Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte oblíbenou značku koření?

Od: saletka® odpovědí: 11 změna:

Máte svoji oblíbenou značku koření a proč? Zkoušela jsem různé značky , ale připadá mi vše stejné. Díky za názory.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Koření je pro mne velmi důležité, ale dávno jsem přestala kupovat hotové směsi, protože byly všechny na jedno brdo, jenom název se lišil a v pytlíku toho je žalostně málo a je to hlavně nastavované solí, která je těžká a na tom výrobci vydělávají. Tak jsem se rozhodla, že si budu všechny směsi dělat sama a začala jsem nakupovat všelijaké jednodruhové koření po větších baleních v internetovém obchodě "Profi koření". Mají obrovský výběr a koření je za velmi rozumné ceny. Ale aby si člověk mohl udělat směsi sám, musí k tomu mít tříštivý mixer. Já mám ten na smoothy Sencor 1000 W a jsem s ním opravdu spokojená. Rozdrtí na prášek jakékoliv semínko. Používám i na výrobu domácí pasty ze sezamu, znou pod názvem Tahini, která je velmi zdravá. Dá se koupit, ale jsou v ní všelijaké konzervanty, což já samozřejmě nepoužívám. Investice do toho mixéru se mi už mnonásobně vrátila. Směsi si dělám dle vlastních nápadů, ale když jsem začínala, tak jsem se inspirovala tím, že jsem si vždycky přečetla složení nějaké hotové směsi kterou jsem znala, nebo mne nějak oslovila. Existuje mnoho druhů kari koření, nebo koření gyros, Thajské a tak dál. Jelikož mi nejde o váhu, ale o kvalitu směsí, tak sůl přidávám jenom málo a hlavně používám himalájskou černou sůl, pro její zvláštní vajíčkovou vůni a směs "načechrám" trochou kukuřičného, nebo bramborového škrobu, který je bez chuti a tím pádem neovlivní chuť směsi a nemá žádný nežádoucí vliv na kvalitu. A není to vůbec pracné, spíše je to zábava a když máte své směsi hotové, tak teprve ucítíte tu opravdovou vůni, protože je to všechno čersvé a voňavé. Mám v normálních skleničkách od marmelád a ještě se mi nestalo, že by vyčichlo, nebo nějak změnilo svou chuť. Dělám jednou za čas, asi jednou za 3 měsíce udělám několik různých várek.

V tom obchodě Profi koření můžete nakoupit i hotové směsi, ale je v tom vždycky ta sůl v dost velkém měřítku a to nechci.

sametka
hodnocení

4x

Divili byste se, jak rozdíné chuti jsou koření! Vozíme si z Řecka skořici celou i mletou, papriku, hřebíček a bobkový list. Má to úplně jiné grády. Majoránku, oregáno, saturejku a tymián mám z vlastní produkce a taky se to nedá s kupovanými srovnat (barva i aroma). Když už dovezené dojde, je fuk, od které firmy si to koupíme.

Souhlasím vřele. Ale ti co nemají možnost nakupovat v cizině, tak když koupí jednotlivá koření neumletá a umelou doma, tak je to nebe a dudy. Vůně je naprosto jiná. Já také kupuji celou skořici, čínskou, nebo cejnlonskou a doma umelu, vůně je naprosto jiná než ta prodávaná v pytlíku.

hodnocení

3x
Hlavně se vyhýbám rádoby značkovým výrobcům ze supermarketů,kteří mají koření předražené a to koření stejně není až tak kvalitní. Samozřejmě vůbec nekupuji různé ty grilovací směsi nebo podravku kde je třeba 70% soli a cena přitom srovnatelná s drahokamy. Spotřebák kupuji v lidlu podobně pod privátní značkou. To lepší koření se dá najít třeba v obchodech se zdravou výživou, farmářské trhy apod, ale samozřejmě kvalita se silně liší podle výrobce a ani vysoká cena rozhodně není její záruka.

hodnocení

2x

Značka je hlavně o ceně. Kořenící směsi se mohou podle výrobce lišit. Ale klasické koření mimimálně. Pepř bude pořád pepř, zrovna tak bobkový list, nové koření, skořice a ostatní.

Takže na značku koukám jen u směsí, jinak běžně kupuji nejlevnější a je stejné, jako to drahé značkové.

hodnocení

2x

U koření je mi to jedno. U směsi a paprtiky preferuji Kotányi. A grilovací nebo orietnátlní mám nejraději z trhu, od stánkaře.

tebi
hodnocení

2x

Kotanyi, občas, to je zárukou vůně, ale dost často kupují levné, co zrovna mají..

hodnocení

2x

Kupuji taky spíš levnější. Často si koupím koření Tzatziki. Vždycky jsem si ho brala od Vitany, balíček stál 22 Kč. Nedávno jsem náhodou objevila v jednom obchodě Tzatziki od Avokáda. Gramáž stejná, cena 9,90 Kč. A chuťově k nerozeznání. Tak je logické, že jsem změnila značku. ;) Jaga.

hodnocení

1x

Koření kupuji tak, že si vyberu sáček za 5,- Kč a ne za 15,- Kč. Drahá značka nezaručuje kvalitu.:)

hodnocení

0x

U jednozložkových (kmín,paprika,koření) vybíram tie maxi balení-100g. Na značce mi nezáleží,prijdu mi všechny stejné.Vicezložkové namíchané směsy (grilovací,pečené kuře,směs na:hranolky,ryby,různe masá) nekupuji.Hranolky a maso radeji posypu zvlášt solí,kmínem,paprikou...V každej tý namíchaný směsy se totiž najde nějaká zložka,ak ne víc,která mi chuťově dost vadí.

senior
hodnocení

0x

Před rokem jsem náhodou zavítala v Podolí do Chilli Pizzeria v Podolské ulici u aut. zast Podolská vodárna /nad lékárnou/.

Kromě hotovek tam mají nabídku koření, ale dovozové kousky, originální balení.

Koupila jem si tam nějaké, je to větší balení, tedy i dražší, ale mohu říci, že oproti těm marketovým opravdu kvalitní a dobré.

Vyplatí se. Koukám co ještě mi zbylo, tak kurkuma je z Indie.

Už mi ale dochází, takže se tam asi vypravím.

V Globusu na Černým mostě mají extra koutek s cizokrajným kořením a dochucovadly, kde člověk najde také různé dobré a kvalitní věci, ne ty klasiky z Vitany a Avokáda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]