjednodušší recept jak uvařit vydatnou a dietní polévku : Kolik porcí tolik velkých cibulí, na kousky nakrájené maso a trochu soli, Nejdříve uvařte cibule. Až cibule začínají být uvařené, přidejte maso a 20-30 minut pomalu a opatrně vařte všechno dohromady. Na posledních pět minut vaření můžete přidat třeba na malé kousky nakrájenou kedlubnu a mrkev pro lepší vůni trochu majoránky. Na závěr vyvařené cibule vylovíte a vyhodíte a můžete obědvat. Není co pokazit.

Jiná možnost : Postup se nápadně podobá prvnímu, víceméně vaříte guláš bez papriky a bez koření.

Nadrobno nakrájejte kolik porcí tolik velkých cibulí, do rendlíku kápněte trochu oleje, cibuli orestujte, vložte kostky krůtího masa, taky trochu orestujte, podlijte nejlépe vývarem (když není vývar, použijte vodu), trochu posolte a normálně ho pod pokličkou pomalu a opatrně 20-30 minut poduste. I zde můžete ke konci přidat na kousky nakrájenou zeleninu, třeba kedlubnu. Když je omáčka moc řídká, přidejte nadrobno nastrouhanou bramboru a pro lepší vůni můžete přidat majoránku. Taky není co pokazit, jako přílohu použijte rýži. Tenhle recept používala moje babička, moc se u něj nenadřete a výsledek je nad očekávání dobrý. Chutnal mě a chutnal i našim čtyřem pubertálním děckám. Takže asi dobrý skutečně je.

Dobrou chuť. :)

hodnocení

0x

Maso se musí vhodit až do vody která se vaří. Vodu okořeníte a přidáte nakrájenou zeleninu. Pokud jste maso nekoupil už nakrájené na ty kostky, tak nekrájejte, to si nakrájíte, až bude uvařené. Doporučuji napřed udělat vývar se zeleninou a kořením a pak přidat maso. Je uvařené za chvíli. Tak do půl hodinky máte maso hotové a bude šťavnaté. Nevařte prudce, jen aby to bublalo. Nevím jak bych to co nejlépe popsala. Prostě aby se vývar se zeleninou vařil, ale ne aby poskakovala poklička. ;)

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud maso vaříte v hrnci s vodou, maso do ní pustí všechnu chuť, a nám doma přijde "jalové". Mně se osvědčilo krůtí maso (já kupuju stehna) osolit, okmínovat drceným kmínem a nechat přes noc v lednici. Pak podlít trochou vody (lze přidat i bobkový list) a přikryté upéct v troubě (bez tuku). Hlídat vodu a event. dolévat. Za 3/4 hodinky máte maso měkké, a pak bez přikrytí jen dopečete kůrčičku. Můžete si vypéct trochu sosíku (je to jen šťáva z masa + voda) dochutíte kořením které smíte, event. zahustíte trochou škrobu (mouku asi nemůžete) a můžete jíst s čímkoliv. A všechna chuť masa vám v mase zůstane. Ida

liska5

*palec*Přesně tak. Já takhle s obměnami do remosky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]